Het nieuwe Volkswagen busje is de camper van de toekomst

23 januari 2017 in Tips voor eigenaren

Heb je altijd al gedroomd van een klassiek Volkswagen busje? Goed nieuws! De I.D. Buzz concept is de hedendaagse versie van de klassieke VW T1. Volkswagen combineert retro design met de snufjes van de toekomst en het resultaat is de camper van de toekomst. Door het gebruik van elektromotoren en de multifunctionaliteit is de I.D. Buzz enorm duurzaam en milieuvriendelijk.

Het Volkswagen busje staat voor vrijheid

Wanneer je denkt aan een camper is de kans groot dat je denkt aan een oud Volkswagen busje. Het klassieke Volkswagen busje, de T1 ook wel gekscherend het ‘hippiebusje’ genoemd, is een icoon van de jaren 60 en staat symbool voor de vrijheid. Gooi je spullen achterin, zoek een mooie kampeerplaats en in een handomdraai ben je een weekendje weg of ga je op vakantie. Wie wil dat nou niet? Door het succes van deze formule is Volkswagen in de loop der jaren met de nodige opvolgers gekomen en vandaag de dag zijn we alweer aanbeland bij de zesde versie van de Transporter. Ontelbare varianten zijn er geproduceerd en velen hebben naast het dagelijks woon- en werkverkeer ook dienst gedaan als camper.

Nieuwe Volkswagen: retro design met moderne functies

Om de legende nieuw leven in te blazen heeft Volkswagen op de Detroit Motor Show de futuristische I.D. Buzz concept gepresenteerd. Het is in een oogopslag duidelijk dat de originele T1 de inspiratiebron is geweest voor het stoere retro design. De two-tone kleurstelling en het grote VW logo op de neus zijn rechtstreekse verwijzingen naar het origineel. De I.D. Buzz is verder hypermodern. Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig en de bediening gaat via een iPad in de middenconsole en het touch gevoelige stuurwiel. De meest futuristische feature is het autonoom rijden. Laat het stuur inklappen, draai je stoel naar achteren en relax tot je op de plaats van bestemming aankomt. Het ultieme begin van je vakantie!

Goboony blog volkswagen id buzz t1 retro design

Duurzaamheid Volkswagen 

Onderhuids is de I.D. Buzz allerminst retro te noemen. Als aandrijflijn heeft de luchtgekoelde boxermotor uit het origineel plaats moeten maken voor vier elektromotoren. Hiermee schiet de I.D. Buzz van nul naar honderd in slechts vijf seconden zonder de uitstoot van schadelijke gassen. Om de duurzaamheid te vergroten zou het natuurlijk geweldig zijn om dit stoere busje te delen met anderen. Vandaag de dag worden campers maar vier weken per jaar gebruikt en dat is toch zonde. Door het delen van campers kunnen we met meer mensen genieten van de vrijheid zonder dat we er zelf een aan hoeven te schaffen. Share the freedom!

Laat het nieuwe Volkswagen busje maar komen

Natuurlijk gaat het hier om een vroege conceptversie van de ultieme buscamper, maar Volkswagen denkt dat de definitieve zelfrijdende versie in 2020 op de markt moet kunnen zijn. Wij van Goboony kunnen niet wachten tot we ze in het straatbeeld zien verschijnen, of beter nog: we ze direct bij de eigenaar kunnen huren!

Goboony blog volkswagen t2 camper busje geel

Ben jij nu ook zo enthousiast over de Volkswagen buscampers? Bij Goboony hebben wij een ruim aanbod aan verschillende types van de Transporter die jij kunt huren! Zo kun je zelf ontdekken waarom deze legende zoveel harten heeft doen veroveren. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze stoere ‘mellow yellow groovy hippiebus’ uit 1976. De camper beschikt over maarliefst vier slaapplaatsen en is van alle gemakken voorzien. De perfecte kennismaking met de klassieke Volkswagen camper.