5 Boonies ter inspiratie voor het Goboony Discovery Weekend

5 september 2017 in Bestemmingen en Nederland

Om je inspiratie te geven voor het Goboony Discovery Weekend, hebben wij een reeks blogjes voor je samengesteld. Tijdens dit weekend willen we je namelijk niet alleen een camperreis laten ervaren, maar willen we je ook leuke dingen laten doen! In deze blog geven je tips over leuke, mooie of bijzondere plekjes, bij ons beter bekend als Boonies, die je kunt bezoeken!

Goboony boonies discovery weekend

Natuurcamping De veenkuil

Kamperen op natuurcamping de Veenkuil is een feestje voor jong en oud! de camping is gelegen in het Kuinderbos in Flevoland waar je vele soorten planten, paddenstoelen en broedvogels vindt. Het is een geweldige manier voor kinderen om de natuur te ontdekken. Als kampeerder heb je toegang tot de reeënkijkhut en mag je vissen en zwemmen in de daarvoor bestemde delen van de Kuinderplas. Ook kun je varen met de boot van de boswachter. Verder kunnen kinderen er in bomen klimmen, hutten bouwen, kikkervisjes vangen en ravotten in het gras. Eigenlijk kunnen we daarmee wel stellen dat kamperen in de vrije natuur véél afwisselender is en spannender dan een ‘gewone’ vakantie. Op de camping is ook een ondektkist aanwezig. Deze kist bevat allerlei materialen om de natuur te ontdekken. Zo heb je niet alleen een leuke vakantie maar is het voor je kinderen, en stiekem ook voor ouders, heel leerzaam!

Schuitje varen in Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje Nederland net boven Amsterdam. Deze regio heeft een ligging onder zeeniveau van soms zelfs 6 meter. Het is een echt idyllisch Oud-Hollands landschap met molens, groene houten huisjes, weilanden en water. Alleen daarom is de regio al de moeite waard om te bezoeken! Maar al het water, de sloten, grachten, plassen en het IJsselmeer zorgen ervoor dat je hier moet varen! Dit kun je op verschillende manieren doen: huur een kano, ga zeilen of suppen of verken per fluisterbootje het prachtige landschap. Je kunt op verschillende plaatsen opstappen in de fluisterbootjes, die je daarna meenemen langs de mooiste plekjes en leukste pittoreske dorpjes.

Koesafari in het Vechtdal

Op de Vechtdalhoeve kun je wel een heel bijzonder uitje doen: Koesafari!  Gids Simone neemt je mee met tractor en huifwagen en zo ga je op zoek naar een unieke kudde Brandrode Vechtdal runderen. Simone kan je alles over deze zeldzame Hollandse koeien vertellen. De koeien blijven het hele jaar buiten in een bijzonder natuurgebied aan de oevers van de rivier de Vecht. Je rijdt, net als met een echte safari, tussen de dieren door! Tijdens de safari is er ook een rust momentje langs de rivier de Vecht. Tijd om lekker even te genieten van een kopje koffie of met je kinderen te spelen in de natuur! En zoals de koeien zouden zeggen: Koesafari is een loeigoed idee!

Mountainbiken in Zuid-Limburg

Het Goboony Discovery Weekend leent zich ook uitermate geschikt voor een weekendje actief doen in de heuvels van Zuid-Limburg! Je kunt er natuurlijk gaan wandelen en fietsen, maar voor de echte adrenalinejunkies is mountainbiken pas echt een goed idee! Er zijn goede mountainbikeroutes die alles bieden voor een uitdagende rit. Van steile hellingen tot technische afdalingen en dat allemaal in het prachtig landschap. Zuid-Limburg is een paradijs voor elke mountainbiker! De 17 routes variëren in afstand en niveau, waardoor het zowel leuk is voor beginnende als ervaren mountainbikers. Op deze site kun je de routes downloaden.

Trek de natuur in in Duitsland en België!

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het Goboony Discovery Weekend naar België of Duitsland te gaan! Duitsland biedt je onverwachte en schitterende natuur en ook België kent schitterende plekjes. Vergeet vooral niet je wandelschoenen mee te nemen en maak er een lekker actief weekendje van!

Wil je deze Boonies bezoeken tijden het Discovery Weekend en wil je graag eens ervaren hoe een reisje in een camper is? Op deze pagina vind je een overzicht van camper die meedoen aan dit weekend! #LETSGOBOONY