Desi en Leroy - We zijn vertrokken! Nou ja een soort van

2 augustus 2019 in Bestemmingen, Ervaringen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers, Duitsland & Camperreisverhalen

Na maanden van klussen en voorbereiden is het vandaag zover. Onze roadtrip van 6 maanden door Europa kan beginnen. De camper is ingeladen en we hebben van iedereen afscheid genomen. We draaien de sleutel om en zetten koers richting Mainz. Dit zal onze eerste stop worden omdat vrienden van ons hier wonen en vanaf daar zal de roadtrip écht gaan beginnen.

Goboony Desi en Leroy vertrokken

De laatste voorbereidingen: last-minute naar de garage

Één week voor vertrek merken we wat problemen met de startmotor en ook knippert bij hard remmen het lichtje van de handrem. Eerst nog even naar de garage brengen dus. Ondanks de vrij hoge kosten kunnen we de camper gelukkig na twee dagen al ophalen en kunnen wij eindelijk de camper gaan inladen. Op de dag van vertrek merkte Leroy echter al vrij snel dat de remmen niet naar behoren werkten. Het rempedaal kon bij tijden volledig tot de bodem worden ingedrukt. Niet helemaal zoals het hoort dus. 

Bij aankomst in Mainz na een rit van 4,5 uur besluiten we toch om voor de zekerheid even de ANWB te bellen voor advies. Helaas maar begrijpelijk adviseert de ANWB om de camper naar een garage te laten slepen om daar de remmen na te laten kijken. Zo gezegd zo gedaan.

Goboony Desi en Leroy vertrokken

Nadat de camper was nagekeken door de garage bleek al snel dat de hoofdremcilinder lek was en hierdoor de remdruk zo goed als nihil blijkt te zijn. Fijn! We krijgen te horen dat de garage in Nederland haastig werk heeft verricht en de camper niet goed heeft gecontroleerd en ook niet goed heeft ontlucht, waardoor wij op dag 2 van onze roadtrip al meteen stranden in Mainz. Ook is de hoofdremcilinder niet meer te bestellen in Duitsland en zal het onderdeel vanuit Nederland naar Mainz moeten worden verstuurd. Ondanks dat Mainz echt een geweldige stad is, balen we hier ontzettend van en zullen dus zeker 5 dagen moeten wachten voordat het onderdeel in Duitsland is.

Het Zwarte Woud: “We maken er gewoon het beste van!”    

Er zit zoals gezegd niets anders op dan wachten op de hoofdremcilinder maar we besluiten om niet in Mainz te wachten maar om met onze huurauto van de ANWB (Super geregeld!) richting het Zwarte Woud te rijden en daar een aantal nachten de omgeving te gaan verkennen. Dit hadden we al op de planning staan met de camper, maar doen we nu gewoon lekker old-school met een tentje, die we voor de zekerheid toch maar in de camper hadden gegooid. Wisten wij veel dat we het tentje op dag 3 al meteen van pas zou komen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Zo ook het inlezen van het meenemen van een snorfiets. Wat wij natuurlijk niet hebben gedaan, waardoor we er onderweg pas achterkomen dat je eigenlijk overal gewoon een helm moet dragen en tja… die hebben wij natuurlijk niet meegenomen.

We stellen de navigatie in en rijden in ongeveer 2.5 uur naar onze bestemming voor de komende 3 dagen, Camping Mullerwiese. Een kleinschalige camping midden in de prachtige natuur van het Zwarte Woud. We zetten de tent op, drinken een biertje en besluiten om vandaag lekker vroeg te gaan slapen. Rond 2 uur in de nacht worden we wakker van een enorme onweersbui met daarbij een soort van Moesson. Het begint binnen in de tent al snel net zo hard te regenen als buiten en binnen 5 minuten is ons tentje compleet natgeregend, zijn alle spullen doorweekt en drijft het luchtbed zowat naar buiten. We pakken snel onze belangrijkste spullen en gooien onze hond onder de arm en rennen zo snel als we kunnen naar de auto. Er zit niks anders op dan vannacht in de auto te slapen en morgen maar op zoek te gaan naar een hotel in de buurt (het is zondag en een nieuwe tent kopen zit er dus ook niet meer in) want onze tent is overduidelijk niet gemaakt voor zware regenbuien. Het zit allemaal nog écht even niet mee.

