Staatsbosbeheer camping

19 april 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Nederland heeft een prachtige natuur en is voor veel camperaars en kampeerders net zo’n geliefde bestemming als het buitenland. Staatsbosbeheer is de belangrijkste bos- en natuurbeheerder van Nederland en draagt zorg over ruim 260.000 hectare natuurgebied. Zij zorgen ervoor dat de natuurliefhebbers ongestoord kunnen genieten van al het moois. Om je nog meer van de natuur te kunnen laten genieten, bestaan er ook Staatsbosbeheer campings. In deze blog vertellen we jullie alles over kamperen bij Staatsbosbeheer.

Goboony staatsbosbeheer camping

Genieten van de natuur in de camper

Kamperen bij Staatsbosbeheer is prachtig en ook mogelijk met een camper. Je kunt midden in de bossen kamperen en gebruik maken van vele voorzieningen. Het leuke van een camping van Staatsbosbeheer is dat je eigenlijk gewoon aan het logeren bent bij de boswachter. Verwacht daarom geen camping met zwembad, restaurant en andere luxe voorzieningen. Op een Staatsbosbeheer camping kom je echt voor de rust en de natuur. Als je goed stil kunt zijn en het niet erg vindt om vroeg op te staan, dan kun je op veel plekken wild spotten. Van het meest noordelijke puntje van Nederland tot het zuidelijkste deel van Zeeland, overal in het land vind je natuurcampings van Staatsbosbeheer. Wat extra leuk is aan de campings van Staatsbosbeheer is dat het niet alleen een plek is om te overnachten, maar dat je ook allerlei activiteiten kunt doen met de boswachter. En dat is leuk voor jong en oud.

Actief met Staatsbosbeheer

Als je op een camping van Staatsbosbeheer staat, dan hoef je je geen moment te vervelen. Staatsbosbeheer organiseert namelijk verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de Grote 5 van Nederland. Op verschillende excursies die Staatsbosbeheer aanbiedt kun je één van de vijf grote dieren die Nederland rijk is in levende lijve zien. Denk hierbij aan het wilde zwijn, het edelhert, de zeehond, de bever en de ree. Samen met een boswachter ga je op zoek naar deze prachtige dieren en kun je prachtige foto’s maken.

Staatsbosbeheer doet ook mee aan het Europees Cultureel Erfgoed jaar 2018. Het Staatsbosbeheer heeft verschillende stukken cultureel erfgoed en nodigt iedereen uit deze te komen bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een fietsexcursie door het Kuinderbos. Dit bos was vroeger de bodem van de Zuiderzee en een gids vertelt je hier de volledige historie van.

Op 10, 11, 24 en 25 maart 2018 kun je mee op een fietsexcursie in de Weerribben met een bezoek aan de Spinnekopmolen de Wicher. Hier laat de molenaar je zien hoe deze werkt. Onderweg kom je meer te weten hoe de economische activiteiten uit het verleden het landschap van de Weerribben hebben gevormd. Kijk op de website van Staatsbosbeheer om te zien welke bijzondere plekken je kunt bezoeken tijdens je verblijf.

Goboony staatsbosbeheer camping

Wandelend door de natuur

Op de website van Staatsbosbeheer vind je prachtige wandelroutes. Deze wandelroutes verschillen in afstand en zijn voor een breed publiek leuk om te doen. Loop bijvoorbeeld over de stuwwallen in Groningen en beleef de historische slag om Heiligerlee die plaatsvond in 1568 of ga voor een kortere route langs de schaapskooi in Hoog Buurlo. Deze wandelroutes kun je gratis downloaden.

Naast wandelroutes en wild spotten heeft Staatsbosbeheer nog een breed aanbod van activiteiten. Van hardlopen tot een stille wandelingen in de natuur, Staatsbosbeheer heeft voor ieder wat wils. Kijk snel op de website en vind de activiteit die bij jou past.   

Ga met je eigen camper of een gehuurde camper naar een van de natuurcampings van Staatsbosbeheer en geniet er lekker van. Als je met je kinderen gaat zullen zij dit avontuur zich altijd blijven herinneren, maar ook voor volwassen is het erg interessant en leuk! #LETSGOBACKTONATURE