Black Friday - Goboony's statement tegen overconsumptie

Goboony heeft besloten dit jaar en de komende jaren niet deel te nemen aan Black Friday. In een wereld waar we al verzadigd zijn van spullen, voelt het voor ons niet goed om overconsumptie te blijven stimuleren. Goboony staat voor “endless miles, ending footprint”. Wij zijn van mening dat de deeleconomie de beste manier is om dit te bereiken. 

We delen graag wat we al hebben, in plaats van mensen aan te moedigen meer spullen te kopen. We willen ons focussen op het maken van herinneringen en het ontdekken van nieuwe plaatsen, in plaats van nieuwe dingen te kopen die je na een tijdje weer zat bent. Er is altijd iemand die de prijs betaalt tijdens Black Friday. Wij geloven dat niets meer waard is dan tijd met je dierbaren doorbrengen. 

We willen graag van dit moment gebruik maken om een aantal van onze partners in het zonnetje te zetten die werken aan een groenere toekomst voor de outdoor- en reisindustrie. We hopen dat je even de tijd wilt nemen om te kijken naar het geweldige werk dat ze doen. 

Bever

Bever biedt de beste producten aan om alles uit je avonturen te halen. En met behulp van hun expertise helpen de Buitenexperts in Bever-winkels jou aan het perfecte product. Daarbij motiveert Bever’s liefde voor buiten het bedrijf elke dag weer om nog duurzamer te worden. Het Our Planet-keurmerk helpt je te kiezen voor duurzamere producten. Bovendien onderhoudt en repareert Bever liever dan ze nieuwe producten verkopen. Is je gear toch een keer toe aan pensioen? Dan kun je je buitenspullen inleveren bij een Bever-winkel en zorgt Bever ervoor dat ze een tweede leven krijgen. Zo maak je samen het verschil. Op vrijdag 25 november heeft Bever een actie voor gratis schoenonderhoud en kledingreperatie! Lees hier meer over de actie en For Future Fridays.

Bezoek Bever

MyWheels

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van ongebruikte spullen. Dat is een belangrijke drijfveer voor MyWheels om elke dag vol enthousiasme met hun bedrijf bezig te zijn. MyWheels heeft diezelfde passie als Goboony, maar dan met dan met auto's. Zij zijn zo ongeveer de uitvinders van de deeleconomie, want ze bestaan al sinds 1993! Toen zaten wij nog op school. Ben je in het bezit van een auto? Verhuur dan je auto via MyWheels. Je auto aanbieden is gratis. Het werkt ongeveer hetzelfde als Goboony. 

Bezoek MyWheels

Natuurkampeerterreinen

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om mooie plekjes, of Boonies zoals wij ze noemen, te ontdekken. Neem nou Natuurkampeerterreinen van stichting De Groene Koepel. Deze campings zijn verspreid over heel Nederland en je vindt er ook een paar in België en Frankrijk. De campings zijn van alle gemakken voorzien en de eenvoud maakt het juist zo fijn. 's Avonds mag je op veel plekken een kampvuurtje maken en 's ochtends word je wakker door het fluiten van de vogeltjes.

Bezoek Natuurkampeerterreinen