Hoe werkt de borg?

22 februari 2024 in Verzekeringen & schade en Over camper verhuren

Als je overweegt om je camper te verhuren, vraag je je misschien af hoe het met de borg zit. Wij leggen uit hoe het zit!

Hoe werkt de borg?

De borg is een bedrag dat je als verhuurder mag houden in het geval van schade veroorzaakt tijdens de reis van de huurder. Het dient als garantie om de reparatiekosten te dekken als de huurder aansprakelijk is voor eventuele schade. De borg wordt pas aan de huurder terugbetaald als aan alle huurvoorwaarden is voldaan. Tot die tijd wordt de borg op een rekening van een externe betalingsprovider bewaard. 

Door wie wordt de borg betaald?

De borg wordt samen met de laatste betaaltermijn van de huurder betaald aan Goboony, meestal ongeveer 3 weken voor aanvang van de boeking. De borg wordt op een derdengeldenrekening bewaard, totdat de boeking is afgelopen. Als je een last-minute boeking ontvangt (binnen drie weken voor de startdatum), betaalt de huurder de huursom en borg in één keer.

Hoeveel bedraagt de borg die de huurder betaalt? 

De borg, vastgesteld door jou als verhuurder, wordt per schade bepaald. Als de borg € 1000 is en de schade € 1200 kost, hoeft de huurder alleen de afgesproken € 1000 te betalen. We adviseren om de borg overeen te laten komen met het eigen risico van je verzekering. Zo kan je elk bedrag boven de borg claimen via de huurverzekering. Als de huurder meerdere schades veroorzaakt die de borg overschrijden, zijn zij meerdere keren de borg verschuldigd. Lees hier meer over het verzekeren van je camper

Hoe wordt de borg terugbetaald? 

Als er schade is, gelden de kosten als naheffing bij de de boeking. Het geld wordt voor het herstel van de schade vrijgegeven aan jou als verhuurder. Het resterende bedrag zal aan de huurder worden terugbetaald. Als je niet binnen 3 dagen reageert, neemt Goboony de verantwoordelijkheid voor het vrijgeven van de aanbetaling. Lees hier meer over wat er gebeurt als je camper beschadigd raakt tijdens de huurperiode

Verhuur je camper op Goboony
Het is gratis! Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt.