Met de camper naar festivals in 2023

30 augustus 2020 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers & Nederland

De zomer komt eraan en dat betekent festivalseizoen! Ook in 2023 kunnen we gewoon weer genieten van goeie muziek, theater en een drankje in de buitenlucht. Helemaal leuk is het om met de camper naar festivals te gaan! Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

#1 Oerol

Met de camper naar Terschelling is sowieso al heerlijk, extra leuk wordt het tijdens Oerol. Oerol is een festival op Terschelling en tijdens het festival staat het eiland 10 dagen lang in het teken van (straat)theater, muziek en beeldende kunst. De voorstellingen worden speciaal afgestemd op de meest bijzondere locaties over het hele eiland. Diverse campings op Terschelling bieden plaatsen voor campers aan. Het is handig om van te voren even te reserveren, dan weet je zeker dat je een goede plek op de camping hebt. Ook is een fiets erg aan te raden om mee te nemen naar het eiland, zo kom je makkelijk bij alle voorstellingen. Neem je liever niet je eigen fiets mee? In elk dorpje op Terschelling zijn er genoeg bedrijfjes waar je een fiets kunt huren. In 2023 is Oerol van 9 t/m 18 juni, dus zet deze datum vast in je agenda. Oerol Goboony Camper Terschelling

#2 Zwarte Cross

In dit lijstje kan de Zwarte Cross natuurlijk niet ontbreken! Het festival in de Achterhoek is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en tevens het grootste motorcross evenement van de wereld! Tijdens dit vierdaagse festival (22 t/m 23 juli) zijn er 31 verschillende podia met diverse muziek- en theateracts. En natuurlijk moet je ook een kijkje nemen bij het motorcrossen. Deelnemers worden ingedeeld in verschillende klassen, zo heb je  “de humorklasses” waarin deelnemers maandenlang werken aan een zelfgemaakt voertuig en in gekke outfits de baan over crossen. Daarnaast strijden de serieuze motorcrossers om de titel “de Gouden Helm”. Wanneer je verblijft op de camping “Walhalla” is dit ook een hele ervaring. Verschillende buurtkroegen, de Tirolertent en het dagelijkse kampvuur moet je gegarandeerd bezoeken. Op de camping kom je binnen met een caravankaart. zwartecross goboony camper motor

#3 Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole is in 2023 van 30 juni t/m 2 juli. Het festival wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als Lowlands. Naast muziek is er nog veel meer te beleven op het festival. Keramiek bakken, vlotten bouwen, een bioscoop, je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Voor ieder wat wils dus. Het festival biedt een aparte plek aan speciaal voor campers en caravans. Hiervoor heb je één camper camping ticket nodig, ongeacht het aantal personen in je camper. Dus ik zou zeggen, boek die tickets snel!

#4 Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret is onder de liefhebbers van de genres indie, folk en elektronische muziek erg geliefd. Het festival vindt in totaal drie dagen plaats en biedt onderdak aan ruim 72 duizend feestende mensen! Overnachten kan op de bijbehorende camping of in één van de vele bungalowhuisjes. De organisatie zorgt elk jaar voor verschillende grote artiesten. Daarnaast krijgen ook minder grote artiesten de kans om zichzelf te bewijzen. Echt een aanrader om je favoriete artiesten te zien en nieuwe artiesten te spotten! 

friend festival camper goboony

#5 Lowlands

Wil je tijdens je Lowlands weekend toch een beetje comfortabel slapen? Ga dan met de camper naar Lowlands. Eerder schreven we hier al uitgebreid over.

#6 Pinkpop

Pinkpop is ook zo’n festival waar bijna heel Nederland wel eens iets over heeft gehoord. Niet zo gek als je je bedenkt hoe groot het festival is. Elk jaar komt Pinkpop weer met een prachtige line-up op de proppen. Er zijn altijd een paar headliners te vinden die je niet zomaar op andere Nederlandse festivals tegen gaat komen. Pinkpop vindt plaats op het Megapark in Landgraaf.

Ben je nu helemaal enthousiast geworden om met de camper naar een festival te gaan, maar heb je zelf geen camper? Via Goboony kan je er makkelijk een huren en er is keuze genoeg.