Desi en Leroy - Richting de bergen

13 september 2019 in Bestemmingen, Ervaringen, Duitsland, Camperreisverhalen & Slovenië

Na een fantastische tijd in München zetten wij vandaag echt langzaam koers richting Slovenië. De camper is weer ingeladen maar voordat we daadwerkelijk onze eerste stop in Slovenië, Bled zullen bereiken besluiten we om eerst nog meer te zien van Zuid-Duitsland en zullen daarom eerst een stop maken in Berchtesgaden.

Berchtesgaden 

Desi heeft na het zien van prachtige beelden op Instagram haar zinnen gezet om de omgeving van Berchtesgaden te verkennen en het zal snel blijken dat dit een erg goede keuze was. Na een kort ritje van ongeveer 1.5 uur belanden we in een compleet nieuwe omgeving. De weilanden maken uit het niets plaats voor prachtige hoge bergen en kraakheldere azuurblauwe riviertjes. WOW! Het is ongelooflijk mooi en wij realiseren ons dat we zo’n geluksballen zijn. 

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Voor aankomende nacht hebben we een camperstop op het oog wat gelegen is onderaan Camping Resort Allweglehen. Deze super luxe camping met verwarmd zwembad, sauna, top restaurant en geweldige sanitaire voorzieningen heeft naast het ‘echte’ camping gedeelte ook een kleine camperstop. Deze plekjes kosten slechts €20 per nacht (in het hoogseizoen) waarbij je gratis gebruik kunt maken van stroom én ook alle faciliteiten van de camping zelf kunt gebruiken! Door middel van een klein stenen trapje kun je dus zo vanaf de camperstop naar de camping zelf lopen. Echt een ontzettend dikke tip voor diegene die graag eens naar Berchtesgaden willen afreizen.

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Één klein dingetje is wellicht wel van belang om te vermelden. De camping ligt namelijk op een helling van 24%! Wij kwamen hier pas achter nadat we bij de camping arriveerden en alhoewel deze helling echt prima te berijden is was het voor ons de eerste keer dat we met onze blauwe bus een steile helling gingen pakken. Na wat angstzweet en hartkloppingen komen we al heel snel boven op de berg (Gelukkig was het echt maar een heel klein stukje). Toen kwam wel direct het besef dat we uiteindelijk ook een keer weer naar beneden moesten rijden (Wat uiteindelijk heel erg gemakkelijk ging en heel erg goed was voor het vertrouwen in de camper).

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Wat eigenlijk 1 nacht zou worden werden het er uiteindelijk 4! Berchtesgaden is echt een prachtig dorp met een nog mooiere omgeving. Je kan er uren hiken, een bezoek brengen aan Koningssee én het adelaarsnest bezoeken. Kortom genoeg te beleven.

Tips voor Berchtesgaden

  • Bezoek het Kehlsteinhaus & Dokumentation Obersalzberg

  • Ga wandelen rondom het meer Koningssee

  • Overnachten bij Camping Resort Allweglehen 

  • Bezoek de zoutmijnen van Berchtesgaden

Tomos

Niet alleen de bus mocht wat kilometers vreten, maar ook de Tomos mocht eindelijk de weg op. In München scoorden we tweedehands helmen, lang leve Facebook Market en Google Translate. Geen gezicht, aangezien de Tomos met zijn 20km per uur regelmatig wordt ingehaald door een iets te enthousiaste fietser.  Maar hij doet het en dat is echt heel fijn. Want hoewel de camper weer in top staat verkeert, is het toch wel fijn als we de bus voor de kleine afstanden kunnen laten staan. Berchtesgaden werd dan ook de eerste test voor onze oude Tomos. Dus Buddha in de rugzak, helmpies op en gaan met die banaan. Bergafwaarts ging perfect!  Berg op trokken we nogal wat bekijks. Terwijl 1 met de hond in een rugzak omhoog rent probeert de ander de top te halen op de Tomos. We begrijpen nu waarom de snorfiets vooral populair is in Nederland. Lekker vlak ook! Maar och zo kom je nog eens ergens, ook al gaat het heel,heel, heel, maar dan ook heel erg langzaam. 

