Roadtrip door de Hoge Veluwe

1 januari 2017 in Micro-avonturen
Nederland
4-5 dagen
117 km

Druk, druk, druk. De to-do lijstjes vliegen door je hoofd en tijd om echt te ontspannen is er eigenlijk niet. Want naast dat het druk is op je werk, gaat het thuis ook gewoon door: wasjes draaien, eten koken, sporten, zwemles van de kinderen en afspreken met vrienden. Allemaal leuk en aardig, maar echt ontspannen is er niet bij. Zelfs het yogalesje voelt stiekem als verplichting. Herkenbaar? Dan hebben wij een heel goed idee: ga op microadventure en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk met je voeten in gras en met je hoofd tussen de bomen zit! Ervaar de vrijheid van het reizen met een camper en ervaar de rust op de Veluwe.

camper trip denemarken

Samenvatting van je reis

Vlag Zweden

De campings op deze route liggen relatief dicht bij elkaar. Je hoeft geen grote afstanden af te leggen, zo heb je alle tijd om onderweg van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft te genieten! Je kunt de route ook zo inrichten als dat jij wil. Afhankelijk van het aantal nachten dat je weggaat, kun je zelf bepalen hoeveel en welke campings je bezoekt. Leuke tip voor je route vanaf huis naar de Veluwe: stel je GPS in op snelwegen vermijden. Je zult je verbazen over de prachtige routes die er in Nederland te rijden zijn.

Details

micro-adventure veluwe
Bezochte plekken
6
micro-adventure veluwe
Tijd op de weg
2u
micro-adventure veluwe
Km gereisd
117
micro-adventure veluwe
Uren plezier
118u

Je route op de kaart

micro-adventure veluwe

Beginpunt

Renkum

In Renkum kun je niet alleen genieten van de bosrijke en heuvelachtige omgeving. Dompel jezelf ook onder in de cultuur(historie) van deze omgeving. Ontwaak met het gezang van vogels, het geritsel van de das langs de korenvelden en een verdwaalde ree in de omgeving.

micro-adventure veluwe

Aanbevolen faciliteiten in Renkum

Eet bij

micro-adventure veluwe

Boscafé de Beken

De Beken ligt op een aantrekkelijke locatie midden in het natuurgebied het Renkums Beekdal. Je loopt dus zo vanuit de natuur het terras op voor een lekker hapje eten!

micro-adventure veluwe

De Beekdalhoeve

Een oude boerderij met aan de achterkant een heerlijk groot terras. Strijk hier neer voor een luxe borrelplank met een verfrissende versnapering.

Slaap bij

micro-adventure veluwe

Natuurkampeerterrein Landgoed Quadenoord

Kampeer op ruime plekken wijd verspreid op het landgoed. Landgoed Quadenoord is super mooi gelegen op de Veluwe in een bosrijke en heuvelachtige omgeving. Je wandelt of fietst er zo de natuur in. Verschillende natuurgebieden liggen in de directe omgeving. Let op! er is geen elektra. Wel oplaadmogelijkheid.

Ontdek

micro-adventure veluwe

Wandelen & fietsen

Rondom Renkum is een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Die paden nemen je mee over Nationaal Park De Hoge Veluwe, Planken Wambuis en de Ginkelse heide. Wie weet kom je onderweg nog een wild zwijn tegen!

micro-adventure veluwe

Het Historisch Museum Ede

In dit Historisch Museum vind je een mooie museumcollectie zonder vaste locatie. Verschillende objecten, foto's en schilderijen brengen de verhalen van Ede tot leven.

micro-adventure veluwe

Het Kabouterpad

In het Renkums Beekdal kun je het Kabouterpad vinden, super leuk voor de kinderen! Jonge kinderen kunnen op speelse wijze de natuur ervaren.

Tussenstop 1

Kootwijk

In Kootwijk kun je het Kootwijkerzand vinden, de grootste actieve zandverstuiving van Europa. Dat betekent dat je hier nog levende duinen kunt vinden, oftewel zandduinen die door de wind zijn gevormd. Het zand is opvallend geel van kleur, wat een prachtig plaatje geeft. Wij noemen dit stukje Veluwe altijd de Nederlandse Sahara!

micro-adventure veluwe

 

Lijkt deze roadtrip je leuk?

Ontvang de complete route gratis in je mail, inclusief alle stops in Google Maps, eet- en slaapplekken en plaatsen om te ontdekken.

Download deze route
Stap 1
micro-adventure veluwe

Download "Micro-Adventure Veluwe"

micro-adventure veluwe
Stap 2
micro-adventure veluwe

Camper zoeken