Camperroute Denemarken

27 januari 2017 in Bestemmingen en Denemarken
Denemarken
14 dagen
1100 km

Om je te helpen met het plannen van je vakantie in Denemarken, hebben we een mooie camperroute voor je uitgestippeld. De route is zo’n 1100 km lang en brengt je bij de mooiste plekken van Denemarken. Van prachtige stranden tot sprookjesachtige dorpen en van uitgestrekte velden tot prachtige oude steden.

camper trip denemarken

Samenvatting van je reis

Vlag Zweden

Denemarken wordt door veel camperaars nog gezien als tussenstop op weg naar Noorwegen en Zweden. Zonde, want het land is een heerlijk vakantieland. Er is veel rust en ruimte, prachtige witte stranden, heerlijk eten en de mensen zijn super vriendelijk. Deze route laat je kennismaken met dit prachtige land.

Details

roadtrip denemarken
Bezochte plekken
8
roadtrip denemarken
Tijd op de weg
14u
roadtrip denemarken
Km gereisd
1,1K
roadtrip denemarken
Uren plezier
336u

Je route op de kaart

roadtrip denemarken

Beginpunt

Ribe

Aan de westkust van Denemarken ligt het oudste stadje van Denemarken: Ribe. Dit stadje werd in 710 na Christus opgericht als handelsplaats van Friezen en Noormannen. Net als in veel andere plaatsen in Denemarken vind je hier een vikingmuseum. Daar leer je alles over het ontstaan van deze oude stad. Daarna slenter je heerlijk door de straatjes.

roadtrip denemarken

Aanbevolen faciliteiten in Ribe

Eet bij

roadtrip denemarken

Sælhunden

Sælhunden is een van de beste restaurants van Ribe. Je eet er heerlijk lokaal en het menu bestaat met name uit vis en zeevruchten. Je zit er heerlijk knus en je wordt er altijd vriendelijk geholpen.

roadtrip denemarken

Vester Vedsted Vingård

Vester Vedsted Vingård is een wijnmakerij, een brouwerij, een distilleerderij, een winkel en een restaurant in een. Al het eten is biologisch en de ingrediënten komen deels uit eigen moestuin.

roadtrip denemarken

Porsborgs Gastro Bar

Bij Porsborgs Gastro Bar kun je alleen terecht voor lunch, maar dat is zeker de moeite waard. De gerechten zijn gemaakt met lokale producten uit het seizoen en elke dag tovert de chef wat nieuws op tafel.

Slaap bij

roadtrip denemarken

Den Gamle Stald

Bij Den Gamle Stald slaap je op het erf van een boer. Het is een heerlijk rustige camperplaats met plaats voor 6 campers op ongeveer 11 km van Ribe. De eigenaren ontvangen je hartelijk en het is een heerlijke start van je vakantie. Op de camperplaats kun je gebruik maken van het sanitair en tegen betaling kun je ook gebruik maken van stroom.

roadtrip denemarken

Valdehavet

Mocht je graag met zo min mogelijk voorzieningen kamperen, dan is Vadehavet een schitterende plek. Hier overnacht je middenin een natuurgebied aan zee en heb je een prachtig zicht op de ondergaande zon. De camperplaats is gratis, biedt plek aan ongeveer 10 campers en is ongeveer 11 km van Ribe.

roadtrip denemarken

Ribe Camping

Sta je liever op de camping? Dan is Ribe Camping een fijne plek. Het is een moderne camping met schoon en mooi sanitair en een broodjesservice. Er is plek op de camping zelf, maar voor de slagboom zijn ook een paar speciale camperplaatsen die wat goedkoper zijn. Het centrum van Ribe is ongeveer 2 km.

Ontdek

roadtrip denemarken

Mandø

Net voor de kust bij Ribe ligt het waddeneiland Mandø. Dit eiland is op zichzelf niet heel bijzonder, maar de weg ernaartoe zeker wel. Je zult de oversteek goed moeten plannen want bij vloed verdwijnt de weg in de zee. Op deze weg wordt je beloond met oneindige uitzichten over de Waddenzee.

roadtrip denemarken

Rømø

Iets ten zuiden van Ribe ligt het Deense waddeneiland Rømø. Dit eiland moet je zeker een bezoekje brengen, want op Rømø mag je met je camper op het strand rijden. Super tof om te doen - al moet je wel een beetje opletten dat je niet vast komt te zitten ;).

roadtrip denemarken

Legoland

Een uurtje ten noorden van Ribe ligt Legoland. Naast Miniland, een soort Madurodam van Lego, vind je er ook attracties als achtbanen en een reuzenrad. Ook in Lego House kun je heel veel toffe dingen doen - robots van Lego bouwen, een filmscript maken en nog veel meer. Leuk voor jong en oud.

