Noorwegen, elke dag een ander Fjord

29 april 2015 in Bestemmingen en Noorwegen

Kajakken, mountainbiken, bergwandelen of gewoon genieten van de fascinerende uitzichten over de fjorden, bergboerderijen, rotsformaties of hoogvlaktes. Elke hoek die je in Noorwegen omslaat, valt je mond weer een paar centimeter verder open van verbazing. Wat een natuurpracht. De diepblauwe fjorden in het Zuid Westen van Noorwegen zijn door UNESCO beschermd. Je kunt er makkelijk weken ronddwalen zonder veel mensen tegen te komen.

Ondanks dat driekwart van alle toeristen in juli of augustus naar Noorwegen komt is het er nooit druk. Het kost geen enkele moeite om een plek voor je camper te vinden op de ontelbare campings, verspreid over het hele land en vaak aan de voet van een woeste waterval. Bovendien geldt in Noorwegen het zogeheten allemannsretten, wat betekent dat je vrijwel overal je camper mag neerzetten. Je hebt wel de verplichting geen schade aan te richten in de natuur en de landeigenaar met rust te laten.

Waarom naar Noorwegen gaan?

Genieten van de enorme uitzichten en de middernachtzon. Een actieve vakantie vol met sporten of beweging zoals: bergwandelen, vissen, fietsen, kajakken. Ideaal om met de camper doorheen te trekken!

Noorderlicht
Één van de meest bijzondere natuurverschijnselen: het noorderlicht

Brug
Op dit soort wegen rijden met je camper is puur genieten!

Dorpje
Één van de vele aan het water gelegen dorpjes van Noorwegen.

Fjord
Geniet van het schitterende uitzicht op de gletsjers.

Fjorden
Zelfs met onstuimig weer is Noorwegen prachtig! En je blijft lekker warm in je camper.

Mos
Geniet van de ongerepte natuur!

Rivier
In Noorwegen mag je vrij kamperen. Je kunt je camper dus op de mooiste plekjes neerzetten.

Waterval
Noorwegen barst van de watervallen.

Bekijk aanbod