De camper komt terug!

Nog twee dagen totdat de eerste huurders weer terugkomen! Het ontvangen van de camper bij terugkomst kan de eerste keer wat onwennig zijn. Hoe weet je zeker dat je niks vergeet of over het hoofd ziet? Om goed voorbereid de huurders terug te verwelkomen, hebben we hier kort een overzicht gemaakt van wat je kan verwachten en waar je op moet letten.  

Het GoForm

Op de tweede pagina van het GoForm is een stuk te vinden die bij terugkomst ingevuld moet worden. Zijn er bijvoorbeeld meer kilometers gereden dan afgesproken en moeten er nog extra kosten verrekend worden? Dan is er plek op het formulier om dit vast te leggen. Hetzelfde geldt bij schades of gebreken waar er nog extra kosten voor in rekening moeten worden gebracht. Ook hier is het weer belangrijk om de handtekening van beide partijen op het formulier te zetten. Het GoForm is namelijk leidend in de afhandeling van eventuele extra kosten. 

 

Tip: Neem ook nu weer foto’s van de camper en deel deze met de huurder, of laat de huurder zelf foto’s maken. Op deze manier is de staat van de camper voor en na vertrek duidelijk vastgelegd. 

 

De inname

Ook bij de terugkomst van de camper is het belangrijk om een rondje aan de binnen- en buitenkant van de camper te lopen. Controleer de camper aan de buitenkant vanuit verschillende hoeken, zodat de lichtinval niet voor verrassingen zorgt als je later toch opeens een schade ontdekt. Aan de binnenkant van de camper is het handig om kloksgewijs te werken en de werking van de voorzieningen kort te testen of alles nog in orde is. 

 

Tip: Voor veel verhuurders is het vooral de eerste keer onwennig om de camper goed te controleren in het bijzijn van de huurders. Geef gerust aan dat dit van Goboony moet om de boeking goed af te kunnen ronden.

 

Schade

Helaas kan het altijd gebeuren dat de huurder de camper terugbrengt met een schade, dit blijft een vervelende situatie. Echter, wordt schade zelden met opzet gemaakt. We kunnen dus adviseren om rustig met elkaar te praten over het incident en dit goed vast te leggen op het GoForm. Hierna zijn er nog enkele stappen die gevolgd moeten worden om de afwikkeling in gang te zetten: 

  • Een paar uur na terugkomst ontvang je vanuit ons systeem een e-mail met de vraag wat er met de borg mag gebeuren. Binnen 48 uur moet je op de website aangeven dat er nog kosten te verrekenen zijn en de borg dus nog moet worden vastgehouden. 
  • In de boeking kun je aangeven welke schade of kosten er zijn ontstaan en of het bedrag al bekend is. Als nog niet alle kosten bekend zijn, kun je dit ook aangeven. Upload het GoForm, foto’s van de schade en de factuur van de reparatie op de website. 
  • De huurder kan vervolgens zijn akkoord geven op de afrekening en Goboony maakt hierna het bedrag naar je over. 

De camper komt te laat terug

Het kan soms voorkomen dat de huurders vertraagd en daardoor te laat zijn voor het inleveren van de camper bijvoorbeeld doordat ze onverwachts in de file belanden. Als je hierdoor voor onverwachte kosten komt te staan dan is dit naar redelijkheid en billijkheid te verhalen op de huurder. Dit is bijvoorbeeld het geval als de volgende huurder last heeft van de vertraging. Echter zijn er een twee kleine handigheidjes waarmee je dit kan voorkomen: 

  • Stuur de huurders een paar dagen voor terugkomst een berichtje om te informeren naar de reis tot nu toe en bevestig de tijd wanneer de huurders de camper weer moeten inleveren. Dit is gelijk een goede mogelijkheid om een hint te geven naar de afspraken over het schoonmaken. Stuur bijvoorbeeld een locatie mee waar de huurders terecht kunnen voor het schoonmaken van de buitenkant. 
  • Plan je boekingen niet kop aan kop maar laat er 1 of 2 dagen tussen zitten. Mocht je voor onverwachte problemen of gebreken komen te staan, dan geeft dit je wat tijd om de camper weer gereed te krijgen voor de volgende boeking. 

 

Zodra de boeking en de borg helemaal is afgerond zit je eerste echte verhuur erop! Zijn er nog vragen of onduidelijkheden, dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Klik op een van de volgende links als je graag de informatie over de voorbereiding en de uitgifte nog een keer terug wilt lezen.