Wat is de beste camperverzekering?

15 december 2021 in Campertips en -weetjes en Voor campereigenaren

Een camper schaf je natuurlijk aan om het ultieme gevoel van vrijheid te beleven. Nieuwe plekken ontdekken en je nergens zorgen over hoeven maken! Voordat je onbezorgd de weg op kunt gaan, is het belangrijk dat je voor een goede camperverzekering kiest. Het is makkelijk om te verdwalen in het aanbod verzekeringen, dus zijn wij op onderzoek gegaan naar welke camperverzekering de beste is voor jouw camper. Lees snel verder! 
Goboony camperverzekering vergelijken de beste camperverzekering

Waar moet je op letten bij het kiezen van een camperverzekering? 

Laten we voorop stellen dat het verplicht is om je camper minimaal WA te verzekeren. Dus het gaat hier niet om de keuze om wel of niet je camper te laten verzekeren, maar vooral om welke verzekering je kiest, welke dekking en voorwaarden daaronder vallen en welke extra’s je belangrijk vindt. Dus waar moet je op letten bij het afsluiten van een camperverzekering? Wij helpen je op weg! 

  • Bekijk welke dekking je nodig hebt:
    • WA: schade aan je eigen camper wordt niet vergoed, alleen schade die door jouw schuld aan anderen is toegebracht wordt vergoed.
    • WA Beperkt Casco (ook wel WA+ genoemd): dekt ook schade aan jouw eigen camper. Denk aan schade die is ontstaan door diefstal, brand, storm, etc.
    • WA Volledig Casco (ook wel Allrisk genoemd): aanvullend wordt bijvoorbeeld ook schade aan je camper als gevolg van een aanrijding uitgekeerd (zelfs wanneer de aanrijding is ontstaan door jouw eigen schuld!). 
  • Bij veel camperverzekeringen is de inboedel van je camper, denk aan kookspullen, fietsendrager, zonnescherm, etc., tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Per verzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag, dus kijk vooral ook even naar de voorwaarden van je reisverzekering. 
  • Ook hulp bij pech is niet bij elke camperverzekering inbegrepen. Heb je bijvoorbeeld al hulp in het buitenland van bijvoorbeeld de ANWB? Dan heb je dit ook niet perse nodig. Heb je dit niet, dan kan het wel handig zijn als je bijvoorbeeld een keertje met pech staat en vervangend vervoer of een overnachting nodig hebt.
  • Sommige camperverzekeringen werken met een zogeheten kilometergrens. Kom je boven die grens uit? Dan gaat de premie flink omhoog! Kijk hier dus vooral even goed naar als jij van plan bent flink wat kilometers met je camper te maken. Niet iedere verzekeraar hanteert zo’n grens, dus dat kan in sommige gevallen een voordeel zijn. Dit geldt overigens ook voor het maximum aantal dagen dat je aaneengesloten onderweg mag zijn. Dit varieert bij de meeste verzekeraars van 30 dagen tot ongelimiteerd. 
  • Net als bij normale autoverzekeringen bepalen de schadevrije jaren die je met je camper hebt gereden hoeveel no-claim korting je krijgt op de premie. Bij sommige verzekeraars mag je de schadevrije jaren van je autoverzekering meenemen naar de camperverzekering. Indien je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, kun je het beste kijken bij welke verzekering de korting in de eerste jaren het snelst oploopt. 
  • Je hebt bij een camperverzekering ook te maken met het eigen risico. Bij sommige verzekeraars is dit een vast bedrag en in andere gevallen kun je zelf bepalen hoeveel eigen risico je zou willen afdragen. 
  • Besluit je tijdens de winterperiode je camper te schorsen van wegenbelasting? Check dan even bij je camperverzekering of je camper dan nog steeds gedekt is. 
  • Ga je jouw camper niet alleen recreatief gebruiken, maar bijvoorbeeld ook als woon-werkverkeer? Niet iedere verzekeraar staat dit toe! 
  • Heb je huisdieren en neem je die graag mee in de camper? Dan wil je natuurlijk dat deze ook goed zijn verzekerd. Kies in dat geval voor een camper- en reisverzekering die bij een aanrijding geneeskundige kosten voor je huisdier vergoed en eventueel repatriëring aanbieden.

Goboony camperverzekering vergelijken de beste camperverzekering

Mag je je camper verhuren van de verzekering?

Het kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn om je camper te verhuren via een deelplatform als Goboony op momenten dat je de camper zelf niet gebruikt. Kies aanvullend voor de Goboony Dagverzekering om je camper extra goed te beschermen tijdens verhuurdagen. Met de Goboony Dagverzekering maak je dus ook geen kosten in de periode dat je camper niet wordt verhuurd. Kijk hier voor meer informatie over je camper verzekeren voor verhuur.

Welke camperverzekering is het beste? 

Welke camperverzekering het beste is, hangt af van jouw situatie en wensen. Het zou dus eigenlijk ideaal zijn als je zelf een verzekering kon bedenken voor jouw camper, toch? Dat is precies wat wij hebben gedaan samen met 251 camperaars zoals jij! 

De Goboony Camperverzekering

Alles wat je nodig hebt voor zorgeloze avonturen. En voor een scherpe prijs. Want camperaars helpen elkaar.

  • Je kunt kiezen uit drie varianten van de camperverzekering: WA, WA+ of All Risk
  • Een scherpe prijs voor je camperverzekering
  • Uitlenen aan familie toegestaan
  • Korting bij verhuur bij Goboony

Klik hier om je premie te berekenen voor de Goboony Camperverzekering. 
Goboony camperverzekering vergelijken de beste camperverzekering

Wil je ook je camper verhuren via Goboony? Verhuren via Goboony is volledig gratis en je bepaalt zelf het huurtarief en de voorwaarden. Bereken direct hoeveel jij kunt verdienen of download ons e-book ‘Zorgeloos Verhuren’ en ontdek alles over het verhuren van je camper. Het e-book is praktisch opgebouwd met handige checklists!