Zo maak je de lekkerste koffie in de camper

8 november 2021 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Er gaat ‘s ochtends niets boven een goede bak koffie vanuit je camper. Er zijn verschillende manier van koffiezetten in de camper, maar hoe krijg je onderweg de koffie net zo lekker als thuis? Of je camper of campingplek nou luxe is of niet, met de onderstaande manieren van koffie zetten ben je altijd verzekerd van de lekkerste koffie in de camper!
Goboony koffie in de camper

Koffie zetten met stroom

Thuis zet je waarschijnlijk ook koffie met een elektrisch koffiezetapparaat. Is jouw elektrische koffiezetapparaat vrij klein van formaat, dan kun je die natuurlijk makkelijk meenemen in de camper. Houd er dan wel rekening mee dat deze niet teveel stroom verbruikt (anders kunnen de zekeringen eruit klappen en dan heb je helemaal geen stroom meer!). Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een watt controller, kiezen voor een apparaat met een lager verbruik of een koffiezetapparaat speciaal voor de camping aanschaffen. 

  1. Het camping koffiezetapparaat

Camping koffiezetapparaten, zoals een Campeo, werken op weinig volt. Hierdoor zijn ze goed te gebruiken in een camper. Bijkomend voordeel: omdat ze zo weinig stroom nodig hebben, wordt de koffie niet mega heet en hoef je dus niet lang te wachten totdat je je bakkie zwarte goud kunt drinken. 
Goboony koffie in de camper

Just add hot water

Heb je geen stroom op je kampeerplek? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een meer simpele manier van koffie maken waarbij je alleen heet water moet toevoegen. Maak je water warm door middel van een waterkoker (als je stroom hebt), met het fornuis in je camper, een los gaspitje of, als je een die-hard kampeerder bent, kook je water boven een kampvuurtje! 

  1. De French press

De French press, ook wel de cafetiere genoemd, is ideaal voor in de camper. Het is heel simpel: je doet een aantal scheppen grof gemalen koffie in de glazen pot en je schenkt hier de gewenste hoeveelheid kokend water bij. Dit laat je vervolgens rustig een aantal minuten intrekken. Hoe langer het intrekt, hoe sterker de koffie. Pak daarna het filter en druk de koffieprut rustig naar beneden. Voila, je koffie is nu klaar om gedronken te worden!

  1. Filterkoffie

Filterkoffie valt in de categorie ouderwets bakkie pleur, maar is nog altijd een klassieker die niet teleursteld. Het enige wat je nodig hebt is een simpele koffiefilter, een kan en natuurlijk de filterkoffie. Giet beetje bij beetje heet water in de met koffie gevulde filter en wacht even tot het filter is doorgelopen. That’s it! 

  1. Oploskoffie

Toegeven, oploskoffie is niet de allerlekkerste vorm van koffie zetten, maar wel een heel gemakkelijke. Vroeger noemden mijn ouders dit ook wel een ‘camping bakkie’, omdat we altijd heel primitief op pad gingen en oploskoffie weinig ruimte in beslag neemt. Hoe werkt het? Je doet een volle eetlepel oploskoffie in een mok en giet hier kokend water bij. Even roeren en je koffie is klaar om gedronken te worden. Een kind kan de was doen! 
Goboony koffie in de camper

Just add cold water

Gebruik je liever helemaal geen stroom? Gebruik dan een percolator of een Handpresso! Onderstaande opties drinken overigens wel een stuk lekkerder uit een mooie mok dan een kartonnen beker. Scoor daarom je favoriete mok in de Goboony Store en vergeet ‘m vooral niet in te pakken! 

  1. De percolator

Koffie op z’n Italiaans, wie wilt dat nou niet? Koffie zetten met een percolator blijft dan ook een veelgebruikte methode op de camping. De percolator zet je op een laag vuurtje, met onderin water en bovenin de zeef de gemalen koffie. Zodra het water op is, gaat het pruttelen en weet je dat jouw slow koffie klaar is! 

  1. Handpresso

Heb je niet veel ruimte in de camper, dan is de Handpresso perfect voor jou! De Handpresso is een kleine espressomachine waarbij je, de naam verklapt het al een beetje, met de hand de lekkerste espresso kan maken (of een heerlijke americano als je achteraf wat heet water toevoegt). Doe water en een beetje koffie in het apparaat, draai de piston los en druk ongeveer twintig keer. Hatsa, jouw espresso is klaar in een handomdraai! 

Hoe drink jij je koffie het liefst als je onderweg bent? Smaken verschillen, dus kies een optie die jij het fijnst vindt. Nu je weet hoe je onderweg de lekkerste koffie kunt maken, ben je klaar om op pad te gaan! Bekijk ons camper aanbod hier!