De 7 leukste steden van Zeeland

30 december 2020 in Bestemmingen en Nederland

Zeeland is misschien wel de meest unieke provincie van Nederland. De provincie grenst aan zowel België (bekijk hier de top 5 stranden in België) als Zuid-Holland (bekijk hier de mooiste natuurgebieden van Zuid-Holland), waardoor je vanuit de lieflijke dorpen zo in de bruisende stad of in het buitenland staat. Het is een waar feestje om door dit archipel van schiereilanden te roadtrippen. Onderweg kom je langs rustgevende badplaatsen en waterrijke natuurgebieden. In dit artikel deel ik daarom de zeven leukste steden van Zeeland met jou!

De 7 leukste steden van Zeeland

  1. Goes

Op schiereiland Zuid-Beveland ligt de stad Goes. De stad staat bekend als een van de kleinere Zeeuwse steden, maar is evengoed erg populair als winkelstad. Dwaal door de monumentale straatjes met historische panden of strijk neer op een gezellig terras. Heb je nog nooit in een echte stoomtrein gereden? Dan is dit je kans! Vanuit Goes rijdt er een op kolen gestookte trein, die je in een klap terug in de tijd brengt. 

Bij een pittoresk stadje hoort een pittoreske camping! Minicamping Zwartenburg is zeker een aanrader. De camping is onderdeel van een akkerbouwbedrijf, dus verwacht rust, ruimte en natuur. 

Goboony Zeeland

  1. Vlissingen

Oude havenstad Vlissingen heeft door de strategische ligging een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Het standbeeld van Michiel de Ruyter, die op de langste zeeboulevard van Nederland staat, is daar het bewijs van. Wandel over de boulevard, bezoek het populaire Badstrand of breng een bezoekje aan het Arsenaal. 

Camping de Lange Pacht is een familiecamping gelegen aan het strand van Walcheren en aan de rand van Vlissingen. Een ideale plek om met je camper neer te strijken! 

  1. Middelburg

De hoofdstad van Zeeland kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. In de hoogtijdagen van de VOC was dit een van de belangrijkste handelssteden van Nederland. Om die reden staat Middelburg vandaag de dag vol historische gebouwen en telt de stad telt maar liefst 1.100 rijksmonumenten! Het gezellige oude centrum met haar kronkelige straatjes zijn ideaal voor een dagje shoppen. 

Stadscamping Zeeland heeft genoeg ruime camperplaatsen te huur. Vanaf hier ben je met 15 minuten lopen in het centrum van Middelburg. Het is dan ook beter om niet met de auto of camper naar Middelburg te komen, want in het oude centrum raak je al snel verstrikt in het complexe wegennet. 

  1. Veere

Nog een prachtige, historische havenplaats is Veere. Ja, in een waterprovincie vliegen de havens je nou eenmaal om de oren! Rond de 16de eeuw werd de haven gebruikt om handel met buurlanden te drijven en een grote economische groei volgde. Nu liggen er voornamelijk luxe jachten in de haven. Verder is Veere niet heel groot, maar wel erg charmant door de vele monumenten, Schotse huizen en uitzicht op het Veerse Meer. 

Op Natuurkampeerterrein Het Veerse Gat kun je met je camper overnachten tussen de bomen en watertjes van het Veerse Bos. De meeste plaatsen liggen verspreid in het bos. Ideaal voor natuurliefhebbers!

Goboony Middelburg

  1. Zierikzee

De binnenstad van Zierikzee telt diverse monumenten en wordt om die reden ook wel eens de museumstad genoemd. Loop door de eeuwenoude stadspoorten en de smalle straatjes en je waant je heel even in de Middeleeuwen, waar de oorsprong van de stad ligt. Vanaf de kade in de nieuwe vissershaven heb je mooi uitzicht op het water en de Zeelandbrug. De perfecte plek om een vers gevangen visje te eten! 

Houd er rekening mee dat je het oude centrum beter niet met je auto of camper kunt inrijden, want je wordt beslist gek van het complexe eenrichtingsverkeer. Zet je camper in plaats daarvan op Camperplaats De Zandweg neer. Vanaf hier is nog maar 15 minuten lopen naar het centrum. 

  1. Domburg

Maak je een roadtrip door Zeeland, dan moet je absoluut in Domburg stoppen. Een eeuwenoude badplaats dat geliefd is bij kunstenaars. Kunstenaars als Jan Toorop en Piet Mondriaan kwamen begin twintigste eeuw naar Domburg voor het bijzondere Zeeuwse licht. 

Minicamping Duinzicht is een kleine camping met een goede sfeer en van hoge kwaliteit. En, niet geheel onbelangrijk in Zeeland, vlakbij het strand!

Goboony strandGa op pad met een camper die je via Goboony hebt gehuurd!

  1. Terneuzen

Terneuzen staat bekend als de stad van de Vliegende Hollander. Volgens de legende zou het spookschip de Vliegende Hollander vanuit hier zijn vertrokken om tot het einde der dagen over de zeeën te dwalen. In Terneuzen kun je dan ook het enige echte beeld van dit schip vinden. Daarnaast vind je er veel water, een strand, een lange wandelboulevard en een gezellige binnenstad. 

Voor een fijne camperplaats in de buurt van Terneuzen kun je naar Camperplaats “de Val”. Ver van de openbare weg, vrij tussen de akkers en met gezelschap van angorageiten, alpaca’s en paarden!

Zin in meer avontuur in de Nederlandse provincies? Bekijk dan ook de mooiste natuurgebieden van Noord-Holland of 5x boerencampings in Limburg

Wat is jouw favoriete stad in Zeeland?