Zoek met de camper de zon op in Zuid-Italië

20 februari 2019 in Bestemmingen en Italië

De zon opzoeken met de camper in Zuid-Italië. De ergste kou is gelukkig voorbij, dus waar wacht je nog op? Italië is ideaal voor campervakanties en het is natuurlijk ook gewoon een ontzettend mooi land om te bezoeken! Vooral het zuiden van Italië biedt veel moois. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal mooie plekken uitgezocht die je zeker niet zullen teleurstellen. Deze bestemmingen zijn ook nog eens ideaal om met de camper te bezoeken.

#1 Alberobello

Alberobello is een middelgrote stad in de regio van Puglia. De stad staat vooral bekend om z’n zogeheten “trullo”. Dit zijn witte huisjes van kalksteen met een punten dak, die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Het centrum, genaamd Rione Monti bestaat uit typische Italiaanse straatjes waar veel gezellige restaurants en barretjes te vinden zijn. Het is zeker de moeite waard om hier juist in het voorjaar heen te gaan, waar je in alle rust kan genieten van de romantische stad Alberobello. Wandel door de sfeervolle straatjes en zet je camper neer op een van de campings vlakbij de stad.

goboony camper alberobello trullo italië

#2 De kust van Amalfi

Wauw! Deze kustlijn is één van de mooiste van Europa. Het ligt ongeveer op een uurtje rijden van Napels en lijkt veel op Cinque Terre, alleen ligt het veel zuidelijker. Hierdoor is het weer veel aangenamer in de lente! Daarnaast staat ook de Amalfikust op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn er in het centrum van de stad vele historische kathedralen en musea. Vanuit het centrum kun je makkelijk dagtrips maken naar andere steden zoals Pompeii en Capri met het openbaar vervoer.

goboony camper amalfi Italië zee huizen gekleurd

#3 Lecce

Lecce ligt in de hak van Italië en is absoluut een plaats die je gezien moet hebben! Deze stad past zeker in het rijtje van Rome en Florence. Lecce staat bekend om de Barokstijl die overal in de stad is terug te zien. Veel kunstenaars en schrijvers hebben zich in deze stad gevestigd. Qua cultuur en diversiteit is er genoeg te beleven in Lecce en voor ontspanning zijn er genoeg mooie stranden om de dagen door te brengen. In de omgeving van Lecce is er een groot aanbod van campings, dus voor ieder wat wils!

goboony camper huren lecce italië arena

#4 Sicilië

Sicilië is zeker de moeite waard om met de camper te bezoeken. Het eiland in de Middellandse zee is namelijk heel divers en is rijk aan mooie campings midden in de natuur. Vanaf het vasteland neem je de ferry naar het eiland. Sicilië staat natuurlijk bekend om de vulkaan, de Etna, maar wist je ook dat Sicilie een indrukwekkende historie kent? Verschillende routes leiden naar talloze mooie gebouwen en tempels op het eiland. Bovendien staat Italië natuurlijk beroemd om het heerlijke eten! Waar ze in het rest van Italië ijs in een hoorntje of bakje serveren, krijg je gelato in Sicilië op een broodje. Ik zou zeggen, proberen maar!

goboony camper sicilie Italië zee boot zon

Ben je zelf niet in het bezit van een camper, maar wil je toch graag een campertrip maken door Zuid-Italië? Wij hebben de mooiste campers voor jou om mee op avontuur te gaan! #LETSGOBOONY!