Kleine campings Limburg

2 juli 2019 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Het bosrijke gebied in Noord-Limburg en het heuvelachtige landschap in Zuid-Limburg zijn populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Natuurlijk is er nog zoveel meer te doen en kun je er heerlijk vakantie in eigen land vieren. In deze blog geef ik je 5 knusse, gezellige, maar vooral kleine campings in Limburg welke als ideale vertrekpunten dienen. 

Goboony Kleine Campings Limburg Heuvellandschap

5 Kleine campings in Limburg

Deze lijst van minicampings in Limburg is met zorg samengesteld en voor iedereen is wel een leuke camping te vinden. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar rust, mooie uitzichten, een leuk plekje voor de kinderen of het ideale vertrekpunt voor je wandelavonturen. Er zit zeker iets voor je tussen!

Camping Biej De Vogel

Een prachtig ruim opgezette, maar toch lekker knusse camping. Waar veel campings in vierkante veldjes zijn opgezet dachten ze er bij Camping Biej De Vogel anders over. Het centrale kampeerveld ligt in een cirkel om een mooie treurwilg met daarnaast twee jeu-de-boule banen en een paar bankjes. Heb je niet zo een zin in gezelligheid op dit veld, dan kun je ook in de omliggende veldjes iets meer beschutte plekken vinden. 

Naast het de camping kun je bij eetcafé Biej de Vogel niet alleen een lekker hapje eten, maar ook kruisboog schieten. Dat is nog eens iets anders dan de gemiddelde recreatieruimte. Al met al dus een lekker gezellig en knusse camping waar je heerlijk even tot rust kan.

Adres: Heinsbergerweg 15, 6065 NK Montfort
GPS: N 51.120796, E 5.968564 - N 51°07'14.9", E 5°58'06.8"

Goboony Kleine Campings Limburg Biej De VogelFoto: http://www.campingbiejdevogel.nl/index.php

Bloemencamping De Hazenakker

Deze bloemencamping begon eind jaren 90 als minicamping bij de plantenkwekerij. Hoewel de camping iets is uitgebreid mag het zichzelf nog steeds een minicamping noemen met maar 15 staanplaatsen. Deze kleine groene camping ligt aan de rand van een bos wat voor lekker veel schaduw zorgt. Met een jeu-de-boule baan, visvijver, midgetgolf en gezellig terrassen hoef je je geen moment te vervelen. 

Geen zin om de hele dag op de camping te blijven, dan kun je natuurlijk een fietstochtje maken of het dorpje Kessel bezoeken. Of pak de camper en rij naar Venlo of Roermond. Beide plaatsen liggen nog geen half uur van de camping verwijderd. Ook met de bus vanuit Kessel zit je met ongeveer 30 minuten in een van beide centra. Genoeg te doen om een hele vakantie te vullen dus. 

Adres: Hazenakkerweg 12, 5995 RM Kessel
GPS: N 51.300807, E 6.047432 - N 51°18'02.9", E 6°02'50.8"

Goboony Kleine Campings Limburg HazenakkerFoto: https://www.dehazenakker.nl/

Boerderijcamping Schrouff

Ook boerderijcampings zijn vaak leuke kleine campings en zo ook Boerderijcamping Schrouff in Vijlen. De camping is een van de vele SVR campings waar je kunt kamperen bij de boer. Deze prachtige camping naast de karakteristieke Zuid-Limburgse carréboerderij heeft een prachtig uitzicht over de glooiende drielandenregio. Je kunt er prachtige wandelingen maken midden in deze prachtige natuur over de vele landweggetjes en voetpaden. 

De boerderij zelf is nog steeds actief en dagelijks worden er nog 80 koeien gemolken en iedereen is welkom een kijkje te nemen. De kinderen mogen zelfs even helpen bij de verzorging van de kalfjes! Een minicamping voor jong en oud dus.

Adres: Harles 3, 6294 NG Vijlen
GPS: N 50.77705, E 5.97697 - N 50°46'37", E 5°58'37"

Goboony Kleine Campings Limburg Uitzicht SchrouffFoto: https://www.campercontact.com/nl/nederland/limburg/vijlen/52433/boerderijcamping-schrouff

Mini Camping Aan De Beemden

Ook deze minicamping ligt in het glooiende Zuid-Limburg en is een perfecte startplek voor vele mooie wandelingen. Loop bijvoorbeeld een stuk over het Pieterpad of het Pelgrimpad. Ook fietsers komen graag naar Zuid-Limburg, dus vergeet de fietsen niet achter op de fietsendrager te zetten voor vertrek. 

Naast een stukje rust en privacy hebben de campingeigenaren gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Bij het hartelijke ontvangst maken ze je graag wegwijs in de omgeving en natuurlijk ook op hun minicamping. Met verharde plekken is de camping ook geschikt voor campers. 

Adres: Wissengrachtweg 65, 6336 TH Hulsberg
GPS: N 50.89285, E 5.87108 - N 50°53'34", E 5°52'16"

Goboony Kleine Campings Limburg Aan De BeemdenFoto: https://www.campingaandebeemden.nl/

Klein Kullen

Tot slot Hoeve Klein Kullen waar net als bij Boerderijcamping Schrouf nog steeds dagelijks de koeien gemolken worden. Naast koeien lopen er op de boerderij ook kippen, geiten, katten, konijnen en cavia’s en is het de perfecte kleine camping voor camperaars met kinderen. Natuurlijk hebben ze daarom ook een kleine speeltuin toegevoegd aan de camping. 

Het is bijna niet mogelijk je zuidelijker in Nederland te bevinden dan op deze minicamping in Limburg. Je bent dan ook niet ver van de Belgische grens en het drielandenpunt ligt niet van de camping. Krijg je niet genoeg van dieren, dan kun je een dagje Gaya Zoo in Kerkrade toevoegen aan je vakantieplanning. Rijd je gezinscamper dus snel naar Klein Kullen!

Adres: Terzieterweg 15, 6285 ND Epen
GPS: N 50.756763, E 5.911105 - N 50°45'24.4", E 5°54'40.0"

Goboony Kleine Campings Limburg Speeltuin Klein KullenFoto: https://www.kleinkullen.nl/camping/

En? Heb je jouw minicamping in Limburg gevonden? Zo niet, misschien is een natuurcamping in Limburg meer iets voor jou. Of kijk nog even bij deze camperplaatsen in en rondom Valkenburg. Zo ja, dan is het natuurlijk tijd om te vertrekken. Daar heb je nog wel een camper voor nodig, want dat is natuurlijk dé manier om te camperen (vinden wij bij Goboony). Bekijk snel welke camper je kunt huren bij Goboony voor je volgende bezoek aan het mooie Limburg.