Met deze 5 zaken in jouw bevestigingsmail heb je meer kans op boekingen

29 november 2022 in Verhuurtips en Tips voor eigenaren

Gefeliciteerd! Een reiziger heeft niet alleen jouw advertentie gevonden, maar ook een huurverzoek gestuurd. Als deze boeking past in jouw agenda en voldoet aan jouw huisreglement, is het tijd om hun verzoek te bevestigen. 

5 zaken bevestigingsmailtje meer kans camper huren Goboony

Neem even de tijd om na te denken wat je in jouw bevestigingsbericht wil vermelden. Deze reiziger heeft vermoedelijk meerdere aanvragen verstuurd om zeker te zijn dat er één doorgaat, dus aan jou om het perfecte bericht op te stellen waardoor ze de jouwe verkiezen boven een andere. 

Eén van de grootste fouten is om helemaal géén bevestigingsbericht te sturen en gewoon de boeking te accepteren. Niet alleen is dit onpersoonlijk, maar je hebt ook een vitaal moment gemist om informatie door te geven, wat gevolgen kan hebben voor je aanstormende boeking. Heb je bv. specifieke voorwaarden (geen buitenlandse reizen), dan stuur je best een bericht VOOR je de boeking accepteert. Anders kan de reiziger de boeking bevestigen en betalen, terwijl hij niet voldoet aan jouw voorwaarden. 

5 tips voor een performant bevestigingsbericht 

Schrijf een standaard bericht 

Telkens opnieuw een bericht schrijven kan vermoeiend zijn, vooral als sommige boekingen uiteindelijk niet eens bevestigd worden. Dit wordt alleen maar erger in hoogseizoen, wanneer je waarscnhijnlijk meerdere verzoeken per dag aankrijgt. Daarom raden we aan om een standaard bericht te maken dat je telkens weer kan kan gebruiken. Daarin staan alle onderstaande puntjes in, zodat je geen info mist. Bewaar het bericht in je notities, word-document of de notitie-functie van je telefoon. Vervolgens kopieer en plak je telkens het bericht, en pas je het aan aan de reiziger. Makkelijk en eenvoudig! 

Wat zou een standaard bericht best bevatten? 

1. Stel jezelf voor

Neem een moment om jezelf voor te stellen. De meeste huurverzoeken bevatten een korte introductie, dus doe at gerust ook. Veel mensen kiezen voor huren bij particulieren net omwille van die persoonlijke band, dus herinner hen eraan dat je een echt persoon bent met een fantastische camper. 

2. Erken hun boodschap

We moedigen reizigers aan om zo gedetailleerd mogelijk hun reis- en camperverlangens neer te pennen, en vaak doen ze dat met oog voor detail. Waardeer de tijd die ze erin staken door het te erkennen. Ben je al eens op de bestemming beweest? Is er een reden waarom jouw camper perfect zou zijn? Heb je tips voor het reisgebied? 

Laat ze zien dat jij hun boodschap hebt gelezen, zodat ze zich gehoord voelen. Bovendien is dit ook een belangrijk moment om na te gaan waar jij vragen bij hebt. Hebben ze het bv. over meer mensen dan dat er bedden zijn in de camper? Of ligt hun bestemming in een lage emissiezone? Voorkom problemen in de toekomst door vanaf de start duidelijk te communiceren. 

3. Verzekeringsvereisten

Naar alle waarschijnlijkheid staan jouw verzekeringsvereisten duidelijk in de advertentie vermeld, maar sommige reizigers zien dit niet op tijd. Daarom raden we aan om die nog eens kort te vermelden in je bevestigingsbericht, bv. leeftijds- of rijbewijsbeperkingen. Dit zorgt ervoor dat een bevestigde boeking effectief kan doorgaan. Het is ook nog een goede kans om eventuele verzekeringsvragen te beantwoorden. 

Goboony 5 tips bevestiging boekingen krijgen

4. Al jouw vragen

Is er iets wat jij graag wil weten over de reiziger of over zijn plannen? Heb je bepaalde zorgen? Voordat je de boeking bevestigt, zorg je er best voor dat je alle informatie heeft die je nodig hebt. Zo voorkom je een geannuleerde boeking nadien. Stel gerust alle vragen, zodat jij op je gemak voelt om door te gaan. 

5. The Next Step

Soms raken reizigers een beetje in de war over hoe nu verder te gaan. Het is daarom wel de moeite om dit in je bericht te benoemen. Je kan zeggen dat, nu de boeking aanvaard is, ze de eerste termijn kunnen betalen om de boeking te bevestigen. Het kan nuttig zijn om te vermelden dat je daarna rechtstreeks contact zal kunnen hebben, als ze dat prefereren. Voor sommige reizigers is het vooruitzicht van alle informatie op één plek te hebben, de finale push om jouw camper te boeken. 

Het lijkt misschien veel om te vermelden, maar elk puntje is hooguit een zin of twee. Stel jouw perfecte bevestigingsberichtje op, zodat je goed voorbereid bent op elk verzoek dat binnenrolt. Vergeet niet om elk berichtje te personaliseren, want die kleine extra toets om ze te begroepen bij hun naam kan het verschil maken!

Klaar om elke boeking te bevestigen? Nog een slimme truuk om meer boekingen binnen te krijgen, is door de Speciaal Tarief-functie tactisch te gebruiken. Lees er meer over.