De nieuwste campers van 2018

2 november 2017 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Het camperseizoen is inmiddels al een tijdje achter ons en we kijken daarom alweer uit naar het volgende seizoen. Daarbij horen ieder jaar, traditiegetrouw, weer nieuwe innovaties en nieuwe modellen. Daarom in deze blog een overzicht van de nieuwste campers van 2018.

Leuk om te weten is dat de verkoop van campers aanzienlijk is toegenomen in het afgelopen jaar. Tot september van dit jaar werden er ruim 1.600 campers verkocht. Een stijging van maar liefst 21,2%. Dit zijn gegevens waar we blij van worden. Het betekent namelijk dat er nog meer mensen overtuigd zijn door het ultieme vrijheidsgevoel dat reizen met een camper je geeft.

Goboony nieuwste campers in 2018

Buscamper Pilote Van V630

Een nieuwe buscamper is de Pilote Van V630. Het bijzondere aan deze camper is zijn badkamer. Aangezien de ruimte in een buscamper vrij beperkt is, zoeken fabrikanten naar steeds meer mogelijkheden om ruimtes zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Deze buscamper heeft een aantal vernuftige snufjes: ten eerste een toilet die je kunt verschuiven naar de achterwand. Hierbij schuif je het toilet onder het eenpersoonsbed aan de achterkant van de badkamer. Daarnaast kun je de wastafel ook nog wegklappen en uiteindelijk heb je dus een stuk meer ruimte om te douchen. Naast de ruime douche heeft de camper achterin twee enkele bedden. Onder die bedden kun je, als de achterdeuren geopend zijn, ook spullen kwijt. Deze specifieke camper is er vanaf €57.000. 

Wingamm Micros Campatto

Het Italiaanse campermerk Wingamm bestaat 40 jaar. Dit vieren ze met de speciale 40e anniversary edition van het model Micros. De basis van de camper is een Volkswagen T6. Het unieke waar Wingamm om bekend staat, is dat zij hun campers uit een stuk bouwen, ook wel ‘monocoque’ genoemd. Hierdoor krijg je mooie, strakke vormen en zijn uitsparingen voor bijvoorbeeld ramen en deuren opgenomen in de vorm. Er wordt dus niet achteraf gezaagd. Je hebt in deze camper meer ruimte dan in een reguliere VW T6 buscamper. Het bed hangt aan het plafond (een trend van vorig jaar) waardoor je in de eet - en zitruimte extra ruimte hebt. Ook hier wordt dus weer zo efficiënt mogelijk omgegaan met de ruimtes en ben je toch van alle gemakken voorzien. Verder is het interieur strak ingericht met wit en grijs leer en mooie vormen. Typisch Italiaans dus!

Conceptversie VW California XXL

We kennen allemaal de Volkswagen California als ongelofelijk populaire camper. Met de XXL conceptversie doet Volkswagen er nog een schepje bovenop. Van het innovatieve interieur gaat je hart sneller kloppen: een intrekbare badkamer/wc, een verwarmd of gekoeld bed, een keuken met verstelbaar blad en een panoramisch dak met lichtstrips! Door dit panoramische dak krijg je in de camper een fijne, lichte en ruimtelijke sfeer. Overigens zijn veel van deze functies te gebruiken met de Volkswagen app. Wat met name opvalt aan deze camper is de grote bult aan de achterkant, wat Volkswagen ook wel wat kritiek heeft opgeleverd. Echter brengt het allerlei voordelen met zich mee op het gebied van ruimte, comfort en efficiency. Tenslotte is de camper ook vierwielaangedreven. Misschien kan je daarmee toch eens een toffe winterreis te maken met je camper. Bekijk een review over de conceptversie van de VW California XXL om een nog beter beeld te krijgen.

Morelo

Als grote afsluiter (letterlijk) hebben we het merk Morelo. Dit is niet bepaald een merk voor een instap camper. Het bied alle luxe die je je kan wensen. Dit jonge (sinds 2011 actief) Duitse merk was al in verschillende landen in Europa te koop en sinds kort ook in Nederland. Morelo heeft onder andere een uniek cockpit ontwerp en voorstoelen die op een apart chassis zijn geplaatst, hierdoor zit je dichter op het voorraam en heb je meer overzicht. Op de website van Morelo lees en zie je alles over de imposante modellen.

Ben jij ook onder de indruk van deze nieuwste campers van 2018, maar wil je liever eerst nog even een camper testen? Kijk dan in het camper aanbod van Goboony en huur een camper voor een proefreisje! #LETSGOTOTHEFUTURE