Deel je camperplezier met anderen

NKC logo

Verdien je camperkosten terug

In 5 minuten staat je advertentie online

Delen is hot. NKC heeft onderzocht dat 17% van de leden bereid is om zijn camper af en toe mee te geven aan iemand anders, mits dat veilig en goed kan. Wij geloven dat het aantal camperliefhebbers veel groter is dan het aantal campereigenaren en daarom hebben we in 2015 Goboony opgericht. Doe je mee?

De grootste van Nederland

Goboony is een deelplatform, zoals Airbnb, maar dan voor campers. Zowel particulieren als professionals bieden hier hun camper te huur aan.

Verhuren is helemaal gratis

Je kunt gratis een advertentie aanmaken en als je camper verhuurd wordt, betaalt de huurder de boekingskosten. Afhankelijk van je camper en hoe vaak je er zelf mee op reis gaat kun je er € 5.000 tot € 15.000 per jaar mee verdienen. Zo wordt het bezit van een camper wel heel aantrekkelijk.

Alles makkelijk geregeld

Bepaal zelf aan wie je verhuurt. Huurders stellen zich aan je voor en als je daadwerkelijk wilt verhuren, dan regelt Goboony de rest: contract, betaling en afwikkeling achteraf. Makkelijk toch?

Met de NKC veilig verhuren

Als je camper via NKC verzekerd is, dan dien je de “verhuurmodule” af te sluiten. Met deze module is je camper volledig verzekerd tijdens verhuur en heb je meteen pechhulp en vervangend vervoer in heel Europa geregeld. De module kost slechts een paar tientjes per maand en je kunt hem maandelijks aan of uit zetten. Lees meer over de NKC verzekering…


Solar lader cadeau! Adverteer je camper en ontvang GRATIS deze telefoonlader*

*NKC leden die vóór september 2016 hun camper adverteren via bovenstaande knop ontvangen een solar-telefoonoplader. Zo kom je dus nooit meer met een lege telefoon te zitten.

Marjolein

Ik zie meteen wie onze camper wil huren. Dat geeft me een veilig gevoel.

Marjolein verhuurt al vier jaar haar camper. En nu doet zij dat via Goboony.

Wouter

Ik ben nauwelijks nog bezig met de verhuur. Alles wordt online geregeld. Geld verdienen aan mijn camper was nog nooit zo makkelijk.

Wouter verhuurt al twee jaar zijn camper. En nu doet hij dat via Goboony.

De Goboony ‘Zorgeloos Verhuren’ gids

Ebook magazine ipad nl

Ontdek alle aspecten van je camper verhuren in de gids ‘Zorgeloos verhuren’. Download de gids vol met tips van andere camper eigenaren over hoe je je camper veilig en eenvoudig zelf kunt verhuren. De gids is praktisch opgebouwd met handige checklists.

Veelgestelde vragen

 1. Vanwege onze geavanceerde website komen er veel potentiële huurders en is een verhuurovereenkomst makkelijk en goed geregeld. Wij regelen alles om jou te helpen met het verhuren van je camper op de momenten dat deze stil staat.
  Wij regelen alles zodat jij dat niet hoeft te doen. Hiernaast verdien je met ons je kosten aan je camper, of meer, terug.

 2. Het camperseizoen loopt in Nederland van begin April tot eind Oktober, in totaal circa 25 weken. Voor de zomer schoolvakantie is de vraag erg groot, maar ook daarbuiten gaan veel mensen met een camper op reis. Weekopbrengsten kunnen variëren van € 350 tot € 1000. Afhankelijk van je camper en hoe vaak je er zelf mee op reis gaat kun je er € 5.000 tot € 15.000 per jaar mee verdienen.

 3. Bij Goboony bepaal je zelf je prijs. Om een idee te krijgen van de marktprijzen kan je zoeken naar vergelijkbare campers. Start bijvoorbeeld met het bepalen van je hoogseizoentarief (juli en augustus), reken circa 70% van dit tarief voor het middenseizoen (juni en september) en ongeveer 55% voor het laagseizoen (de rest van het jaar).

  Als beginnende verhuurder kan je het beste een iets lager tarief dan vergelijkbare campers instellen, aangezien reizigers je advertentie zullen vergelijken met advertenties met bestaande recensies. Als je eenmaal een paar recensies hebt ontvangen, zou je stapsgewijs kunnen beginnen met het verhogen van je prijs.

 4. Goboony kan de verzekering voor je regelen als je dat wilt. Een verzekering waarbij verhuren is toegestaan is belangrijk, want zo voorkom je problemen mocht een huurder schade rijden. En dat wil niemand. Goboony helpt je daarmee graag op weg. Neem hiervoor contact met ons op via 085 - 401 68 32 of [email protected].

  Voor je camper kun je als particulier bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een zogenaamde "verhuurmodule" afsluiten bovenop je normale camperverzekering. Je bent dan volledig verzekerd als een huurder schade met jouw voertuig rijdt. Bovendien is bij de meeste verzekeraars internationale pechhulp en vervangend vervoer er standaard bij inbegrepen. Deze module kost circa 25% extra premie.

  De verzekering van NKC heeft ook een verhuurmodule.

 5. In 5 minuten kun je je advertentie online zetten. Belangrijk is dat je leuke foto’s van je camper hebt waarop goed te zien is wat er allemaal op en aan zit. Hierna kun je al direct aanvragen ontvangen. En over het algemeen geldt dat er meer vraag dan aanbod is. Dus als je een redelijke prijs vraagt, is de kans groot dat je al binnen een week je eerste aanvraag ontvangt.

 6. Op Goboony staan campers in alle soorten en maten. Nieuw, oud, groot, klein, alles kan, zolang hij maar veilig is.

 7. Je beslist zelf wie je je camper meegeeft. Huurders stellen zich over het algemeen uitgebreid aan je voor en je kunt vooraf contact hebben. Er kan echter altijd iets gebeuren en daarom kun je een Eigen Risico bedrag vragen. Grote problemen worden in principe door je verzekering gedekt. Goboony regelt ook de eventuele naheffingen, zoals schades, voor je.

 8. Je kunt ervoor kiezen om je camper niet al te ver vooruit te verhuren. Er zijn altijd veel mensen op het laatste moment nog op zoek naar een camper, dus je kunt er voor kiezen alleen te verhuren als je zeker weet dat je er zelf niet mee op pad gaat. Je kunt periodes in je kalender blokkeren waar huurders geen aanvraag voor kunnen indienen.
  En je kunt natuurlijk ook altijd nog een andere camper via Goboony huren. Zo kun je eens een andere camper uitproberen.

 9. Ja, dat is geen enkel probleem. Je kunt er voor kiezen om zelf het contact met de huurders te onderhouden, maar je kunt ook vragen of je verhuurbedrijf de huuraanvragen via Goboony wil afhandelen.

 10. Goboony breidt zich inmiddels uit in het buitenland en daardoor krijgen we ook regelmatig huurverzoeken van toeristen die Nederland bezoeken. Je beslist zelf of je ook aan hen wilt verhuren. Je advertentie is al automatisch vertaald voor toeristen, maar de conversatie zal veelal in het Engels plaatsvinden. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met het Goboony supportteam via [email protected].


Lees hier meer over verhuren via Goboony