Je camper wassen: hoe doe je dat?

12 oktober 2017 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Klaar voor de winter? Bijna! Eerst nog even je camper wassen. Wel zo fijn voordat je camper de winterstalling in gaat of voordat je hem hopelijk nog een aantal keer verhuurt in het naseizoen. In deze blog geven we je een aantal tips, waardoor jij je camper weer laat glimmen. Goboony camper wassen

Je camper wassen: hoe doe je dat?

De meeste mensen maken hun camper zelf schoon. Daarom hier een aantal tips die jou helpen bij het spik en span maken van je camper.

  1. Interieur

Begin met de schoonmaak van je interieur. Die heeft het gedurende het seizoen zwaar te verduren gehad. Start met vegen en stofzuigen. Haal je kussens en dergelijke er van tevoren even uit, zo kun je beter bij de moeilijk bereikbare plekken. Vervolgens is de keuken aan de beurt. Check ook even de staat van alles, werken alle kastjes nog naar behoren? Heeft het fornuis een extra doekje nodig? Sluit de koelkast nog goed? Als je weet dat er kleine dingen mankeren is dit hét moment om het te repareren of goed schoon te maken, zodat je camper weer klaar is voor verhuur in het volgend seizoen! De douche/toiletruimte is ook belangrijk, verwijder kalkaanslag en zorg dat die spiegel weer lekker glimt. Daarnaast is het belangrijk om de binnenkant van de ramen met een doekje en zeempje af te nemen. Een (vochtig) doekje met een schoonmaakmiddeltje, zoals Glassex, doet vaak al wonderen!

Ook de kussens, bekleding en tapijten kunnen een goede opknapbeurt gebruiken. Hier zijn allerlei middeltjes voor te koop en het zorgt ervoor dat je camper er van de binnenkant weer als nieuw uitziet! Een goede optie is de Valma Interieurreiniger, geschikt voor meerdere oppervlakken. Je brengt dit aan en wrijft het in met een sponsje. Vervolgens droogt het op en kan je de viezigheid met de stofzuiger weghalen. Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden, zoals met de speciale bekledingsreiniger van HG. Let wel altijd op of een specifiek schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw bekledingsmateriaal.

  1. Exterieur

De volgende stap in het camper wassen is het exterieur. Het zou hierbij wel handig zijn als je een hogedrukspuit kunt gebruiken, of in ieder geval een tuinslang tot je beschikking hebt. Zo kan je voor het daadwerkelijk poetsen eerst de camper goed nat spuiten. Spuit je camper hierna in met een schoonmaakmiddel, dit is in veel gevallen ook mogelijk met behulp van een apart reservoir in je hogedrukspuit. Wil je een speciaal camperwasmiddel gebruiken om krassen te voorkomen, dan is Blinkwash aan te raden. Hiermee hoef je niet intensief te schrobben om je camper schoon te krijgen, je kunt het schoonmaakmiddel gewoon in een druksproeier over de camper spuiten en vervolgens afspoelen. Goboony camper wassen

  1. Wasstraat voor campers

Zie je het zelf wassen van je camper totaal niet zitten of is dit om een andere reden niet mogelijk? Dan kan je natuurlijk ook door de wasstraat voor campers. Vaak zijn de normale autowasstraten niet geschikt voor campers, omdat enkele onderdelen van een camper, waaronder de kunstoframen, nogal krasgevoelig zijn. Check of bespreek dit altijd even van tevoren, zo weet je zeker dat je camper zonder schade de wasstraat uit komt. Hier vind je een kort overzicht van een aantal camper wasstraten

  1. Camper wassen aan huis

Als klapper op de vuurpijl is het tegenwoordig zelfs mogelijk om je camper aan huis te laten wassen. Je camper wordt aan alle kanten grondig schoongemaakt en gereinigd. Hier betaal je uiteraard ook wel een hoger tarief voor. Kijk voor meer informatie op de website of vraag een offerte aan. 

Heb jij nog tips voor andere camperaars met betrekking tot het wassen van je camper? Laat het ons weten, dan delen we ze ook in deze blog. Dat delen, daar houden we namelijk wel van! In deze blog geven we je ook tips over hoe je je camper kunt pimpen! Hier lees je hoe je de watertank van je camper kunt schoonmaken.