Op campervakantie met je hond? 7 handige tips

19 april 2021 in Alles voor je eerste camperreis en Tips voor reizigers

Even lekker weg met een camper, maar natuurlijk niet zonder je beste maatje! De ultieme vrijheid van een camperreis ervaren geldt natuurlijk net zo goed voor jouw trouwe viervoeter, daarnaast kan een oppas of dierenhotel regelen erg kostbaar zijn. Dus genoeg redenen om jouw hond mee te nemen op campervakantie! Ga je voor het eerst op campervakantie met je hond? Lees dan even de onderstaande tips door voordat je begint met het plannen van jouw volgende avontuur. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid en zonder stress achter het stuur stapt!Goboony campervakantie met je hond

Op campervakantie met je hond? 7 handige tips

Bij Goboony hebben we gelukkig een ruim aanbod campers waarin je hond of honden welkom zijn. Het enige wat je hoeft te doen is bij huisregels aanvinken dat huisdieren in de camper zijn toegestaan. Zo kun je echt lekker op vakantie gaan met het hele gezin. Wil je een ander huisdier meenemen? Ook dat is vaak geen probleem! Een kwestie van even overleggen met de campereigenaar, zodat je zeker weet dat het allemaal goed is. 

  1. Controleer de wet- en regelgeving in het buitenland

Ben je van plan om een camperreis richting het buitenland te maken, dan krijg je te maken met een wet- en regelgeving die afwijkt van ons eigen land. Zo is het in Duitsland verplicht je hond veilig te vervoeren in een autobench óf met een gordel en is het in heel Europa verplicht om een dierenpaspoort mee te nemen. Ook zijn bepaalde rassen in sommige landen niet welkom, dient je hond een muilkorf in openbare ruimtes te dragen of zijn aanvullende vaccinaties verplicht. Ook een aansprakelijkheidsverzekering kan noodzakelijk zijn. Reis je naar het zuiden van Europa? Dan krijg je te maken met andere gezondheidsrisico’s, zoals hartworm. Je dierenarts kan je adviseren in de te nemen voorzorgsmaatregelen. Deze regels zijn natuurlijk ook van toepassing als je alleen op doorreis bent, dus lees je goed in als je van plan bent om in het buitenland op vakantie te gaan met je harige vriendje.  

  1. Vul je EHBO-koffer aan

Een goede voorbereiding is het halve werk! Als je je hond meeneemt op vakantie, vul je eigen EHBO-koffer dan aan met een geschikte nageltang, een tekentang en latex drukverband. Er zijn ook speciale EHBO-sets voor honden te koop. Gebruikt jouw hond medicatie? Neem hier dan ook voldoende van mee. Neem ook altijd het telefoonnummer van je eigen dierenarts en het chipnummer in combinatie met een foto van je hond mee voor de zekerheid. 

Goboony op campervakantie met je hond

  1. Laat je hond wennen aan de camper

Het is een goed idee om je hond voor vertrek alvast rustig te laten wennen aan de camper. Dit doe je door je hond alvast een beetje te laten rondsnuffelen in de camper, een vertrouwde mand of kussen in de camper te leggen of je hond alvast een kluifje in de camper te geven. 

  1. Onderweg

Het leuke aan een camperreis? Je vakantie begint vanaf het moment dat je wegrijdt! Vergeet niet om regelmatig een tussenstop te maken, daar doe je je hond namelijk een groot plezier mee. Heeft je hond snel last van wagenziekte? Zorg er dan voor dat je je hond niet vlak voor vertrek eten geeft en informeer bij je dierenarts even naar de mogelijkheden voor eventuele medicatie tegen wagenziekte. Voldoende vers water aan boord is uiteraard ook een absolute must. 

  1. Op de camping

Het is sowieso een goed idee om voor vertrek alvast wat campings uit te zoeken waar honden heel erg welkom zijn, bijvoorbeeld deze top 10 hondvriendelijke campings in Nederland. Voor een relaxed verblijf zonder zorgen is het daarnaast ook een aanrader om campings uit te zoeken met omheinde plekken. Zijn die lastig te vinden in het land waar jij op vakantie gaat? Zorg dan zelf voor een eigen omheining, bijvoorbeeld een schapennet, puppyren of lange lijn. Dat geeft jouw hond en jezelf rust!Goboony op campervakantie met je hond

  1. Neem voorzorgsmaatregelen bij slecht weer 

Bij slecht weer is vocht je grootste vijand op de camping. Vooral in het voor- en najaar is het handig om goed voorbereid te zijn op slecht weer, al helemaal met een hond in de camper. Je kunt dan een hondenbadjas van bijvoorbeeld Natjas inpakken. Na een wandeling in de regen of een zwempartij is je hond lekker ingepakt en kan hij lekker snel weer droog de camper in! Dat scheelt een boel nattigheid, maar ook zand en vuil in je camper. Zo wordt het ook een stuk makkelijker om de camper weer schoon af te leveren bij de verhuurder! 

  1. Geniet!

Begin jouw zoektocht naar de perfecte hondvriendelijke camper op Goboony en wij beloven je dat jouw hond en jij heerlijk gaan genieten! Je hond gaat het sowieso heerlijk vinden om zoveel tijd met je door te brengen en al die nieuwe geurtjes en natuurgebieden te ontdekken.

Is jouw huisdier al eens meegeweest op vakantie? En heb je nog goede tips die wij hebben gemist? Bekijk hier ook al onze tips voor campings en camperplaatsen