Tolvignet Frankrijk

5 juni 2018 in Tips voor reizigers, Tolwegen en -vignetten & Frankrijk

Eerder verscheen op onze blog al een artikel over tolwegen in Frankrijk. Hierin vertellen we je meer over de verschillende toltrajecten, welke trajecten je eventueel kan vermijden en de tarieven van de toltrajecten. Echter willen we je in dit artikel nog wat meer informatie geven over het zogenoemde tolvignet, of ook wel bekend als tolbadge.

Goboony tolvignet Frankrijk 2018

Tolvignet Frankrijk, wat is het?

Het vignet in Frankrijk wordt ook wel tolbadge genoemd. Met deze tolbadge kun je in Frankrijk elektronisch je tol betalen op alle snelwegen. Ook kun je bij de automatische tolpoorten gewoon doorrijden. De tolbadge werkt door middel van een kastje in het voertuig, die registreert welke trajecten er zijn afgelegd en welke tariefklasse daarbij hoort.

De tolbadge van Frankrijk is in heel het land geldig, maar er bestaan wel verschillende abonnementsvormen en ook verschillen de voorwaarden per tolweg maatschappij. Als je daar meer over wilt lezen, kun je een kijkje nemen op de website van het abonnement verstrekker. Deze website is wel in het Frans. Wil je gewoon een abonnement afsluiten in het Nederlands, dan kan dat. Voor Nederlanders bestaat er het Bip&Go abonnement. Ook dit is een kastje in je auto, waarmee je gewoon langs alle tolpoortjes en dergelijke kunt rijden.

Er bestaan verschillende abonnementen bij het Bip&GO abonnement.  Als je maar een paar keer per jaar gebruik maakt van de tolwegen in Frankrijk, kun je kiezen voor Bip&Go a la carte. Dit kost €1,70 in de maanden waarin je het abonnement gebruikt. Daaroverheen komen natuurlijk wel de kosten van de gereden tolwegen en gebruikte parkeergarages. Deze zullen achteraf in rekening worden gebracht. Ga je vaker naar Frankrijk, kies dan het Bip&Go vaste prijs abonnement van €1,33. Bedenk dus van tevoren goed welk abonnement je af wilt sluiten voor je camper. Waarschijnlijk zul je aan het a la carte abonnement genoeg hebben, maar overleg het van tevoren bijvoorbeeld even met een medewerker van de ANWB.

Als je het abonnement afsluit moet je wel eenmalig €10,- betalen voor de activering van de badge en €10,- voor het verzenden van de badge. Daarnaast kan je voor €2,- extra een extra abonnementhouder voor de badge aanvragen, zodat je de badge in meerdere auto’s of campers kunt gebruiken.

Wat wel heel fijn is aan de Bip&Go badge is dat deze niet alleen geldig is in Frankrijk, maar ook in Spanje. Meer informatie? Neem dan een kijkje op de site van Bip&Go.

Welke voordelen heeft het?

De Bip&Go tolbadge geeft je verschillende voordelen. Zo kun je bij de tolpoorten bijvoorbeeld aparte rijstroken gebruiken, die aangeduid zijn met de letter ‘t’. Ook is de tolbadge te gebruiken voor meer dan 250 parkeerterreinen en -garages. En misschien wel het belangrijkste voordeel is dat het je heel veel tijd kan besparen. Houd er echter wel even rekening mee dat sommige ‘t’ poortjes niet gebruikt kunnen worden door voertuigen van hoger dan 2 meter.

Waar te koop?

Je kunt het abonnement heel makkelijk afsluiten via de Bip&Go website. Ook kun je het abonnement afsluiten via de ANWB. Er gelden dan wel andere kosten. De aanschaf van de badge via de ANWB kost € 12,95 voor leden en € 14,95 voor niet leden. In de maanden dat de badge wordt gebruikt kost het je €2,50, met daaroverheen natuurlijk wel de kosten van de gereden wegen en gebruikte garages. Nadat je het abonnement via een ANWB winkel hebt afgesloten, krijg je direct de geactiveerde badge mee. Vervolgens kun je je binnen 24 uur registreren op de Franse website van de tolmaatschappij.

Andere blogs ter voorbereiding op je reis naar Frankrijk

Frankrijk is sowieso al een populaire bestemming voor Nederlanders en zo ook voor camperaars. Om je goed voor te bereiden op je reis naar Frankrijk hebben wij al heel veel handige informatie verzameld op onze blog. Zo kom je niet voor onverwachte dingen te staan en kun je extra genieten van je vakantie. Hier vind je nog even alle blogs op een rij:

Verkeersregels Frankrijk

Zwarte zaterdag,

Milieusticker Frankrijk,

Camperplaatsen Frankrijk,

Camperroutes door Frankrijk

Ga met deze blogs goed voorbereid op weg en help ook je huurders door de informatie met ze te delen en de tolvignet voor Frankrijk vast aan te schaffen. Zo kan iedereen zonder zorgen op reis!