Even voorstellen: Foppe Mijnlieff

6 juli 2016 in Over Goboony en Over Goboony

Foppe Mijnlieff

Dit keer stellen we graag Foppe Mijnlieff aan je voor. Foppe (41 lentes jong) is het creatieve brein achter Goboony en is verantwoordelijk voor de 'online' kant. Aangezien alles ongeveer online is bij Goboony bemoeit Foppe zich dus met praktisch alles. Foppe is getrouwd met Caroline en hij heeft 2 superleuke zoons.

Wat is je rol binnen Goboony?

Ik ben samen met Mark de oprichter van Goboony en ik run met hem het bedrijf. We hebben onderling de taken een beetje verdeeld en ik ben met name verantwoordelijk voor het product, de online marketing en onze social media. Gelukkig doe ik dit inmiddels samen met een heel team. Daarnaast denk ik samen met Mark na over de strategie van het bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Heel veel leuke dingen waar ik de laatste tijd helaas wat minder aan toe kom haha. Ik heb 2 bijnamen en die hebben allebei betrekking op mijn vrije tijd, mijn ene bijnaam is 'Foppe-de-vakantie-man'. Nou heb ik toevallig een eigen bedrijf opgericht waar dit het hoofdthema is, dus dat komt goed uit! Mijn andere bijnaam is 'Foppe - de man met 1000 hobbies'. Tsja, wat zal ik zeggen. Ik ben nou eenmaal een bezig bijtje. Zo speel ik bijvoorbeeld 2 instrumenten, namelijk piano en drums. Ik ben ook hartstikke gek op diverse watersporten: windsurfen, zeilen en gig-roeien. Ik ski graag en zit tegenwoordig veel op de racefiets en soms op de mountainbike. Moet ik doorgaan haha? Het is jammer dat een dag maar 24 uur heeft!

Wat was je mooiste reis?

Mijn mooiste reis was een trip door Australië en Nieuw-Zeeland samen met Caroline (die ik daar ten huwelijk heb gevraagd (en ze zei gelukkig ja!)) en onze 2 kinderen. De jongste was toen 4 maanden en de oudste 2 jaar. Een geweldige reis om nooit te vergeten. Daar heb ik ook mijn eerste ervaring met een camper opgedaan. Elke dag was een feest met nieuwe ontdekkingen, landschappen en avonturen. Nieuw Zeeland is wat dat betreft echt een geweldig camperland.

Waar zou je graag nog een keer naartoe willen?

Ik zit ook heel graag op een zeilboot. Voor mij is dat de ideale combinatie van mijn hobby's, sportiviteit en op vakantie zijn. Er zijn nog zoveel mooie plekjes die we niet gezien hebben, dus wensen te over. Maar de Caraïben is er wel een van... Wie weet ga ik daar binnenkort wel naar toe haha. Maar zeilen Friesland vind ik ook heerlijk. Misschien minder exotisch, maar ik ben er dol op!

Wat is jouw ultieme gevoel van vrijheid? 

Mijn eerste 'ultieme gevoel van vrijheid' was het behalen van mijn rijbewijs. Ik heb mijn rijbewijs gehaald in 16 lessen en heb toen meteen een grote oude Volvo 245 station gekocht. Vervolgens ben ik samen met mijn neef (nog zonder rijbewijs) naar het zuidelijkste puntje van Spanje, Tarifa, gereden om te windsurfen. Ik denk daar echt met heel veel plezier aan terug. Dat was wel echt het ultieme gevoel van vrijheid! En vrijheid gun ik iedereen. Daarom vind ik het wel mooi dat dit zo'n groot thema van ons merk is geworden: Sharing the Freedom!

Wat is volgens jou het beste roadtrip nummer?

Tsja, ik ben wat dat betreft wat minder mainstream, want ik houd namelijk van jazz, funk en fusion. Daar wordt niet iedereen even blij van haha, I know... maar ik wel! Dus als ik alleen in mijn auto zit gaat de muziek vol aan. Waar ik tegenwoordig helemaal fan van ben is de band Snarky Puppy. Als je van jazz en funk houdt, dan moet je het maar eens opzoeken. Een te gekke band uit Brooklyn, New York!