De belangrijke verkeersborden voor camperbestuurders

25 november 2022 in Alles voor je eerste camperreis, Tips voor reizigers & Verkeersregels

Ga je voor het eerst met de camper op pad? Om veilig de weg op te gaan, is het verstandig bekend te zijn met verkeersborden voor camperbestuurders. Leer deze tien verkeersregels uit je hoofd, dan ga je met een gerust hart de baan op. 

Als je voor het eerst een camperreis maakt, ken je onderstaande borden vast niet allemaal uit je hoofd. Toch is het handig dat je weet welke verkeersborden voor camperbestuurders belangrijk zijn. Wij helpen je natuurlijk op weg!

1. Parkeergelegenheid voor campers

Belangrijke verkeersborden voor campers - parkeergelegenheid voor campers GoboonyDe camper mag je op alle aangeboden parkeerplekken parkeren. Dit bord geeft aan dat er speciaal voor campers parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

2. Parkeren en lossen

Belangrijke verkeersborden campers - parkeren en tanks lossenEen camper heeft standaard drie tanks: een schoonwater tank en tweemaal een vuilwater tank. Zie je een van deze borden staan? Dan kun je er schoonwater bijvullen en de vuilwater tanks legen.

3. Gesloten voor campers

Belangrijke verkeersborden - verbodsbord campers GoboonyGesloten voor campers en caravans. Je mag helaas niet doorrijden.

4. Totaalmassa van camper

Totale toelaten massa camper belangrijke verkeersborden verkeersregels Goboony

Het bovenstaande bord geeft aan dat voertuigen, waarvan de totaalmassa hoger is dan op het bord is aangegeven niet zijn toegestaan.

5. Hoogte viaduct

belangrijke verkeersborden viaduct hoogte camper verkeersbord

Voor je op pad gaat is het belangrijk om te weten wat de afmetingen van de camper zijn. Schrijf daarom altijd de afmetingen op een papiertje en plak dit op het dashboard, in het zicht. Dit bord geeft de hoogte (4,2m) van een viaduct aan. 

6. Lengte van het voertuig

Belangrijke verkeersborden campers lengte voertuig GoboonyDe maximale lengte van je camper of caravan die is toegestaan op een weg, onder een brug, in een parkeergarage of tunnel. Het bord bestaat met of zonder pictogram van camper of vrachtwachten. Je kunt dit bord dus ook tegenkomen met enkel het aantal meters op. 

7. Breedte van het voertuig

  Belangrijke verkeersborden camper maximaal toelaten breedte voertuig Goboony``De maximale breedte van je camper of caravan die is toegestaan in een bepaald gebied, op een weg, onder een brug, in een parkeergarage of tunnel.

8. Gevaarlijke daling

Belangrijke verkeersborden camper gevaarlijke daling GoboonyLet op. Er komt een gevaarlijke daling aan. Je kan ook scherpe bochten en diepe afgronden langs de weg tegenkomen. Neem dus gas terug en rijd voorzichtig de daling af.

9. Parkeerverbod voor campers

Belangrijke verkeersborden camper verboden parkeren voor campers parkeerverbod GoboonyKom je dit bord tegen? Dan geldt er een parkeerverbod in de betreffende zone voor campers en caravans.

10. Camperplaats bij boerenerf

Belangrijke verkeersborden camper boerenerf aanduiding GoboonyDit bord geeft aan dat er een boerenerf is die camperplaatsen aanbiedt. Altijd handig als je op zoek bent naar een plekje voor de nacht! Je kan ook makkelijk apps downloaden om de boerenerven in jouw bestemming te vinden. Wij maakten een volledig overzicht met alle landelijke netwerken in Europa.  

Kies hier de ideale camper voor jouw eerste campertrip. Mis je nog een belangrijke verkeersregel voor camperbestuurders? Stuur een mailtje naar marketing@goboony.com en wij zorgen ervoor dat deze lijst een opfrissing krijgt!