Zij verhuurden hun camper tijdens de lockdown: tips & ervaringen

4 mei 2020 in Alles over Corona en Tips voor eigenaren

Het is in tijden van lockdown nog goed mogelijk om je camper te verhuren. Eerder deelden we al tips voor het opnemen van een video instructie om de overdracht te vereenvoudigen, en een hygiëneprotocol om te verzekeren dat het verhuren op een veilige manier gebeurt. In dit blog delen we tips en ervaringen van camper eigenaren die je zijn voor gegaan met boekingen in deze periode van Corona maatregelen.

camper verhuren goboony

Marja en Ivo verhuren beide hun Volkswagen buscamper op ons platform. Marja heeft haar camper al twee keer verhuurd tijdens de lockdown en heeft in de nabije toekomst ook boekingen staan. Voor Ivo was het de eerste keer dat hij zijn buscamper de weg op zag draaien in tijden van lockdown.

Ik ben blij dat ik de verhuur niet heb stopgezet. Ik verwacht namelijk ook dat het juist in de zomer heel aantrekkelijk wordt om met een camper weg te gaan omdat je dan nog niet (of heel duur) kan vliegen. - Marja

Verhuren ondanks de lockdown

Marja: Wij hebben niet overwogen te stoppen met verhuur. Helaas zijn er wel wat annuleringen geweest, maar er zijn ook weer nieuwe boekingen. Vorige week hebben we nog een boeking gehad en aankomend weekend iemand die Nederland rond gaat om bij familie op bezoek te gaan. Ik ben ook blij dat ik de verhuur niet heb stopgezet. Juist doordat het een financieel een onzekere tijd is vind ik verder dat alles is meegenomen. Al is het maar voor een paar dagen. 10 keer een paar dagen is ook al leuk meegenomen.

Ivo: Ik heb wel last gehad van annuleringen in deze tijd, dus dat is een nadeel. Maar de inkomsten zijn fijn, en een extra voordeel is dat je 'legaal' even andere mensen kunt zien dan je eigen gezin.

Een gezonde mate van coulance

Marja: We hebben zelf onze minimale verhuurtermijn aangepast voor deze boeking van 3 naar 2 nachten. Op die manier proberen we een beetje coulance te tonen.

Ivo: Voordat de huurders de camper kwamen ophalen hebben we verschillende keren via de berichtenfunctie en telefonisch contact gehad. Ik heb ze daarbij gerust gesteld dat ze tot de dag van te voren konden annuleren, want in deze tijd veranderen regels bijna dagelijks. Dat vonden ze erg fijn.

volkswagen camper verhuren goboony

Corona proof camper overdracht

Marja: De overdracht en inname van de camper liep eigenlijk perfect. Het was eenvoudig om goed afstand te houden en even een stapje terug te doen. Wat helpt is om de uitleg van de camper er nog even bij te doen op een A4tje, desnoods even met foto's erbij.

Ivo: Bij de overdracht hebben we alle drie afstand gehouden. Ik laat huurders sowieso alles zelf proberen en sta dan buiten de camper aanwijzingen te geven, en dat was nu niet anders.

Tips voor een veilige reis

Marja: Zelf persoonlijk denk ik dat een camper de meest veilige manier is om lekker even weg te gaan. Natuurlijk wel afhankelijk van beperkingen met campings en camperplaatsen. Maar dat kun je natuurlijk zelf in de gaten houden.

Ivo: Gelukkig zijn de huurders naar een camping geweest met privésanitair, want alle andere sanitair is natuurlijk afgesloten, en onze compacte buscamper heeft geen douche en toilet. Het loont dus wel om van tevoren even goed uit te zoeken wat voor voorzieningen beschikbaar zijn.

Meer ervaringen

Wil je meer ervaringen van verhuurders horen? Bekijk hier video's van camper eigenaren die graag gebruik maken van Goboony. Hier kun je verder lezen over ons Corona beleid.