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Op weg naar Lake Bled

We laten Berchtesgaden achter ons en rijden vandaag Oostenrijk in. Het is duidelijk merkbaar dat het hartje hoogseizoen is en besloten daarom net voor de Karawankentunnel (De tunnel die Oostenrijk en Slovenië verbindt) te stoppen. Het kan namelijk erg druk worden in de tunnel en we maken daarom nog 1 stop net voor het plaatsje Villach zodat we de volgende dag vroeg kunnen vertrekken en hopelijk voor de drukte de tunnel gepasseerd hebben. Dat bleek een goede beslissing te zijn omdat er vroeg in de ochtend bijna niemand te bekennen was en we in een klein uurtje in Slovenië belanden.

Camping Sobec, Lake Bled

We hebben nog geen specifieke camping op het oog voor omgeving Bled en besluiten daarom on the go te bekijken welke campings nog plek hebben. Het is echter gigantisch druk in Bled en na een lange tijd in de file te hebben gestaan zien we Camping Sobec. We slaan direct af en rijden naar deze onwijs grote camping waar ze gelukkig wel plek hebben maar wel de hoofdprijs vragen. Nouja, het is even niet anders. We zetten snel al onze spulletjes klaar, zetten de luifel op en rijden direct met ons kleine brommertje naar het meer van Bled. 

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Alle verhalen over het meer van Bled kloppen! Een prachtig idyllisch meer omringd door imposante bergen. Waar het op de weg naar Bled erg druk was valt de drukte bij het meer zelf gelukkig erg mee. We pakken snel een kleedje in, nemen een fles wijn mee, hond in de rugzak en rijden met de Tomos naar het meer toe. Genieten van een geweldig uitzicht, goed gezelschap en een heerlijk Sloveens wijntje. 

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Tip! De campings rondom Lake Bled zijn ontzettend duur en erg druk tijdens het hoogseizoen. Wij raden iedereen aan om hier lekker een dagje te blijven en vervolgens gewoon lekker verder te rijden naar een wat minder populair gebied. De campings buiten Bled zijn namelijk veel goedkoper en mooier.

Tips voor Bled

  • Camping Sobec is een prima camping. De locatie is echt top! Ook heb je een leuk riviertje waar je kunt zwemmen. In het hoogseizoen is het er wel enorm druk en je betaalt ongeveer 50 euro per nacht. Ook het sanitair en de service waren niet geweldig. Tip! Bezoek Bled en rij vervolgens een stukje verder om daar te kamperen.

  • Doen! Een Bled cake bestellen. Een soort van Sloveense tompouce. Lekker!

Bohinj? Doen!

Nadat we op de camping een aantal keer de tip hebben gekregen om zeker ook het meer van Bohinj te bezoeken besluiten we de volgende dag direct af te reizen naar Bohinj om daar ook eens goed de omgeving te gaan verkennen. Dat bleek écht een goede tip te zijn want de omgeving van Bohinj is echt prachtig. Wat ons betreft mooier dan Bled en een stuk rustiger. Het meer zelf is ongekend helder, de bergen zijn nog imposanter en er zijn erg veel leuke kleine hikes die wijzelf met de hond in de backpack ook doen.

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Tip! Loop de fairytale route, en kom na een klein half uurtje aan bij het puntje van Lake Bohinj

Goboony Desi en Leroy in de bergen

Vergeet tenslotte niet om de kabelbaan naar Mount Vogel te pakken om vervolgens met open mond te genieten van het uitzicht op de hoogste top van het Triglav gebergte.

Goboony Desi en Leroy in de bergen

We hadden in de planning om nog véél meer te zien van Bohinj en Slovenië maar omdat het de komende tijd 35 graden gaat worden besluiten we om onze route om te gooien en eerst de kustlijn van Kroatië te gaan ontdekken om over een paar weken weer terug te keren naar het prachtige Slovenië om dan alsnog onze Slovenië bucketlist af te kunnen gaan vinken. 

Tips voor Bohinj

  • Pak de gondel naar Mount Vogel (we hebben geprobeerd om ernaartoe te hiken, dat was toch wel iets te heftig met 30 graden en een beetje + een mopshond in de rugzak)

  • Wandel de fairytail route naar het meer

  • Ga lekker afkoelen aan het meer

  • Bestel ook eens de Sloveense apfelstrudel

Slovenië, until we meet again! Kroatië, here we come! 

Volgende artikel / Vorige artikel 

En wil je nu ook een camperreis maken? Je kunt bij Goboony terecht om een buscamper te huren