5 prachtige camperplaatsen in Denemarken

3 juli 2018 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Denemarken

Denemarken heeft uitstekende wegen om met je camper dit prachtige land te ontdekken. Het land staat bekend om de rust, ruimte en prachtige omgeving. Met 400 eilanden is er dan ook genoeg te ontdekken van het deense land. Campings in Denemarken zijn er genoeg, hieronder staan de vijf mooiste camperplaatsen in Denemarken voor jou op een rijtje.

Goboony camperplaatsen Denemarken stadje

1. Hillerød Camping in Hillerød, Hovedstaden

De eerste camperplaats in Denemarken, ligt in het mooie plaatsje Hillerød. Deze camping is gelegen net aan de rand van de bebouwde kom. Ideaal, want naast de camperplaats ligt een fiets-en voetpad naar het centrum.

Vanaf de camping is het 10 minuten lopen naar het station van Hillerød. Zes keer in het uur stopt daar een trein die je regelrecht naar het centrum van Kopenhagen brengt, de hoofdstad van Denemarken. Voor de wandelaars biedt de omgeving uitstekende wandelroutes met prachtige bezienswaardigheden, zoals het kasteel Frederiks Slots.

De richtprijs is €33,60 voor twee personen, waarbij het lozen van afvalwater en het toilet gratis is. Voor water en stroom ben je ongeveer 50 deense kronen kwijt, omgerekend is dit ongeveer €7,-. De eigenaren zijn vriendelijk, en verblijden hun gasten regelmatig met een kopje koffie bij de camper.

Contactgegevens:
Hillerød Camping
Blytækkervej 18, 3400 Hillerød, Hovedstaden /Denemarken

GPS:
N 55.92403, E 12.29529
N 55°55'27", E 12°17'43"

2. Brødbæk Bed & Breakfast in  Holstebro, Midtjylland

Midden-Jutland wordt gekenmerkt door zijn lange zandstranden, zomerhuisjes en bosplantages, genoeg vertier in dit deel van Denemarken. Ben je van plan om hier doorheen te rijden? Parkeer je camper dan vooral bij deze camping in Denemarken.

Deze camping in Denemarken ligt op een rustig en afgelegen boerenerf in het plaatsje Holstebro. Voor rust en veel ruimte ben je hier aan het juiste adres. Met een schitterend uitzicht over de golvende velden en gastvrije eigenaren, kan je heerlijk genieten van je vakantie. De omgeving biedt voor de fietsers prachtige routes richting het centrum van Holstebro.

Een camperplaats kost 10 euro, hiervoor krijg je stroom, water, en het lozen van het toilet en afvalwater allemaal bij. De camperplaats biedt faciliteiten zoals toilet, douche, speelgelegenheden en internet. Wasmachine en droger zijn ook aanwezig, voor €2,- elk is je garderobe weer fris en fruitig!

Contactgegevens
Brødbæk Bed & Breakfast
Nørre Hvamvej 5, Hvam, 7500 Holstebro,Midtjylland / Denemarken

GPS:
N 56.42149, E 8.72590
N 56°25'17", E 8°43'33"

Goboony camperplaatsen Denemarken stadje

3. Oasen Rømø in Rømø, Sydanmark

Op het waddeneiland Rømø, in het zuiden van Denemarken, kun je de camper neerzetten op camperplaats de Oasen. Deze ruime camping biedt mooie staanplaatsen aan een aangelegd meertje. Voordeel van deze camperplaats is dat je alles met pinpas of creditcard kan betalen, zo kun je ook in laat in de avond aankomen.

Ook hier is de omgeving een echte aanrader voor de fietsliefhebber. Aanrader is Panoramaroute 402, een prachtige fietstocht van 31 kilometer, die je al het natuurschoon van het eiland laat zien. Voor de vissers onder ons biedt de omgeving mooie plekken om je hengel uit te gooien.

Voor €17,- per nacht sta je op deze camperplaats, waar het lozen van afvalwater en het cassette toilet gratis is. Water kost ongeveer €1,- en voor de stroom betaal je €0,35 cent per kWh. Met ruim 170 camperplaatsen is het hier zeker genieten!

Contactgegevens
Autocamperplads Oasen Rømø
Rømersvej 9, 6792 Rømø, Syddanmark /Denemarken

GPS:
N 55.09397, E 8.54094
N 55°05'38", E 8°32'27"

4. Butik & Galleri Hvirvelkærgård  in Hadsund, Nordjylland

Bezoek tijdens je trip door Denemarken het plaatsje Hadsund in de regio Noord-Jutland. Parkeer je camper dan op de rustige campingplaats Butik & Galleri Hvirvelkærgård. Gelegen in een prachtig natuurgebied kom je hier helemaal tot rust!

Het centrum van Hadsund ligt op 14 kilometer afstand en is goed te bereiken te voet of met de fiets. Bezoek dan ook gelijk Oster Hurup Havn, een mooie haven waar je kan zwemmen, wandelen, winkelen en heerlijk genieten van een hapje en drankje!

De camping heeft 10 camperplaatsen en voor ongeveer €12,- kun je hier heerlijk overnachten. Het lozen van afvalwater en het cassettetoilet is gratis, voor stroom betaal je €4,-. Vergeet overigens niet om de galerij, gelegen naast de camping, te bezoeken. De twee vriendelijke dames verwelkomen je graag met een kop koffie en een rondleiding.

Contactgegevens:
Butik & Galleri Hvirvelkærgård
Kystvejen 202, Als, 9560 Hadsund, Nordjylland /Denemarken

GPS:
N 56.76422, E 10.28563
N 56°45'51", E 10°17'08"

Goboony camperplaatsen Denemarken duinen

5. Korsør Lystbådehavn in Korsør, Sjaelland

Aan een prachtige jachthaven zet je jouw camper neer en kun je heerlijk bootjes kijken.Op deze camperplaats, in Korsør kijk je uit op de Grote Beltbrug. Het centrum ligt daarnaast op 600 meter afstand, ideaal om naartoe te wandelen.

Bezoek tijdens je verblijf het openluchtmuseum Trelleborg,over de cultuur en levensstijl van de oude vikingen. Op het terrein zijn overblijfselen te vinden van oude grote woningen en landhuizen, waarin families tot 40 personen onderdak vonden.

Voor een prachtige plaats aan de jachthaven betaal je ongeveer €21,50 inclusief water en stroom en het lozen van afvalwater en cassettetoilet. De camperplaats is voorzien van een douche, toilet en wifi. Daarnaast zijn er tal van wandel, fiets, zwem en vismogelijkheden in de buurt.

Contactgegevens:
Korsør Lystbådehavn
Sylowsvej 10, 4220 Korsør, Sjaelland /Denemarken

GPS:
N 55.32611, E 11.13111
N 55°19'34", E 11°07'52

Wil jij ook met een camper naar deze camperplaatsen in Denemarken? Boek dan snel een camper bij Goboony! #LETSGOBOONY