Tips voor jullie Valentijnsdag

11 februari 2016 in Tips voor reizigers

Hartstikke hallo Gobooners!

We zijn helemaal vergeten te melden dat het aanstaande zondag Valentijnsdag is. WAT, ZONDAG AL?! Yes, jazeker. We gaan jullie een beetje op weg helpen. We hebben 4 romantische plekjes (eigenlijk steden) uitgezocht in Nederland waar jij met je camper (of geliefde, hihi) naartoe kunt. We hebben een beetje rekening gehouden met de weersvoorspelling dus je hoeft niet bang te zijn dat we je naar de Veluwe sturen voor een picknick.

# Den Haag

Het voormalig optrekje van Koningin Emma is tegenwoordig omgetoverd tot een museum van Escher. Nu denk je vast ‘huh, een museum is toch helemaal niet romantisch’. Dat klopt inderdaad. Normaal gesproken. Naast dat het Escher-museum gewoon hartstikke vet is, zijn er ook een aantal mogelijkheden om echt leuke foto’s te maken van jou en je partner. Geloof ons, dat zorgt voor leuke memorabilia. Vervolgens kun je naar andere musea in Den Haag (er zijn combinatietickets te verkrijgen) of, en dat is wat wij aanraden, loop de Denneweg op (zit daar precies om de hoek) en stap daar een van de gezellige cafeetjes of goeie restaurants binnen en ga elkaar eens goed diep in de ogen kijken. hearteyes

# Amsterdam

Ja, in Amsterdam is natuurlijk van alles te doen. Je kunt er trouwen voor een dag (ja, echt). Het Tropenmuseum (alweer een museum, sorry) viert op Valentijnsdag de liefde, het hele gebouw zal in teken staan van de liefde. Je kunt er zelfs tijdelijke tatoeages laten zetten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij hebben een andere #romantischetip. Verplaats jezelf naar de Oudemanhuispoort (even opzoeken op Googlemaps), daar is een superleuke tweedehands boekenwinkel. Ga daar samen op zoek naar boeken met titels die toepasbaar zijn op jullie relatie. Supercute, toch? Zoek vervolgens een leuk cafeetje op in de buurt en bespreek samen waarom jullie deze titels hebben uitgekozen. Bijvoorbeeld het Conservatorium Hotel. Wow, wat een plek is dat zeg!

# Rotterdam

Rotterdam is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als iemand het over romantiek heeft, maar vergis je niet. Tussen al dat geweld van hoge grote gebouwen is het best gezellig. Wisten jullie trouwens dat de eerste ‘wolkenkrabber’ in Rotterdam stond #funfact? Anyway, bij Raaff (die trouwens de dag ervoor heropend wordt, dus alles is helemaal nieuw) kun je ‘s middags lekker lunchen. Er bestaat een kans dat iemand zomaar muziek begint te maken, want dat is een beetje de sfeer die er hangt. Daar praktisch om de hoek zit de buurt Katendrecht, dat is ook helemaal hip tegenwoordig. Ook een geweldige plek om de dag door te brengen!

# Utrecht

Utrecht is een superromantische stad en nee, dat zeggen wij niet omdat toevallig het hoofdkantoor van Goboony daar zit. Het lijkt heel erg op Amsterdam, alleen is het allemaal wat kleiner. En zijn er minder toeristen. Kijk, een boottochtje door de stad is echt hartstikke leuk, maar je kunt ook naar Rubens Proeflokaal voor een wijnproeverij. Of heb je om vijf uur ‘s middags nog zin in een romantisch ontbijt met champagne, loop dan even naar Rabarber. Hier serveren ze de hele dag ontbijt. Vervolgens kun je naar de Dom, die hoge toren weetjewel. Maar in plaats van al die trappen omhoog, pak je een paar trapjes naar beneden. Daar zit namelijk Dom Under. Ook echt leuk om te doen samen!

Goboony hoopt dat iedereen een superleuke leuke Valentijnsdag tegemoet gaat! 

Bekijk aanbod