De 7 mooiste camperplaatsen van Noorwegen

10 mei 2018 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Noorwegen

Noorwegen is een geliefde bestemming onder de camperaars. Noorwegen is één van de dunst bevolkte landen van Europa en heeft een kustlijn van meer dan 25.000 kilometer. De rust en de uitgestrekte natuur maakt dat Noorwegen een land is waar veel vakantiegangers bijkomen na een jaar hard werken. Om jou op weg te helpen tijdens het plannen van de vakantie naar dit prachtige land, hebben wij de zeven mooiste camperplaatsen van Noorwegen geselecteerd die zeker het bezoeken waard zijn.

Goboony blog Noorwegen vlag

#1 Kleppe Båtlag

De camperplaats is de ideale start van de reis door Noorwegen. Vanaf de plek waar je aangekomen bent met de boot rijd je door naar Klokkavik. Dit havenstadje in het zuidwesten ligt aan de prachtige kust van Noorwegen.
Als je op deze camperplaats staat heb je prachtig uitzicht over zee en is ruimte voor ruim 30 campers. Een klein stukje lopen en je staat aan zee en kun je genieten van dit uitzicht. Het gebied om deze camperplaats is uitstekend om te fietsen, wandelen en te vissen. Om hier een dag te staan moet je 150 Noorse kronen betalen, dit is ongeveer 15,50 euro. Hiervoor krijg je een mooi uitzicht terug en mag je gebruik maken van diverse voorzieningen zoals water lozen en bijvullen, elektriciteit, internet en sanitair.

Contactgegevens:
Kleppeholmen, 5378 Klokkarvik, Noorwegen
GPS:
N 60.18470,  E 5.15190
N 60°11'05",  E 5°09'07"

#2 Havn Fjordcamping

Wakker worden in een sprookjesachtige omgeving, je camper uitstappen en genieten van het kabbelende water. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is deze camperplaats in de haven van Eikefjord de perfecte plek voor jou. Deze omgeving is prachtig om een wandeling te maken en te genieten van al het groen. Voor de vissers onder ons is dit een heerlijke plek om langere tijd te verblijven. Je mag hier van de eigenaar namelijk gratis gebruik maken van een bootje en daarmee het meertje op. Ook als je niet van vissen houd is dit een mooie plek om te verblijven. Op deze camperplaats mag je voor iets meer dan 17 euro per dag zo lang mogelijk blijven staan als je wilt. Alle voorzieningen die je nodig hebt op een camperplaats zijn aanwezig.
Op enkele minuten lopen vind je een SPAR en een tankstation. Voor boodschappen hoef je dus de fiets of camper niet te pakken, maar dit kan lopend. Het centrum is op 600 meter afstand, dus ook prima te voet te bereiken.

Contactgegevens:
Vikaveien 13 [Fv542], 6940 Eikefjord, Noorwegen
GPS:
N 61.58881,  E 5.46054
N 61°35'20",  E 5°27'38"

Goboony blog Noorwegen boot

#3 Hov Hyttegrend

Midden in de bergen, pal naast het water, ligt deze camperplaats. Op deze plek zet je de camper op één van de 20 beschikbare plekken en kan jouw vakantie beginnen.
Doordat je midden in de bergen zit kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. Eigenlijk hoef je alleen je camper neer te zetten, je stoel uit te klappen, en kun je uren voor je uitkijken naar deze omgeving. Er is veel groen en de campers hoeven niet pal naast elkaar gezet te worden. Als je geen zin hebt om naast een andere camper te gaan staan, maar echt tot rust wil komen dan zet je de camper een stukje verderop.
De kosten per dag om hier te kunnen blijven staan liggen tussen de 13,47 en de 17,62 euro. Voor elektriciteit moet je wel betalen, dit is ongeveer 2 euro per keer dat je gebruik maakt van stroom. De overige voorzieningen op deze camperplaats zijn uitstekend en gratis te gebruiken. Voor de kinderen is er gelegenheid om lekker te spelen op het terrein. Als je een NKC-kaart hebt dan krijg je op deze camperplaats korting, vergeet deze dus niet!

