Routes en campings op de Alpe d'Huez

8 mei 2017 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Camperroutes, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

Wil je je tijdens je vakantie in Frankrijk de Alpe d’Huez beklimmen? De legendarische berg bekend van de Tour de France kent vele prachtige routes en campings. Om je voor te bereiden op deze fietstocht vertellen we je in deze blog alles over de ins en outs van deze bekende berg.

Goboony Routes Campings Alpe d huez Frankrijk

Routes op de Alpe d’Huez

De Alpe d’Huez is de meest legendarische berg van de Tour de France. Hij is maar liefst 26 keer beklommen tijdens de Tour. Acht keer werd de bekende bergetappe gewonnen door Nederlanders, waardoor de berg ook wel de Hollandse berg wordt genoemd. Deze populaire route start in het dorpje Bourg d’Oisans en is 13,2 km lang. Het stijgingspercentage is 7,9% en brengt je naar de top van de Alpe d’Huez op 1860 meter. Belangrijker nog is dat deze route bestaat uit 21 haarspeldbochten, die aftellen naarmate je dichter bij de top komt. Leuk weetje: de Hollandse berg heeft zelfs een Nederlandse bocht! De zevende bocht wordt zo genoemd omdat hier de meeste Nederlandse supporters staan tijdens de Tour.

Naast deze populaire route, zijn er nog twee andere fietsroutes om de Alpe d’Huez te beklimmen. De Route Discrete start in het pittoreske dorpje Villard-Reculas. Deze route is 20,5 km lang, maar wel een stuk minder steil. Vergeet tijdens het fietsen niet te genieten van het panoramische uitzicht over de vlaktes van Bourg d’Oisans! Zoek je juist meer uitdaging en ga je liever van de gebaande paden af? Ga dan voor de nog onbekende route Col de Sarenne. Deze route biedt een mooie klim door nog onaangetaste natuur. Je zult hier eerder steenbokken en marmotten tegenkomen dan andere fietsers.

Goboony Routes Campings Alpe dHuez Fietsroutes

Campings rondom de Alpe d’Huez

Welke route je ook kiest, je mag altijd trots zijn dat je de top hebt bereikt. En na het behalen van de top, heb je het zeker verdiend om een paar dagen te ontspannen. Rondom de Alpe d’Huez heb je veel campings waar je terecht kunt met je camper. Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet. Houd je niet zo van fietsen, maar wil je wel graag actief zijn in de Franse Alpen? Deze campings hebben ook een ruim aanbod aan andere activiteiten.

Camping La Cascade ligt aan het begin van de populaire route op de Alpe d’Huez. Het is een grote camping met vlakke schaduwrijke standplaatsen. De camping is van alle gemakken voorzien en heeft een groot aanbod aan amusement en activiteiten.

Camping A la Rencontre du Soleil is een kleinschalige camping in Bourg d’Oisans. De camping beschikt over een verwarmd zwembad, waar het na je behaalde prestatie heerlijk ontspannen is. Neem eens een kijkje bij de groepsaanbiedingen die deze camping fietsers biedt.  

Camping Les Bouleaux is een kleinschalige familiecamping in een prachtige omgeving. De camping ligt op 10km afstand van de Alpe d’Huez, maar zorgt juist misschien daardoor voor extra ontspanning. Toch nog niet klaar met fietsen? Deze camping biedt ook moutainbiketours aan die geschikt zijn voor het hele gezin.

Goboony Routes Campings Alpe dhuez Frankrijk

Heb je zelf geen camper, maar wil je toch graag met de camper naar Franse Alpen? Via Goboony kan je zeker een mooie camper vinden om mee op avontuur te gaan! Bekijk ons aanbod op de website en fietsen maar! #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod