Inspiratie voor jouw zelfbouw camper

21 juli 2021 in Camper- en campingtips, Tips voor reizigers, Campertips en -weetjes , Tips voor eigenaren & Camper bouwen

Bij het bouwen van een eigen camper zijn de mogelijkheden eindeloos. Wellicht weet je al precies hoe je jouw bus gaat indelen, maar misschien kun je ook wel wat hulp gebruiken om tot de indeling te komen die perfect bij jouw wensen aansluit. Ter inspiratie hebben wij een aantal toffe zelfbouw campers op een rijtje gezet.

Voordat je een camper gaat bouwen doe je er goed aan om een of meerdere verschillende modellen uit te proberen, bijvoorbeeld door een camper te huren! Zo ontdek je welke indeling je prettig vindt en welke niet, maar ook welke faciliteiten niet in jouw camper mogen ontbreken.

Tweepersoons campers: van alle gemakken voorzien

Goboony zelfbouw camperFlarrie is een moderne tweepersoons zelfbouw camper die niet alleen sfeervol met hout is aangekleed, maar ook van alle gemakken is voorzien! Zo is er gekozen voor riant dwarsbed van 160 x 190 cm, een keuken met wasbak en een 2-pits gasstel, een 12V compressor-koelkast, zonnepaneel en een flinke huishoudaccu. Daarmee houdt deze camper het prima een aantal dagen vol midden in de natuur. Als kers op de taart beschikt deze zelfbouw camper over een zonneluifel!

Goboony zelfbouw camper

Goboony zelfbouw camperNet als Flarrie is de prachtige bus van Ella en Frank ook van alle gemakken voorzien. Zo beschikt deze camper over een comfortabel bed van 190 x 140 cm, een buitendouche en veel opbergruimte dankzij de lades en kast boven de voorstoelen en een ruime garage. De voorstoelen kunnen worden gedraaid en met de tafel ertussen creëer je een royaal leefgedeelte en tegelijkertijd een fijne werkplek. Deze bus is dan ook een mooi voorbeeld voor als je comfortabel in de bus wil kunnen werken!Goboony zelfbouw camperOok de extra hoge zelfbouw camper van Esther en Kay, oprichters van het camperbouw blog by Nomads, is van alle gemakken voorzien! Zo biedt de bus vier zitplaatsen, een riant bed (200 x 160 cm) met ruime garage, televisie, draaibare voorstoelen, airco, een dieselkachel en een buitendouche. Ook beschikt de bus over voldoende power om er meerdere dagen off-grid mee te kamperen. 
Goboony zelfbouw camperDeze iconische Mercedes Benz 508 uit 1982 was in zijn jonge jaren trouw lid van de vrijwillige brandweer in Oostenrijk, maar maakt inmiddels fantastische reizen door Europa. Bas en Bianca van Vrolijk op Reis hebben ervoor gezorgd dat het je in deze camper aan niets ontbreekt: een krachtige en betrouwbare motor, een vast tweepersoonsbed, een chemisch toilet, een keuken met wastafel en kookstel en een los kookstel voor buiten, een ruime zithoek binnen met uitschuiftafel en ga zo maar door! Ook is hij voorzien van een zonnepaneel, waardoor wildkamperen een mogelijkheid is. 

Surfer's paradise: handige zelfbouw campers voor surfers

Goboony zelfbouw camper

Wil jij een surfboard meenemen in jouw camper, maar ben je bang dat dit ten koste gaan van de beperkte leefruimte? Neem dan een voorbeeld aan de off-grid zelfbouw camper van Caspian. Surfboards kunnen hierin moeiteloos worden meegenomen onder het klapbed (192 x 140 cm) en kunnen zelfs worden doorgeschoven tot halverwege de keuken. Hierdoor liggen de boards nooit in de weg en blijft er een zee aan leefruimte over! De riante zithoek biedt zelfs plaats aan 6 (!) personen. Ook is het mogelijk om jezelf na het surfen af te spoelen dankzij de buitendouche in combinatie met een boiler. Werkelijk aan alles is gedacht in deze zelfbouw camper die een waar paradijs is voor surfers.

Campers met douche

Goboony zelfbouw camperWil jij graag een douche in jouw camper? Laat je inspireren door deze compacte tweepersoons zelfbouw camper, waarbij is gekozen voor een douchecabine in de bus. Naast een douchecabine beschikt deze compacte camper over een 3-pits gastoestel, een 40 liter koelkast, een dieselkachel waarmee je er ook in de winter warmpjes bijzit en zelfs een zonnepaneel op het dak, zodat je ook off-grid kunt kamperen. Onder het 145 x 190 cm bed is een ruime garage waarin je zelfs fietsen kunt plaatsen. 

Driepersoons campers
Goboony zelfbouw camper

Moet jouw camper ruimte bieden aan drie personen? Bekijk dan deze praktische Mercedes zelfbouw camper. Naast een tweepersoons dwarsbed (180 x 140 cm) beschikt de camper over een treinzit die tot bed (175 x 80 cm) kan worden omgebouwd!

Nog meer zelfbouw camper inspiratie?

Wil je nog meer voorbeelden van zelfbouw campers zien? By Nomads heeft een inspirerend e-book samengesteld met 50 toffe zelfbouw campers. Van kleine tot grote bussen en van basic tot zeer luxe bussen en van alle gemakken voorzien! Inclusief formaten en tekeningen van de meest geschikte bestelbussen voor campers en bouwtips van experts. Daarmee is dit e-book de must-have voor iedere zelfbouwer! 

Wil je voordat je een camper gaat ombouwen eerst eens ervaren hoe het is? Huur eens een buscamper via Goboony! Liever gelijk aan de slag met een camper bouwen? Bekijk deze 7 tips die jou direct op weg helpen, lees welke bus je het beste kunt ombouwen tot camper of bekijk de wet- en regelgeving van zelfbouw campers. Je leest hier hoe je de camper indeling van je dromen maakt!