Roadtrip door de Belgische Ardennen

1 januari 2017 in Micro-avonturen
België
3 dagen
151 km

Iedere camperaar zou eens een camperreis door de Belgische Ardennen moeten maken. De Ardennen zijn prachtig in ieder jaargetijde. Je kunt hier zo een week of langer op vakantie, maar ook wanneer je minder lang de tijd hebt, is de Ardennen ideaal voor een fijn weekendje weg. Ga lekker wandelen of fietsen of bezoek mooie stadjes!

camper trip denemarken

Samenvatting van je reis

Vlag Belgie

Deze route is ideaal voor een korte reis. De route start in La Roche-en-Ardenne en eindigt in Luik, of als je daarna zin hebt in meer avontuur: de Hoge Venen. Een mooie route van 151 kilometer dat zich perfect leent voor een (lang) weekendje weg met de camper!

Details

micro-adventure ardennen
Bezochte plekken
4
micro-adventure ardennen
Tijd op de weg
2,5u
micro-adventure ardennen
Km gereisd
151
micro-adventure ardennen
Uren plezier
72

Je route op de kaart

micro-adventure ardennen
Beginpunt

La Roche-en-Ardenne

De roadtrip begint in het hart van de Ardennen, in La Roche-en-Ardenne. Een mooi stadje aan de rivier de Ourthe. Dit stadje wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd, dus overslaan is geen optie! Je vindt er leuke winkelstraatjes, een prachtig kasteel, maar je kunt ook lekker de rivier opgaan met een kajak. Genoeg te zien en te doen dus!

micro-adventure ardennen

Aanbevolen faciliteiten in La Roche-en-Ardenne

Eet bij

micro-adventure ardennen

Chez Henri

Chez Henri is een typisch Belgisch-Frans restaurant waar ze dan ook echte Belgische en Franse maaltijden serveren. Denk aan mosselen, wild, vis en Ardenner ham. Ben je vegetarisch? Dan is dit misschien niet de beste optie voor jou.

micro-adventure ardennen

Le Stradella

Gewoon even lekker zin in een rijk belegde, maar betaalbare houtoven pizza? Ga dan lekker eten bij Le Stradella. In de stad zitten meerdere pizzeria's gevestigd, maar dit is absoluut de nummer één.

micro-adventure ardennen

Bourivain Pâtisserie

Ideetje: ga lekker picknicken aan de rivier met broodjes die je bij deze patisserie haalt! Ga voor een lekker belegd broodje, een stokbroodje en sluit af met een chocoladebroodje.

Slaap bij

micro-adventure ardennen

Camping de L'Ourthe

Kampeerplaats vlak aan de rivier? Check. Charmante stadje op wandelafstand? Check. Brasserie die de hele zomerperiode open is? Check! Deze groene riviercamping heeft 15 verharde plaatsen voor camper en een veelvoud aan onverharde ruimte. Het spiksplinternieuwe sanitair zorgt 's ochtends voor een warme douche, en je kunt warme broodjes halen.

micro-adventure ardennen

Camping La Roche-en-Ardenne

Deze camping bevindt zich op een domein dat is gelegen in de vallei tussen de Ourthe en de vele wandel- en mountainbikeroutes en op enkele minuutjes afstand van het stadscentrum van La Roche-en-Ardenne. Vanaf de camping heb je prachtig panorama uitzicht en er is een openluchtzwembad op loopafstand!

micro-adventure ardennen

Barrage de Nisramont

Je kunt ook overnachten op Barrage de Nisramont. Een rustige camperplaats bij de dam aan de Ourthe. Deze plaats is ook direct het beginpunt van een rondwandeling om het stuwmeer.

Ontdek

micro-adventure ardennen

Het Natuurpark van de Twee Ourthes

Vlakbij de stad ligt Parc Naturel des deux Ourthes, een uitgestrekt gebied langs de grens met Luxemburg. Het gebied kenmerkt zich door steile beboste hellingen en indrukwekkende rotspartijen. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en prachtige wandelingen maken.

micro-adventure ardennen

Kasteel van La Roche-en-Ardenne

Hoog boven het stadje vind je het kasteel van La Roche-en-Ardenne dat gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Bezoek hier de ruïne van het oude kasteel dat sinds de middeleeuwen de omgeving domineerde.

micro-adventure ardennen

Musée de la Bataille des Ardennes

Geïnteresseerd in een stukje geschiedenis? Bezoek dan ook het oorlogsmuseum en het monument met een Amerikaanse tank, omdat je hier meer leert over de Tweede Wereldoorlog en hoe het stadje platgebombardeerd is.


Tussenstop 1

Durbuy

Rijd daarna door naar Durbuy, een haast nog mooier stadje aan de Ourthe. Wandel op je gemak door de mooie straatjes met oude huizen, mooie beelden en leuke restaurantjes en winkeltjes. Perfect voor een dagje struinen en een leuke bestemming tijdens een roadtrip door de Ardennen.

micro-adventure ardennen

Lijkt deze roadtrip je leuk?

Ontvang de complete route gratis in je mail, inclusief alle stops in Google Maps, eet- en slaapplekken en plaatsen om te ontdekken.


Download deze route
Stap 1
micro-adventure ardennen

Download "Micro-Adventure Ardennen"

micro-adventure ardennen
Stap 2
micro-adventure ardennen

Camper zoeken