Highlights in Praag

30 november 2016 in Bestemmingen en Tsjechië

Praag, dé thuisbasis voor talloze bekende culturele attracties. Als je in de hoofdstad van Tsjechië aankomt met je camper, biedt de stad ontelbare prachtige uitzichten, restaurants en bars. Dit maakt het niet bepaald makkelijk om een keuze te maken in wat je gaat bezoeken, zeker als je maar voor een aantal dagen in de stad bent. Een medewerker van het Goboony team is recentelijk zelf vijf dagen naar Praag geweest en heeft haar persoonlijke highlights voor jou op een rijtje gezet.

Vier highlights in Praag

Hoewel de binnenstad als modern kan worden omschreven, kom je vaak op plekken die je een authentiek gevoel geven van het vroegere en oude Praag. De stad wordt omschreven als hét wereldcentrum voor beeldhouwkunst, iets dat je terugziet in de de moderne en historische vormen op elke hoek in Praag.

Highlights in Praag uitzicht brug camper goboony

#1 Highlight in Praag - Burcht van Praag  en de St. Vitus Kathedraal
Ondanks dat het erg toeristisch is, zijn de Burcht van Praag en de St. Vitus Kathedraal absolute must sees voor iedereen die Praag bezoekt. Vanuit het centrum bereik je gemakkelijk je bestemming met het openbaar vervoer (tram #22 naar Prague Castle), waar onderaan het kasteel jouw reis naar de top begint. Eenmaal boven geeft de Burcht van Praag een prachtig uitzicht over de gehele stad. Een tip voor tijdens de koude seizoenen: koop een kopje koffie of thee voor onderweg in een van de kleine winkels en geniet daarbij van de charme van de oude, historische gebouwen die je tegenkomt. De St. Vitus Kathedraal is de grootste en meest belangrijke tempel in Praag en absoluut een bezoekje waard!

Highlights in Praag stvitus camper goboony

#2 Highlight in Praag - Karelsbrug (Charles Bridge)
Met zijn statige houding, zijn torens op elk einde van de brug, en zijn beroemde tekeningen van kunstenaars, is de Karelsbrug absoluut een highlight in Praag. De Karelsbrug is een stenen, gotische brug die de Oude Stad met de Nieuwe Stad verbindt. Je vindt muzikanten en verkopers van souvenirs aan beide kanten van de brug. De perfecte tijd om deze plek te bezoeken is als de zon onder gaat. Vanuit hier heb je echt een prachtig uitzicht op de zonsondergang!

Highlights in Praag Karelsbrug camper goboony

#3 Highlight in Praag - Oude stadhuis (Old town hall) en Astronomische klok (Astronomical Clock)
De astronomische klok van Praag is al 600 jaar oud en fascineert nog steeds elke dag duizenden toeristen. Elk uur staan mensen klaar met hun camera om foto’s te maken van de bewegende beelden en de visualisatie van tijd. Dit wordt gezien als één van de grootste schatten van Praag. Een extra tip: als je geen heel uur wilt staan wachten, neem dan plaats bij één van de schattige omliggende cafés en restaurants.

Highlights in Praag astronomische klok camper goboony

#4 Highlight in Praag - Wenceslasplein (Wenceslas Square)
Deze plek combineert alles. Het is een kruispunt van de drie metrolijnen, waarbij grote winkels vlak naast elkaar liggen. Daarnaast is het kruispunt vol met historie en cultuur met haar Nationale Museum en het Opera van Praag.

Extra tip: Openbaar vervoer in Praag zonder camper

Met een camper is het een te grote uitdaging om door Praag te rijden en een parkeerplek te vinden. Maar maak je geen zorgen dat je de weg niet kunt vinden, het openbaar vervoer is erg makkelijk te gebruiken. Tram, bus of metro stations zijn overal te vinden en komen in alle uithoeken van de stad. Borden zijn in het Engels en de vertrektijden liggen dicht op elkaar. Kaartjes voor het openbaar vervoer (tram, bus en metro) kunnen gekocht worden in kleine supermarkten, VVV-kantoren of erg goedkoop bij de gele machines (90 minuten voor 32 CZK ~ €1,18)

Highlights in praag vervoersmiddelen camper goboony

Extra tip: Culinair genieten in Praag

Praag is beroemd om de vele cafés, restaurants en bars die je overal kunt vinden. Ze zien er knus en aantrekkelijk uit en hebben de typische Tsjechische charmes. De ‘‘kremrole’’ is één van de meest populaire gebakjes van Tsjechië en eigenlijk gewoon een rol met room erin. De ‘’trdelnik’’ is ook razend populair. Het is een gerold gebakje en te vinden in alle winkeletalages in Praag. Combineer shoppen in een stijlvolle omgeving met een lunch of diner in Kare Cafe, of geniet van een heerlijke steak en goede service in La Casa Argentina. Hoe dan ook, je zal nooit hongerig blijven in Praag!

Ben jij ook enthousiast geworden over een stedentrip naar Praag? Kijk wat voor camper je kunt huren om jouw trip naar deze prachtige stad te plannen!

Bekijk aanbod