Camper met trekhaak

Start- en einddatum tot

Zoek je een camper met trekhaak?

Een trekhaak achter de camper kan erg handig zijn. Of je nou wat extra bagageruimte wilt creëren met een aanhanger of gewoon de fietsen achter op de fietsendrager mee wilt nemen om zo op de plek van bestemming lekker een eindje te kunnen fietsen. Een trekhaak maakt het allemaal mogelijk. 

Wat mag ik trekken achter de camper?

Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van de camper en jouw rijbewijs wat je achter de camper mag hangen. Natuurlijk ken je alle regels al, maar om je geheugen weer op te frissen sommen we de belangrijkste regels even kort op. 

Rijbewijs B
Aanhanger tot 750 kg
Combinatie (voertuig + aanhanger) niet meer dan 3.500 kg

Rijbewijs B+ (code 96)
Combinatie tot 4.250 kg

Rijbewijs BE (behaald vanaf 19 januari 2013)
Aanhangers tot 3.500 kg

Rijbewijs BE (behaald voor 19 januari 2013)
Alle aanhangers

Maximale trekhaaklast
Op het kentekenbewijs van de camper kun je zien hoeveel de camper mag trekken. Wil je met een gehuurde camper een aanhanger trekken, vraag dan naar de maximale trekhaaklast van de camper. 

Toegestane maximum massa vs. daadwerkelijk gewicht
Het zorgt nog wel eens voor verwarring, maar zowel campers als aanhangers hebben twee gewichten; ledig massa (lege gewicht) en maximum massa (ledig massa + laadvermogen). Bij het bepalen welk rijbewijs benodigd is wordt uitgegaan van het maximum massa en bij het bepalen van de trekhaaklast wordt uitgegaan van het daadwerkelijk gewicht van de aanhanger. 

Fietsendrager
Een fietsendrager is geen aanhanger en valt dus niet onder bovenstaande regels. Let wel op dat er een verlichtingsbalk met kenteken verplicht is zodra de verlichting of het kenteken geheel of gedeeltelijk bedekt wordt. 

Camper met een trekhaak huren

Wil je een camper huren waar een trekhaak op zit vergeet dan niet bij de eigenaar te controleren of de aanhanger of fietsendrager geschikt is voor de camper. Bekijk hieronder ons aanbod van campers met een trekhaak!
 

Waarom een camper huren via Goboony?

Flexibiliteit bij overmacht door Corona
Voor iedereen een camper
Grootste aanbod campers in Nederland
Slechts € 150 borg met onze Zorgeloos Reizen verzekering
Persoonlijk support
085 401 68 32
(ma-vrij 9:00 - 17:30)

Campers met trekhaak