Welke camper verhuurt het beste

2 november 2017 in Verhuurtips en Tips voor eigenaren

Denk jij erover na om een camper te gaan kopen om die vervolgens te verhuren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze blog voor jou bedoeld! We gaan je uitleggen waar je aan moet denken bij de aanschaf van een camper die bedoeld is voor verhuur.

Goboony welke camper verhuurd het beste

Aanschaf van een camper

Een camper is een dure investering. Als je de camper wil gebruiken om te verhuren, dan is het handig om te gaan kijken naar een camper tussen de 20.000 en de 30.000 euro.
In veel gevallen is een alkoof-camper goedkoper in aanschaf dan een integrale camper. Daarbij is de alkoof camper compacter doordat het bed boven de cabine is. Hierdoor heb je meer ruimte en is de camper vaak groot genoeg voor zes personen.

Overigens is het goed om te weten dat alle campers geschikt zijn voor verhuur. Mocht je al een camper bezitten en die willen verhuren onthoud dan: als je zelf blij bent met de camper dan zijn er vast meer mensen die dat ook zijn. 

Indeling van de camper

Huurders zullen over het algemeen een camper huren die meer ruimte biedt dan dat ze eigenlijk nodig hebben. Een gezelschap van vier personen zal daarom snel voor een camper gaan voor zes personen. Deze zes persoons campers verhuren daarom ook goed in het hoog- en voorseizoen. Daarnaast zijn er nog enkele extra’s aan een camper die de verhuur kunnen stimuleren. Zo is het voor de huurder een veilig gevoel als er een achteruitrijcamera in de camper zit. Dit geeft net iets meer vertrouwen aangezien een huurder niet dagelijks in zo’n groot voertuig rijdt. De mogelijkheid tot het meenemen van fietsen vinden huurders ook altijd erg fijn. Meer opslagruimte is daarbij ideaal. Als je meer opslagruimte wil bieden aan de huurders, dan moet je kiezen voor een dwarsbed. Dit bed bespaart én creëert ruimte! Het bed is namelijk in de breedte van de camper. Onder dit bed ontstaat een opslagruimte waar ook ruimte is voor het meenemen van fietsen.

De verhuur heb je zelf in de hand

Als de camper dan voor de deur staat kan het grote verhuur avontuur beginnen. Het liefst heb je dezelfde dag nog huurders die enthousiast jouw camper komen ophalen, maar eerst moeten er wat zaken geregeld worden. De camper heeft namelijk een advertentie nodig om verhuurd te worden. Deze advertentie kun je gemakkelijk en snel aanmaken op de site. Belangrijk is om het een persoonlijke advertentie te maken die zo compleet mogelijk is. Huurders huren namelijk sneller als de advertentie hen aanspreekt. Het werkt daarom goed om te vertellen waarom zij deze camper moeten huren. Daarnaast is het belangrijk om goede en duidelijke foto’s van de camper te maken en deze vervolgens op te nemen in de advertentie. De foto’s moeten een goed beeld geven van de camper. Wil je meer informatie over het aanmaken van een profiel en het verhuren van je camper? Kijk dan ook in ons overzicht van handige blogs die je meer informatie over het verhuren geven. Wil je hulp bij het verhuren van je camper? Maak dan gebruik van het Goboony Startpakket.

Verdere dingen die geregeld moeten zijn

  • De camper is WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (all risk) verzekerd met verhuurmodule (heel eenvoudig en goedkoop af te sluiten via verschillende verzekeraars).

  • De camper beschikt over nationale of internationale pechhulp en eventueel over nationaal of internationaal vervangend vervoer. Huurders kiezen vaak voor een camper met pechhulp en vervangend vervoer.

  • Tevens spelen de tarieven natuurlijk een rol. Als je, je camper regelmatig wilt verhuren, raden we aan om gebruik te maken van seizoenstarieven. Meer tips over de prijsstelling van je camper vind je in het blog over verhuurtarieven.
     
  • En last but not least: Je hebt een profielfoto van jezelf ingesteld en een korte biografie ingevuld. Mensen vinden het leuk om zaken te doen met echte mensen!

Wil je graag een camper kopen? Kijk ook eens bij Motorhome Depot