Beveiliging & wachtwoord

Om je e-mailadres te wijzigen ga je naar Profiel Bewerken. Vervolgens kun je hier een nieuw e-mailadres invoeren.
Nadat je dit hebt gedaan moet je onderaan de pagina op Opslaan klikken.

Je ontvangt een mail om je e-mail adres te bevestigen. Nadat je je e-mail adres hebt bevestigd, is de wijziging definitief doorgevoerd

Wachtwoord vergeten
Als je je wachtwoord bent vergeten klik je op Inloggen rechts bovenin op de homepage. Vervolgens klik je op Wachtwoord vergeten. Voer hier het e-mailadres in dat je gebruikt voor Goboony. Je krijgt een een link toegemaild waarmee je een nieuw wachtwoord in kunt stellen.

Wachtwoord wijzigen
Log in op je account en ga vervolgens naar je profiel. Bij het tabblad Wachtwoord kun je je huidige wachtwoord invullen, en vervolgens een nieuw wachtwoord kiezen. Om je wachtwoord te kunnen wijzigen moet je dus wel je huidige wachtwoord weten.

Problemen oplossen

Stap 1: Controleer je e-mailadres

Het kan zijn dat je je e-mailadres verkeerd hebt ingevoerd. Om dit te controleren ga je naar Account. Hier vind je het e-mailadres wat je hebt ingevuld. Mocht dit e-mailadres niet kloppen, kun je het hier wijzigen. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: E-mails worden vaak over het hoofd gezien

Gebruik de zoekfunctie in je e-mailprogramma om je e-mailbericht te vinden.
Zoek naar termen zoals "Goboony", "reservering", "verificatie" of andere woorden die te maken hebben met de e-mail waar je naar zoekt.

Stap 3: Controleer je spam en andere e-mailfilters

Mogelijk is ons bericht in je spamfolder terecht gekomen. Controleer je spamfolder en geef aan dat dit bericht geen spam is. Je kunt dit voortaan voorkomen door Goboony aan je persoonlijk e-mailadresboek toe te voegen. Controleer ook andere mappen waar onze berichten automatisch naartoe kunnen zijn verplaatst.

Stap 4: Controleer eventuele problemen met je e-mailprovider

Afhankelijk van je provider kan het een tijdje duren voordat e-mails worden afgeleverd. Als dit vaker gebeurt kun je contact opnemen met je provider om te zien of er sprake is van een probleem in het netwerk.

Profiel

Om je profielinformatie te bewerken ga je naar Account. Links kun je uit meerdere tabbladen kiezen.

Profiel Bewerken: Hier kun je je basisgegevens zoals je naam, geboortedatum, telefoonnummer en adres wijzigen. Ook kun je hier wat meer over jezelf vertellen. Om je wijzigingen door te voeren klik je onderaan de pagina op Opslaan.

Wachtwoord: Hier kun je je wachtwoord wijzigen.

Profielfoto: Hier kun je je profielfoto wijzigen

Verificaties: In dit tabblad kun je een foto van je rijbewijs toevoegen. Verder kun je zien welke van je gegevens zijn geverifieerd.

Recensies: Hier kun je bekijken welke recensies jij hebt gegeven en welke recensies er over jou zijn geschreven. Ook vind je hier de mogelijkheid om op recensies te reageren.

Om je profielfoto aan te passen ga je via het menu naar Account. Vervolgens klik je in het submenu links op Profielfoto. Je kunt je huidige profielfoto verwijderen of vervangen.

Registreren

Door je profiel op Goboony te koppelen met je Facebookprofiel voeg je een extra online identificatie-verificatie toe aan je profiel. Hiermee worden ook een aantal gegevens automatisch ingevuld. Je kunt deze gegevens altijd aanpassen of verwijderen en toch de verificatie behouden.

De link naar je Facebookpagina zal nooit in je profiel worden weergeven!

Door je profiel op Goboony te koppelen met je Google-profiel voeg je een extra online identificatie-verificatie toe aan je profiel. Hiermee worden ook een aantal gegevens automatisch ingevuld. Je kunt deze gegevens altijd aanpassen of verwijderen en toch de verificatie behouden.

De link naar je Google-pagina zal nooit in je profiel worden weergeven!

Verificaties

Verificaties zijn een manier om je profiel op Goboony aan andere persoonlijke informatie over jou te verbinden, zoals bijvoorbeeld Facebook, Google+, e-mailadres en je rijbewijs.

Door verificaties bevorderen we het vertrouwen en kunnen we jou helpen om te beslissen aan wie je wilt verhuren of van wie je wilt huren.

Om je telefoonnummer te verifiëren ga je naar Account en klik je vervolgens op telefoonnummer toevoegen.
Nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd klik je op verifiëren via SMS.
Je ontvangt vervolgens een sms met hierin een code. Neem deze code over en klik vervolgens op verifiëren.

Om verificaties toe te voegen ga je naar Account en vervolgens naar Verificaties. Hier kun je zien welke verificaties je al hebt, en welke je nog kunt toevoegen.
Beschikbare verificaties zijn:

E-mailadres
Dit kan geverifieerd worden door na aanmelding bij Goboony op de link in de bevestigingsmail te klikken.

Facebook en Google+
Log in via Facebook of Google+ om deze te verifiëren.

Telefoon
Nadat je een telefoonnummer hebt toegevoegd ontvang je een SMS. Voer de code van deze SMS in om je telefoonnummer te verifiëren.

Rijbewijs
Voeg een foto van je rijbewijs toe in je account.

De reden dat Goboony om een rijbewijsgegevens vraagt is er puur op gericht dat Goboony kan checken of je een geldig rijbewijs hebt. Als je je rijbewijs deelt, dan zorgt dat voor meer vertrouwen bij de verhuurder. Een compleet profiel weerspiegelt je betrouwbaarheid en authenticiteit. Goboony checkt op naam en geldigheid.

Het blijft altijd de verantwoordelijkheid van de verhuurder om te checken of een huurder een geldig rijbewijs heeft, bijvoorbeeld tijdens de sleuteloverdracht. Goboony zal namelijk nooit rijbewijsgegevens delen met verhuurders, andere gebruikers en derde partijen!