Tips voor het Zwarte Woud

 • Camping Müllerwiese is een knusse camping gelegen in een klein dorpje en omringd door een prachtige omgeving.

 • Trek je wandelschoenen aan en ga de natuur in.

 • Neem een waterdichte tent mee of zorg ervoor dat de camper tiptop in orde is ;p

Goboony Desi en Leroy vertrokkenGoboony Desi en Leroy vertrokken

Het prachtige Heidelberg

Op weg naar het Zwarte Woud maakten we al een stop in het schattige Heidelberg voor een goede schnitzel. Heidelberg is een prachtig authentiek stadje waar je heerlijk rond kunt slenteren. We besloten daarom al vrij snel dat we na het tent debacle weer koers zouden zetten richting Mainz om vervolgens in Heidelberg één nacht te verblijven. Na een kort ritje van ongeveer 1,5 uur komen we aan bij ons hotel voor de nacht. Het is vandaag erg warm (Zo’n 40 graden) en we moeten eerlijk bekennen dat een hotelkamer inclusief airco helemaal zo slecht nog niet is. We besteden de middag verkoelend in de kamer voordat we het schattige centrum van Heidelberg gaan verkennen. Prachtige oude gebouwen en heerlijk eten wat wil je nog meer.

Tips voor Heidelberg

 • Bezoek Schloss Heidelberg één van de beroemdste ruïnes in Duitsland en een plaatje om te zien.

 • Wandel over de oude brug.

 • Slenter door de kleurrijke knusse straatjes van de stad.

 • Bezoek een biergarten en bestel ook eens een Weizenbier.

 • Eet een Schnitzel bij Schnitzelhaus Alte Münz of bij de Schnitzelbank.

 

Goboony Desi en Leroy vertrokken

Terug naar Mainz

Vandaag rijden we weer terug naar Mainz. De hoofdremcilinder zal als het goed is vandaag bezorgd worden bij een vriend van ons die in Mainz woont. Na een aantal uur wachten (ongeveer 36 uur) komt het verlossende woord, het pakketje is geleverd! We halen direct de cilinder op en rijden meteen door naar de garage. Zij zullen de volgende dag beginnen met de reparatie en hopelijk kunnen we dan aan het einde van de dag eindelijk verder met ons campertje. We ontvangen echter al snel een telefoontje van de desbetreffende garage met de mededeling dat ze de remmen maar niet goed ontlucht krijgen en dat ze zeker nog 1 dag extra nodig hebben voor de reparatie. Toch weer een kleine tegenslag maar we kunnen er nog steeds om lachen met zijn tweetjes en aangezien het nog steeds 42 graden is in Mainz zullen we dus nog één nachtje extra in de airco moeten slapen.

De volgende dag worden we om 10.00 gebeld met eindelijk goed nieuws, de camper is gereed!!!

Leroy wisselt snel de huurauto in en gaat direct naar de garage om de camper op te halen. De remmen werken weer en het busje rijdt fantastisch! Yes, we kunnen weer op pad. Na 8 dagen in Mainz “vast” te hebben gezeten kunnen we eindelijk weer wat kilometers gaan vreten. EIndelijk!

Goboony Desi en Leroy vertrokken

Tips voor Mainz

Mainz is een super leuke studentenstad met voor ieder wat wils. Mocht je een keer in de buurt van Mainz zijn bezoek dan zeker deze stad. 

 • Ga een hapje eten bij Oma Else of probeer eens Afghaanse gerechten bij Die Waffel. Ook de braadworst bij Hinz und Kunz mag je niet overslaan.

 • Kamperen kan midden in de stad op een klein eilandje. De camping bevindt zich wel in de milieuzone, dus onze blauwe vriend was helaas niet welkom.

 • Zak onderuit op het stadsstrand van Mainz en geniet met een koud biertje van het prachtige uitzicht over Mainz. 

 • Bezoek ook het Gutenberg museum en de Dom van Mainz.

Mainz? Doen! Maar 8 dagen hoeft dan weer niet perse ;)

En wij? Wij gaan weer rijden. Langzaam zetten we koers richting München om vanuit daar onze trip te vervolgen richting Slovenië. 

Goboony Desi en Leroy vertrokkenGoboony Desi en Leroy vertrokken

Volgende artikel / Vorige artikel

Ook op reis met een camper (zonder pech ;))? Huur een camper voor 2 personen

Zoeken