Contactgegevens:
Fv13, 6978 Viksdalen, Noorwegen
GPS:
N 61.32625,  E 6.26929
N 61°19'34",  E 6°16'09"

#4 Slettnes fyr

Deze camperplaats is echt een lust voor het oog. In het meest noordelijke puntje van Noorwegen ligt deze camperplaats pal aan de zee. Deze camperplaats is onderdeel van een natuurreservaat en dit zorgt ervoor dat je ontelbaar veel rendieren kunt zien. In dit natuurgebied heb je ook de kans om adelaars, otters en andere dieren te bewonderen. Hiervoor moet je wel vroeg je bed uit en erg stil kunnen zijn, maar het is zeker de moeite waard. Het kan zijn dat je moet wachten op een plekje. Dit komt doordat deze camperplaats immens populair is en ieder jaar druk bezocht wordt. Overdag mag je de camper op de parkeerplaats van de vuurtoren zetten, maar overnachten is hier strikt verboden.
Je mag hier maximaal 72 uur verblijven, maar langer zul je hier ook niet staan aangezien er weinig voorzieningen zijn. De toiletten zijn in het café en alleen te gebruiken tijdens de openingsuren.
Als hier een plek vrij is voor jouw camper, dan moet je hier toch zeker gaan staan. Je zult enorm enthousiast en met prachtige foto’s doorreizen naar de volgende plek.

Contactgegevens:
Slettnes, 9776 Gamvik, Noorwegen
GPS:
N 71.08844,  E 28.21811
N 71°05'18",  E 28°13'05"

#5 Láhpojávri

Wil je echt helemaal ‘the boonies’ in? Ga dan wat dieper het binnenland van Noorwegen in en daar kom je een rustige camperplaats tegen. Deze camperplaats is deels verhard, maar het is niet verplicht om op de verharde delen te parkeren. Je moet wel goed kijken naar het weer en de ondergrond voordat je besluit de camper op het onverharde deel neer te zetten.
‘s Nachts is het op deze camperplaats pikkedonker doordat er geen straatverlichting is. Aan het begin van deze mix-parking vind je de toiletten en hier kun je ook je afval lozen. Verdere voorzieningen zijn helaas niet aanwezig op deze plek, maar aangezien je hier maar drie dagen mag staan is dit ook geen enkel probleem. In de nabije omgeving zijn er geen supermarkten of andere winkels om je voorraad aan te vullen. Houd hier dus rekening mee en koop alvast onderweg de boodschappen die je nodig hebt. Kom tot rust in deze omgeving en laat je verrassen door alles wat de natuur in de omgeving jou biedt. Deze camperplaats is volledig gratis!

Contactgegevens:
Rv92, 9520 Kautokeino, Noorwegen
GPS:
N 69.24259,  E 23.78640
N 69°14'33",  E 23°47'11"

Goboony blog Noorwegen uitzicht

#6 Krogstadtunet

Met de camper op bezoek bij de boer, dat klinkt als een goede camperplaats en dat is het ook. Op het terrein van dit oude familiebedrijf is er plaats voor 12 campers en deze camperplaats beschikt over alles wat je als camperaar nodig hebt. Je kunt je afvalwater lozen en bijvullen, gebruik maken van sanitair en zelfs je kleding wassen. Dit zit allemaal in de prijs van ongeveer 18 euro inbegrepen. Op het terrein van deze boerenfamilie is er ook een museum waar je een indruk krijgt van hoe dit bedrijf door de jaren heen veranderd is. Een mooie toevoeging van deze camperplaats is de vuurkuil. Op een mooie zomeravond kun je de boer om hout vragen. Dit levert hij gratis aan en kun je een vuurtje stoken. Gezellig met het hele gezelschap rondom een kampvuur is het ultieme gevoel van vakantie!

Contactgegevens:
Rv86, Finnset, 9310 Sørreisa, Noorwegen
GPS:
N 69.12002,  E 18.21808
N 69°07'12",  E 18°13'05"

#7 Bjørkeskogen Aktivitetssenter

Op een uur rijden vanaf de boot in Kristiansand ligt deze prachtige camperplaats. Op deze afgelegen camperplaats kun je helemaal tot rust komen. Bij aankomst word je enthousiast begroet door de campingeigenaren die je bij alles kunnen en willen helpen. De camperplaats zelf beschikt over voldoende voorzieningen. Je kunt gebruik maken van de douche, wasmachine, stroom en internet. Ook is er de mogelijkheid voor het lozen en vullen van water.
Doordat de camperplaats in een afgelegen omgeving ligt, kun je genieten van de prachtige natuur en heerlijk wandelen en fietsen. Voor het centrum zal je wel een stukje verder moeten fietsen of de camper moeten nemen. Voor 150 Noorse kronen mag je hier een dag staan, dat is ongeveer 15 euro. Deze camperplaats heeft plek voor 65 campers en is de ideale plek om je rondreis door Noorwegen te beginnen.

Contactgegevens:
Skiftenesveien 230, Øynaheia, 4828 Froland, Noorwegen
GPS:
N 58.50199,  E 8.43781
N 58°30'07",  E 8°26'16"

Ben jij ook enthousiast geworden, kan je niet meer wachten tot je dit mooie land kunt gaan ontdekken en wil je deze mooiste camperplaatsen van Noorwegen bezoeken? Kijk dan snel verder op onze website en huur jouw droomcamper bij Goboony. #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod