Verenigd Koninkrijk, het Nieuw-Zeeland van Europa

13 mei 2015 in Bestemmingen en Verenigd Koninkrijk

Het zuidwesten van Engeland is een gebied van contrasten dat je alleen ervaart als je er doorheen trekt. In Dorset is het landschap overwegend ruig en vaak nog ongerept van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met de prehistorische Jurassic Coast als topattractie. Bristol en Bath zijn eeuwenoude steden vol geschiedenis en cultuur. In Somerset zijn er de heidevelden van Exmoor en de hoogvlakten van Sedgemoor, terwijl het landschap van Devon zeer romantisch is.

Subtropische palmen vind je vervolgens in Corwall tussen de pittoreske dorpen met hun kleine winkeltjes, galeries en interessante gebouwen. Langs de lange stranden loop je over de kustpaden van eenzame baaien naar verlaten vissersdorpjes. In het binnenland trekt de Engelse geschiedenis aan je voorbij. Landhuizen, kastelen en dorpjes vol cottages met rieten daken.

Waarom naar Zuid-West Engeland gaan?

De romantiek. Word wakker bij een mistige zonsopkomst door het glooiende landschap. Het bijzondere klimaat. Ervaar op één dag hoe het weer drie keer kan omslaan.

Goboony campers blog Verenigd Koninkrijk bos

goboony campers blog Verenigd Koninkrijk kasteelGoboony campers blog Verenigd Koninkrijk oceaanGoboony campers blog Verenigd Koninkrijk stierGoboony campers blog Verenigd Koninkrijk uitzicht

Goboony campers blog Verenigd Koninkrijk tunnelGoboony campers blog Verenigd Koninkrijk meer

Goboony campers blog Verenigd Koninkrijk natuur

Goboony campers blog Verenigd Koninkrijk rivier