Top 10 campings in de Elzas

22 maart 2021 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

In het noorden van Frankrijk heb je de prachtige regio de Elzas. De regio staat bekend om haar oude stadjes met vakwerkhuizen, heuvelachtige bossen en natuurlijk de wijn (bekijk ook deze wijnroute Elzas met de camper)! De Elzas is een bijzondere omgeving waar genoeg te bewonderen is, oftewel: ideaal voor een roadtrip! Daarom vind je in dit overzicht de top 10 campings in de Elzas. 

Goboony campings Elzas

Top 10 campings in de Elzas

Tijdens je vakantie in Frankrijk wil je natuurlijk op de allermooiste en beste campings overnachten. Met de onderstaande campings zit je gegarandeerd goed! Ga je op pad met een camper die je via Goboony hebt gehuurd en ben je nog op zoek naar goede camperplaatsen in Frankrijk? Bekijk dan ook deze top 10 camperplaatsen Frankrijk

  1. Camping de Riquewihr

In het hart van de wijnroute vind je Camping de Riquewihr, met in het westen de heuvels van de Vogezen (bekijk ook deze roadtrip door de Vogezen) en in het oosten de laagvlakte van de Rijn. Het fijne is: er is elke ochtend vers brood, in de zomer hebben ze foodtrucks op het terrein en er is een servicestation voor campers. Lokaal wijntje erbij en je zit hier helemaal op je plek! 

Adres: 1 Route des Vins, 68340 Riquewihr, Frankrijk
Prijs: Vanaf €6,50 per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

  1. Camping de l’Ill Colmar

Camping de l’Ill Colmar ligt, je kunt het misschien al raden, in Colmar. Colmar wordt ook wel het kleine Venetië genoemd. De camping ligt vlak aan de oevers van de rivier de Ill. Dus ben je een liefhebber van kanoën of kajakken, dan zit je hier helemaal goed! Verder staat de omgeving vol met oude vakwerkhuizen met daken in levendige kleuren die typerend zijn voor de Elzas. 

Adres: 1 Allée du Camping, 68180 Colmar - Horbourg Wihr, Frankrijk 
Prijs: Vanaf €14,50 per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

Goboony campings Elzas

  1. Camping Seasonova Les Portes d’Alsace 

Camping Seasonova Les Portes d’Alsace is een natuurcamping aan de voet van de Vogezen. Vanaf je standplaats heb je uitzicht op het adembenemende kasteel van Haut-Barr. Dit kasteel werd op een zandstenen rots 460 meter boven de vallei van Zorn gebouwd en wordt daarom ook wel het oog van de Elzas genoemd. Beter uitzicht ga je niet krijgen! Tijdens de zomermaanden organiseert de camping verschillende activiteiten, zoals paardrijden en een wijnproeverij. 

Adres: 40 Rue du Pere Liebermann, 6700 Saverne, Frankrijk
Prijs: Vanaf €24,- per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

  1. Camping Huttopia Wattwiller

Huttopia Wattwiller is een ruime en vooral bosrijke camping, want deze plek ligt middenin het bos, ver weg van de moderne wereld! Trek eropuit in de natuurrijke omgeving, verken de wijnroute op de fiets of met je camper en plons aan het einde van de dag in een van de twee (of beide) zwembaden die de camping rijk is.  

Adres: Route des Crêtes, 68700 Wattwiller, Frankrijk
Prijs: Vanaf €16,- per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

  1. Camping de Strasbourg

Je bezoek aan de Elzas combineren met een stedentripje naar Strasbourg? Dan is Camping de Strasbourg de perfecte plek om te overnachten. Ondanks dat de camping praktisch naast de stad ligt, heeft het veel groen en is het er erg ruim opgezet. Daarnaast verhuurt de camping ook diverse pipowagens, hoe leuk! Kom je toch met een camper en ben je op doorreis? Dan is er een speciale camperstop bij de ingang van de camping! 

Adres: 9 Rue de l’Auberge de Jeunesse, 67200 Strasbourg, Frankrijk
Prijs: Vanaf €14,50 per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

Goboony campings Elzas

  1. Camping Camp au Clair Ruisseau 

Het kleinschalige en gemoedelijke Camp au Clair Ruisseau heeft lekker veel staanplaatsen met bomen en schaduw. Verder heeft de camping een eigen ranch en mag je hier zelfs je eigen paard meenemen op vakantie! Ik weet niet of dat helemaal lekker samen gaat met een camperreis, maar uniek is het zeker. Verder is de camping aan een zwemmeer met ligweide gelegen, ik zie mezelf daar al helemaal liggen in het Franse zonnetje. Wat jij? 

Adres: 5 Rue du Ried, 67150 Gerstheim, Frankrijk
Prijs: Vanaf €10,90 per nacht voor een standplaats, inclusief elektriciteit

  1. Camping Les Trois Châteaux 

Camping Les Trois Châteaux ligt mooi tussen de wijngaarden van de Elzas. De camping loopt een beetje glooiend, waardoor er een soort plateau’s zijn ontstaan. Daarnaast heb je vanaf de camping schitterend uitzicht op de drie kastelen in de omgeving. Ga je naar deze camping, dan raad ik je aan om het eeuwenoude dorp Eguisheim te bezoeken. Dit dorp staat bekend om de wijnen en heeft veel bloemenpracht! Ik snap wel dat dit dorp is verkozen tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk! 

Adres: 10 Rue du Bassin, 68420 Eguisheim, Frankrijk 
Prijs: Prijs: Vanaf €15,30 per nacht voor een standplaats, inclusief elektriciteit

  1. Camping Le Giessen 

Camping Le Giessen valt in de categorie charmante campings. Misschien komt dat doordat er een kleine rivier dwars door de camping stroomt of omdat je vanaf de camping zo naar de mooiste kastelen van de omgeving wandelt? Hoe dan ook een aanrader om op deze camping te overnachten! 

Adres: Route de Ville, 67220 Bassemberg, Frankrijk
Prijzen: Vanaf €18,60 per nacht voor een locatie voor de camper met stroom

Goboony campings Elzas

  1. Camping Osenbach

Camping Osenbach ligt verscholen in de natuur, vlakbij het dorpje Osenbach. Overnachten op deze camping komt het meest in de buurt van wild kamperen, maar dan met het comfort van een camping. Vanaf de camping loop je namelijk zo het bos in! Verder is er een groentetuintje, een kleine bibliotheek en een grote bloementuin. 

Adres: 31 Rue du Stade, 68570 Osenbach, Frankrijk 
Prijs: Vanaf €12,- per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

  1. Camping L’Oasis

Ben jij een echte rustzoeker? Dan is Camping L’Oasis iets voor jou! De camping ligt op een heuvelrug en biedt prachtig uitzicht op het dorp. De standplaatsen liggen deels langs de bosrand en deels op een meer open veld met iets minder schaduw, net wat jij fijner vindt. Verder is het zwembad en de sauna gratis toegankelijk voor campinggasten! 

Adres: 3 Rue du Frohret, 67110 Oberbronn, Frankrijk
Prijs: Vanaf €18,15 per nacht voor een standplaats zonder elektriciteit

Langs meerdere plekken in Frankrijk? Bekijk dan ook deze 4 camperroutes of deze 3 roadtrips door Frankrijk!