Achteruitrijcamera voor jouw camper

6 februari 2018 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Je bent natuurlijk apetrots op jouw camper en je wilt niet dat daar iets mee gebeurd. Een achteruitrijcamera voor jouw camper kan helpen je helpen om de risico’s op deuken en krasjes zo klein mogelijk te maken. In deze blog komen de zaken aan bod waar je op moet letten bij aanschaf en installatie van deze achteruitrijcamera. 

Met een achteruitrijcamera wordt het inparkeren van de camper gemakkelijker en je kunt zien hoe ver je nog van het paaltje of hekje verwijderd bent. Voor campereigenaren is dit wellicht overbodige luxe aangezien zij aan de afmetingen van de camper gewend zijn, maar voor huurders is dit wel van toegevoegde waarde. Zij hebben nog maar weinig gereden met een camper.

 

Met een achteruitrijcamera heb je ook niet langer hulp nodig bij het inparkeren en zo kun jij de camper overal parkeren waar jij wil!

Ruim aanbod van achteruitrijcamera’s

Als je op Google ‘achteruitrijcamera camper’ intypt, dan wordt je overspoeld door advertenties en verschillende opties. Er is dan ook een ruim aanbod van achteruitrijcamera’s. Je kunt het ook zo gek maken als je zelf wil, maar een achteruitrijcamera is voor een paar tientjes tot honderden euro’s aan te schaffen. Dit is afhankelijk van de opties die je op de camera wil en of je een draadloze camera wil of niet. Draadloze camera’s zijn vaak duurder en hebben kans op storingen, maar bij een camera met snoer moet het snoer in de camper verwerkt worden.  

Wat belangrijk is om op te letten bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera, is dat je er ‘s nachts ook mee kunt kijken. De optie nachtzicht en een goede CCD lens zijn voor een achteruitrijcamera erg nuttig. Veel camera’s zijn hiervan voorzien, maar het is goed hierop te letten. Ook is een weer- en schokbestendige camera geen overbodige luxe.

Om je een idee te geven van goede opties om aan te schaffen, hebben we een aantal camera’s op een rij gezet.

#1 AEG Draadloos achteruitrijcamera ( € 99.99)

Deze camera is volledig draadloos en is ook ‘s nachts uitstekend te gebruiken. In het donker worden de zeven infrarood lichten namelijk automatisch ingeschakeld. De camera is waterdicht en schokbestendig. Ook is deze camera voorzien van extra hulplijnen. Dit is handig voor het inparkeren en het bepalen van de draai die je wil gaan maken. Kijk hier voor meer info.

Goboony blog draadloze camera

#2 BrandWay Bedrade Achteruitrijcamera set ( € 109,-)

Deze camera is voorzien van een draad. Dat betekent dat je de snoeren wel moet verwerken in de camper. De set is voorzien van een 7 inch scherm en dit zorgt ervoor dat je veel overzicht hebt op de weg. Het beeld is daarbij ook erg scherp met 800 x 480 pixels.
Daarnaast heeft de camera een brede kijkhoek van 120 graden. Ruim genoeg voor jouw camper dus! Kijk hier voor meer info.

Goboony blog camera met draad

Zelf installeren of laten doen?

Als je handig bent dan kun je zelf de achteruitrijcamera installeren in de camper. Let er bij het installeren wel op waar je de camera plaatst. Je moet er voor zorgen dat de camera zo veel mogelijk bereik heeft en dit doe je door de camera zo hoog mogelijk op de camper te monteren. Het bereik van de camera kun je gemakkelijk testen door eerst de camera vast te maken met tape. Vaak zit er bij de camera een handleiding die simpel uitlegt hoe de camera geïnstalleerd dient te worden. Veel maatschappijen die deze apparatuur verkopen zijn vaak ook telefonisch beschikbaar voor vragen. Als je zelf niet zo handig bent of het liever iemand anders laat doen, dan is het verstandig om dit bij een erkend garagebedrijf te laten doen.