Met deze tips maak je onderweg de mooiste foto’s!

7 november 2015 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Een mooie foto kan je weer even mee terug nemen naar die mooie reis van afgelopen zomer. Bovendien kan je ál je vrienden en familie laten zien waar je allemaal geweest bent. Helaas gebeurt het nog te vaak dat de werkelijkheid er toch mooier uitzag dan op de foto. Met deze tips leg je de komende trips nog beter op beeld vast.

#1 Neem vooral niet teveel spullen mee

Natuurlijk zijn er situaties waarbij je het liefst een statief en een telescooplens gebruikt om een foto te maken. Maar vraag jezelf af of dit ook echt nodig is voordat je alles meezeult tijdens die bergwandeling.

Zonlicht

#2 Focus vooral op je onderwerp

Wat voor camera je gebruikt is natuurlijk belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is toch echt wát je fotografeert. Tegenwoordig kun je met je telefoon schitterende foto’s maken. Focus dus vooral op het in beeld brengen van interessante gebeurtenissen en oprechte emoties. Daar doe je de kijker meer plezier mee dan met het aantal megapixels.

#3 Laat de wereld op je af komen

De mooiste foto’s zijn niet van tevoren in scene gezet. De fotograaf was gewoon toevallig op het juiste moment op de juiste plaats. Ga dus gewoon de deur uit zonder doel! Laat de wereld op je afkomen.

Luchtballonnen

#4 Je hoeft niet altijd eerst om toestemming te vragen

Natuurlijk zit niet iedereen er op te wachten om plotseling gefotografeerd te worden. Toch moet je soms een beetje brutaal zijn, en toch spontaan een foto van “dat Italiaanse opa’tje op dat bankje” maken. Voor je het weet is het moment alweer voorbij. Als je twijfelt of iemand het kan waarderen kun je altijd de foto achteraf nog even laten zien. Dan vinden ze het vast wel leuk!

#5 Photoshoppen is geen valsspelen

We horen allemaal de negatieve verhalen van die celebrity die gephotoshopt in de nieuwste editie van een tijdschrift staat. Dat geeft ons het idee dat photoshoppen “valsspelen” is. Maar je vakantiefoto’s photoshoppen is zeker geen valsspelen! Vaak maak je foto’s in situaties waar bijvoorbeeld het licht niet ideaal is. Met een fotobewerkingsprogramma kun je dit vaak makkelijk verbeteren. Een beetje spelen met de belichting, contrast en kleurbalans kunnen een foto net dat beetje extra geven!

Goboony blog mooiste foto's onderweg

#6 Druk meerde keren af

Timing is cruciaal bij het maken van een foto. Gelukkig worden we sinds de komst van de digitale camera een beetje geholpen. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk meerdere foto’s van een situatie maken, en ook nog even checken of de foto écht goed gelukt is. Wees dus niet bang om dat knopje meerdere keren in te drukken.

#7 Beleef niet je reis alleen maar door de lens

De laatste tip: vergeet ook vooral niet je reis met eigen ogen te beleven. Natuurlijk wil je de mooiste momenten op beeld vast leggen, maar soms zijn die momenten nog mooier als ze in je geheugen opgeslagen zijn. Beleef je reis dus niet alleen maar door de lens van je camera.