De eerste huurders gaan op pad!

Over een paar dagen is het zo ver, de eerste huurders gaan met de camper op pad! Om ervoor te zorgen dat jullie helemaal klaar zijn voor de eerste uitgifte, willen we graag een aantal tips en tricks met jullie delen. 

1. Het GoForm

7 dagen voor de boeking ontvang je van ons het GoForm, wellicht heb je deze inmiddels al ontvangen. Bovenaan dit overdrachtsformulier vind je de gegevens van de huurder en een kort overzicht van de boeking. Het is belangrijk om voor vertrek met de huurder de kilometerstand, de bestaande schades, en de afspraken over het terugbrengen vast te leggen. Ook als jullie onderling een andere ophaal- en terugbrengtijd hebben besproken, kan dat op het GoForm aangepast worden. 

Let op! Vergeet niet om voor vertrek allebei een handtekening te zetten! 

Tip: maak foto’s van de camper voor vertrek en deel deze met de huurder per WhatsApp of e-mail, zodat duidelijk is welke schades er vooraf al zaten. De huurder kan natuurlijk ook altijd zelf foto’s maken!

2. De instructievideo

Om de overdracht van jouw camper veilig te doen, is het ook een goed idee om een instructievideo te maken. Met een video kun je vooraf je huurder al helemaal laten zien hoe jouw camper werkt. Zo maak je de daadwerkelijke overdracht korter! 

Tip: waarschijnlijk ben je al in contact geweest met een van de Goboony medewerkers om de handleiding op te bouwen. Stuur de handleiding alvast digitaal naar de huurders, dit maakt de uitleg van de camper vaak een stuk gemakkelijker doordat zij de voorzieningen al herkennen. 

3. De uitgifte voorbereiden

Veel verhuurders vragen zich af wat ze precies mee moeten geven aan de huurders. Een vuistregel die je kan hanteren is dat je de camper zo meegeeft als hoe je hem zelf ook zou willen ontvangen. Een aantal punten waar je aan moet denken:  

  • Zorg ervoor dat er genoeg inventaris aanwezig is voor het aantal personen wat op reis gaat. Het is beter dat er teveel inventaris is dan te weinig! 

  • Het is belangrijk om de juiste documenten in het dashboardkastje mee te geven, denk bijvoorbeeld aan de groene kaart en de gegevens van de verzekering. 

4. De uitgifte

Het is tijd voor de huurders om de camper op te halen! Neem tijdens de uitgifte ruim de tijd om een rondje om de camper te lopen en de verschillende klepjes en luiken aan te wijzen en te bespreken. Vervolgens doe je aan de binnenkant van de camper hetzelfde. Probeer kort uit te leggen aan de huurder waar hij of zij op moet letten bij gebruik van de verschillende voorzieningen. Laat de huurder ook zelf bijvoorbeeld even proberen hoe de koelkast vergrendelt, de toiletcassette eruit haalt, etc. De handleiding dient vervolgens als hulpmiddel tijdens de reis als de huurder het even niet meer weet. Voor veel huurders is de eerste camperreis best spannend, een zorgvuldige uitgifte helpt bij het kalmeren van de zenuwen en een enthousiast vooruitzicht van de vakantie! 

Tip: bespreek tijdens de uitgifte duidelijk met de huurder hoe je de camper terug verwacht qua schoonmaak en of er eventueel kosten aan verbonden zitten als de camper niet volledig schoon wordt ingeleverd. Door dit vast te leggen op het GoForm voorkom je gedoe achteraf! 

Zowel jij als de huurders zijn hierna helemaal klaar voor het vertrek van de camper!