Voorjaarsvakantie is coming!

23 januari 2017 in Bestemmingen

voorjaarsvakantie

Ligt het aan ons of vliegt de tijd? Gevoelsmatig lijkt de kerstvakantie net voorbij en nu staat de voorjaarsvakantie (of krokusvakantie) alweer voor de deur. Niet dat je ons hoort klagen hoor. Goed, nu deze vakantie op het punt van beginnen staat en jullie misschien nog geen plannen hebben gemaakt, willen we jullie wederom een beetje helpen. We hebben een paar steden uitgezocht waar genoeg leuke activiteiten te doen zijn voor de kids én waar je als volwassene ook nog van kunt genieten. Allemaal goed te berijden met een camper natuurlijk. Let’s go!

 

# Berlijn

Er is net snel overlegd en de conclusie was dat Berlijn toch wel een van onze favoriete steden van Europa is. Er is hier zoveel te doen, voor jong én oud. Berlijn is perfect om een paar dagen te verblijven (al is dat waarschijnlijk veel te kort om alles te zien wat deze stad te bieden heeft). Overnacht met de camper op bijvoorbeeld deze stadscamping en ga vanuit daar elke dag met het openbaar vervoer het centrum in. Dat is echt supermakkelijk en helemaal niet duur. Iets dat jullie zouden kunnen doen met de kids is bijvoorbeeld: het Legoland Discovery Centre. Moeten we daar verder nog iets over zeggen? Lego en kinderen zijn meestal een gouden combinatie. #Tip: boek je tickets vooraf (en online!) voor korting en een snellere entree. Oké, dan is er ook nog het Computerspielen Museum. Volgens mij hoeven we daar ook niet veel over te zeggen. Maar willen jullie liever wat meer buiten zijn en de creatieve kwaliteiten van de kinderen aanspreken, boek dan bijvoorbeeld een street art tour met aansluitend een workshop. 

BerlijnDe skyline van Berlijn

 

# Brugge

Begin 2000 heeft UNESCO de gehele historische binnenstad van Brugge op de werelderfgoedlijst gezet. Wat?! De hele binnenstad? Yes. De kleine steegjes en de grachten zorgen echt voor een middeleeuwse vibe. Een tip van ons is dan ook om gewoon een boottocht te boeken, zodat je de stad in al z’n schoonheid kunt bewonderen. Daarnaast kun je in de hele stad echt lekker eten. Zo lekker dat UNESCO dat ook op een lijst zou moeten zetten. Wat naar ons idee ook een leuke activiteit is om te doen met de kinderen is een bezoek brengen aan de Choco-Story. Een museum waar je de geschiedenis van chocolade te zien (en te proeven!) krijgt. Nu we het toch over eten hebben; ‘s avonds kun je bourgondisch dineren op middeleeuwse wijze. Verwacht een groot spektakel met theater, muziek en vuur. Op iets minder dan 10 kilometer afstand van dit alles is een prima camping te vinden waar je met de camper kunt staan.

BruggeHet idyllische Brugge

 

# Gent

Weer een stad in België. Sorry, maar wij zijn ook helemaal weg van Gent. Makkelijk te bereiken met de camper en op de stadscamping van Gent kost een overnachting helemaal niet veel. In Gent kun je, net zoals in Brugge, een mooie binnenstad verwachten. Geniet ook in deze stad van de Belgische cuisine (extra tip voor de volwassenen: probeer eens het drankje de Roomer!). Voor kinderen is er ook echt genoeg te doen. Bezoek een van de mooie kastelen in en rondom de stad, op deze manier leren ze op een toffe manier de geschiedenis beter kennen. Een andere manier om de historische binnenstad te verkennen is door middel van de app Ojoo (iOS & Android) te installeren op je smartphone en de tour te volgen!

Gent

Met een bootje door de stad

 

# Kaatsheuvel

Jup, Kaatsheuvel. Klinkt misschien wat minder aantrekkelijk dan Berlijn of Gent, maar dat is het niet. Vanuit Kaatsheuvel kun je namelijk heel veel leuke dingen doen. Een tip is deze camping. Vanuit daar is alles supermakkelijk te bereiken. “Maar wat bedoelen jullie met alles, Goboony?” Nou, bijvoorbeeld de Efteling. Ze hebben onlangs weer wat nieuwe attracties geopend en dit is echt een pretpark voor jong en oud; achtbanen voor de stoere vaders en moeders en de Fata Morgana voor de kleintjes. De Beekse Bergen heeft een tof safaripark dat gegarandeerd mooie verhalen en foto’s oplevert. En als je na de Beekse Bergen nog niet genoeg natuur hebt gezien dan raden wij je aan om naar de Loonse en Drunense Duinen te gaan. Een prachtige omgeving waar je mooie wandelingen kunt maken.

Loonse en Drunense Duinen Dit ligt gewoon in Nederland!

 

Klik hier om te zien welke campers nog beschikbaar zijn voor de voorjaarsvakantie. Happy holidays!

 

Bekijk aanbod