Roadtrip door Nederland | deel IV

14 juni 2017 in Bestemmingen

In de afgelopen weken namen we je mee op een roadtrip door Nederland! Want voor een toffe camperreis hoef je niet per se ver te rijden. In Nederland vind je tal van leuke dorpen en steden, mooie natuurgebieden en gezellige evenementen die zeker het bezoeken waard zijn!

We zijn aangekomen bij het vierde en laatste deel van onze roadtrip door Nederland. We eindigen deze vakantie in Drenthe. Een vakantie in Drenthe leent zich perfect voor lange wandelingen. Echter houden we bij Goboony wel van vakanties die buiten de gebaande paden gaan. Dat is in Drenthe heel goed mogelijk door de Knapzakroutes te volgen. Gemiddeld zijn de Knapzakroutes zo’n vijftien kilometer lang en laten ze je de meest bijzondere plekjes in Drenthe zien. Wij hebben de vijf mooiste routes voor je op een rijtje gezet!

Goboony Roadtrip Nederland deel4 wandelroutes drenthe wandeling

#1 Altena-Peize

Deze route leert je meer over Noord Drenthe. Het laat je de mooiste natuur zien en leert je meer over de geschiedenis van twee dorpen. De wandeling start in het dorp Altena, dat ondanks dat het nog een jong dorp is een mooie geschiedenis heeft. Vanaf daar gaat de wandelroute naar het Lieversche Diep. Deze beek heeft als een van de weinige Drentse beken zijn oorspronkelijke loop behouden. Je wandelt door het landgoedbos van Mensinge, over smalle dijkjes door het Klunderveen en door het dorp Peize, dat een hele eigen geschiedenis kent.

#2 Gasselternijveen-Gasselte

Je kan het je bijna niet voorstellen, maar Gasselternijveen was ooit een van de belangrijkste Nederlandse zeehavens! Al snel werden de schepen te groot om Gasselternijveen te bereiken, maar de schippers waren zo aan hun woonplaats gehecht dat ze hun schepen in het dorp bleven registreren. Dit is nog steeds terug te zien in het dorp. Tijdens deze wandeltocht zul je dat zeker merken. Ook neemt deze wandeling je mee naar Drouwenerzand dat eens de meest gevreesde zandverstuiving van Drenthe was.

#3 Barger Compascuum-Hebelermeer

Dichtbij de grens met Duitsland liggen Barger-Compascuum en het Hebelermeer. Ze liggen in een bijzonder gebied met een interessante geschiedenis van veenarbeiders en eenzame herders. Het gebied kende nooit goede wegen om verschillende interessante plekken met elkaar te verbinden, maar deze route leidt je langs de weggetjes die je toch laten kennismaken met het landschap dat vroeger heel ruig was.  

Goboony Roadtrip Nederland deel4 wandelroutes drenthe blotevoeten

#4 Hoogersmilde

Ooit begon de ontwikkeling van de veenkolonie in Hoogersmilde, of ‘Olde Smilde’ zoals het toen werd genoemd. Nu is Hoogersmilde het beginpunt van deze wandeling. De wandelroute neemt je mee naar het Blauwe Meer, dat super helder water en witte stranden heeft. Ook wandel je over Leggelderveld en ontdek je de meest onbekende stukken van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

#5 Zwigelte

Deze wandeltocht neemt je mee naar het dorp Zwiggelte en haar mooie omgeving. Net buiten het dorp loop je tussen oude boerderijen, fruitboomgaarden, ouderwetse moestuinen en kleine weitjes vol jongvee. Verder neemt de wandeling je mee naar het Zwiggelterveld, waar je ook op plekken komt die te maken hebben met Kamp Westerbork. Ook kom je onderweg een uitkijktoren tegen die je een mooi uitzicht op de omgeving biedt.

Goboony roadtrip nederland deel4 wandelroutes drenthe wandelen

Zou je graag onze roadtrip met de camper willen maken, maar ben je niet in het bezit van een camper? Gelukkig kunnen wij je helpen! Via onze site kun je gemakkelijk een camper huren, waardoor je niks van deze roadtrip hoeft te missen. #LETSGOEXPLORING