Tussenstop 1

Skagen

Skagen ligt in de noordelijkste punt van Denemarken. Het bijzondere aan deze plek is dat hier het Skagerrak en het Kattegat samenkomen. Omdat die beide zeeën een verschillende dichtheid hebben, mengen ze niet samen. Dit zorgt voor een verbazingwekkend effect waar twee zeeën tegen elkaar botsen.

roadtrip denemarken

Aanbevolen faciliteiten in Skagen

Eet bij

roadtrip denemarken

Cafe Knuth’s

Cafe Knuth's ligt op een leuke plek in het stadje en is daarom perfect voor de lunch of om de dag af te sluiten. De Fish and Chips is hier een aanrader, maar ook als je liever vlees of vega eet, eet je hier goed.

roadtrip denemarken

Cafe & Restaurant Kokkenes

Cafe & Restaurant Kokkenes is een wat luxer restaurant waar je à la carte kunt eten of kunt kiezen voor een driegangenmenu. Het is een sfeervol restaurant met vriendelijke bediening en heel lekker eten.

roadtrip denemarken

Skagen Bryghus Restaurant

Zin in een lekker biertje met wat hapjes? Dan zit je bij Skagen Bryghus Restaurant goed. Het bier wordt gebrouwen in de eigen brouwerij en er speelt regelmatige een liveband.

Slaap bij

roadtrip denemarken

Poul Eeg Camping

Poul Eeg Camping ligt dichtbij de zee en dichtbij het centrum van Skagen. Op de camping zijn mooie grote afgebakende plaatsen waardoor je lekker rustig en uit de wind kunt zitten. De camping is van alle gemakken voorzien en het sanitair is heel netjes.

roadtrip denemarken

Parking Skagen Batterivej

Parking Skagen Batterivej is een gratis camperplaats aan zee bij Skagen Nordstrand. Overdag kan het wat drukker zijn door mensen die een dagje naar het strand gaan, maar ‘s avonds is er plek voor 8 campers. Vanaf deze plek kun je ook heerlijk wandelen door de duinen.

Ontdek

roadtrip denemarken

Schilderachtig dorp

Het dorpje Skagen is van oorsprong een vissersdorp, maar het landschap trekt nu veel kunstenaars aan. Ook het dorpje zelf is schilderachtig met alle gele huizen.

roadtrip denemarken

Het Kystmuseum

Het Kystmuseum heeft wat weg van een openluchtmuseum met verschillende vissershuisjes die je kunt bekijken. In het binnengedeelte is veel te zien: oude schepen, bijzondere schelpen en de vroegere klederdracht. Er is ook een kinderruimte met een speelhuis en knutselspullen. Andere musea zoals het Natuurhistorisch museum in Skagen en het het Skagen kunstmuseum zijn ook prachtig.

roadtrip denemarken

Grenen

Bij Grenen botsen de twee zeeën op elkaar. Je mag hier daarom niet in zee zwemmen. Wel is het strand prachtig uitgestrekt en zijn er hier veel wandelingen uitgezet. Met een beetje geluk kun je zeehonden spotten!

Tussenstop 2

Aalborg

Op de weg richting het zuiden kom je langs Aalborg waar je zowel historisch als modern Denemarken kunt ervaren. Neem vooral de tijd om de middeleeuwse binnenstad te verkennen. Het is een charmant centrum, met geplaveide straatjes, prachtige pleinen, kerken en fotogenieke kleurige vakwerkhuizen.

roadtrip denemarken
 

Lijkt deze roadtrip je leuk?

Ontvang de complete route gratis in je mail, inclusief alle stops in Google Maps, eet- en slaapplekken en plaatsen om te ontdekken.

Download deze route
Stap 1
roadtrip denemarken

Download "Camperroute Denemarken"

roadtrip denemarken
Stap 2
roadtrip denemarken

Camper zoeken