Top 5 camperplaatsen Drenthe

31 juli 2018 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Ga je op vakantie in Nederland? Bezoek dan eens Drenthe met de camper! Drenthe biedt een combinatie van rust, natuur en het echte vrijheidsgevoel. De natuurgebieden hebben een rijke historie, bossen,meren, zandverstuivingen en heidevelden. Natuurlijk zijn de bekende hunebedden ook niet te missen. Na een heerlijke wandeling of fietstocht door de natuur kunt u heerlijk bijkomen op een terrasje in een van de gezellige drentse dorpjes. Om vervolgens voldaan terug te keren naar uw camper. Lees hier de top vijf mooiste camperplaatsen in Drenthe.  

Goboony-camperplaatsen-Drenthe-hunebedden

1. Camperpark Nuuverstee

Aan de rand van het dorpje Borger, op 500 meter van de Drentse bossen, ligt Camperpark Nuuverstee. De 25 camperplaatsen zijn half verhard, half gras en bieden een mooi uitzicht over de landerijen en de gastentuin. Alle plaatsen zijn gescheiden met kleine heggetjes en beschikken over elektra en wifi. Leef je uit in de bewegingstuin en kom daarna tot rust in de hottub of sauna. In het dorpje Borger valt er veel te beleven, zo vind je daar de grootste hunebed van Drenthe en een overdekt subtropisch zwembad. De camping in Drenthe is gelegen aan een fietspad die dwars door de Drentse bos gaan. Onderweg kom je waterplassen tegen waar je heerlijk kan zwemmen en uitrusten.

2. Camping Meistershof

In het dorpje Dwingeloo kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. Met ruime camperplaatsen, voorzien van alle gemakken, heb je een prachtig uitzicht op het nationaal park Dwingelderveld. Deze camping in Drenthe beschikt over schone sanitaire gebouwen en kun je afvalwater en cassettetoilet hier gratis lozen. Stroom en wifi is te gebruiken tegen betaling. De eigenaren bieden hun gasten, van mei tot september, gratis natuurexcursies aan. Tijdens deze excursies laten ze de mooiste plekjes zien van het natuurpark. De camping is daarnaast ook het ideale startpunt voor mooie fietstochten en wandelingen door de omgeving van Dwingeloo.

Goboony-camperplaatsen-Drenthe-haven3. Camperpark Dwingelderveld

Camperpark Dwingelderveld ligt midden in de mooie natuur van het gelijknamige nationaal park. Met tien camperplaatsen gelegen aan de bosrand kom je hier helemaal tot rust. Dag en nacht is de camping bereikbaar voor alle campers.Elke plaats heeft 16 ampère stroom en een eigen service plaats. Camperaars mogen daarnaast ook gebruik maken van alle faciliteiten op het nabijgelegen recreatiepark. Op het recreatiepark kun je fietsen huren, minigolf spelen, is er een kinderboerderij en een leuke speurtocht voor de kinderen. Op de camping worden er in het hoogseizoen ook activiteiten georganiseerd zoals kajakken, powerkiten of vlotbouwen.

4. Minicamping Exloo

Deze camping in Drenthe is gelegen in het mooie natuurgebied de Hondsrug. Het gebied heeft veel mooie historische bezienswaardigheden zoals hunebedden, karrensporen en grafheuvels. Rondom de camping liggen genoeg paden die geschikt zijn voor mooie wandel en fietsroutes. De camperplaatsen zijn ruim en je krijgt er schone sanitair en warme douches bij. Elk weekend worden er in de avond leuke activiteiten georganiseerd zoals een dansavond, quiz, bingo of live muziek. In de ochtend is er voor alle gasten gratis koffie met een spreuk van de dag van de eigenaar.

Goboony-camperplaatsen-Drenthe_meertje5. Camperplaats De Barswieke

De vriendelijke eigenaren van de Barswieke heten u van harte welkom op hun camping. De camperplaats in Drenthe ligt 1 kilometer ten zuiden van het dorpje Elim. De tien camperplaatsen zijn deels verhard en er is een mogelijkheid tot het lozen van je afvalwater en cassettetoilet. De camping is gelegen aan de tien dorpen fietsroute, een mooie route langs leuke dorpjes in de omgeving. In de omgeving zijn er elke week gezellige marktjes, is er een openluchtzwembad of bezoek attractiepark Slagharen. Kortom de Barswieke is een prima uitvalsbasis voor een leuke vakantie.

Heb jij nu ook zin om naar Drenthe te gaan met de camper? Huur een camper bij Goboony #LETSGOBOONY