Persbericht: Camperverhuur door particulieren meer dan verdubbeld

10 juli 2017 in Persberichten en Over Goboony

Op reis gaan met een camper is hot! Aan de verkoopcijfers van 2017 is te zien dat steeds meer mensen een camper kopen. Campereigenaren hebben ook steeds meer de behoefte om hun camper te verhuren, maar toch heeft 99% dat nog nooit gedaan. Sinds 2 jaar zijn er verhuurplatformen die campereigenaren helpen bij het verhuren van hun camper.

Goboony persbericht Camperverhuur particulieren meer dan verdubbeld

In de eerste vijf maanden van 2017 was er een groei in de verkoop van campers van 15,5%. In mei was er zelfs een uitschieter van 60%. Daarmee bedraagt het totaal aantal campers in Nederland op dit moment 105.908 stuks. Veel van die campers staan echter het grootste deel van het jaar ongebruikt in de stalling.

En dat is zonde. Dat vindt Mark de Vos ook, daarom richtte hij in 2015 Goboony op, een deelplatform voor campers. Dit jaar zagen we een toename in verhuur door particulieren van 128% ten opzichte van vorig jaar. Toch verhuurt het merendeel van de campereigenaren zijn camper nog niet. Mark: “We horen vaak dat mensen verwachten dat het een groot risico met zich meebrengt, terwijl het juist heel veel kan opleveren. We hebben daarom een speciale calculator ontwikkeld om campereigenaren zelf de opbrengst te laten berekenen."

Vorig jaar werden campers gemiddeld drie keer vaker verhuurd dan het jaar daarvoor. De gemiddelde opbrengst was ongeveer €5.240 per camper. Het verhuren van een camper is verrassend genoeg het populairst in de provincie Drenthe, op de voet gevolgd door Noord-Holland. Dat reizen met een camper zo populair is, heeft verschillende redenen. Een camper is geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Een camping is gezellig, je hebt je huisje altijd in de buurt en het biedt veel vrijheid. Ook onder jongeren worden campers steeds populairder. Steeds meer jongeren kiezen voor het huren van een camper bij het bezoeken van een meerdaags festival.