Met de camper naar de Ardennen

20 september 2017 in Bestemmingen, België, Voor reizigers & Camperroutes

Met de camper naar de Ardennen is altijd een goed idee. De Ardennen zijn zeer geschikt om te bezoeken in zowel het voor- en het najaar als in de zomer en ze zijn ook nog eens niet te ver van huis. In deze blog geven we je een aantal leuke tips voor bestemmingen die je zeker eens bezocht moet hebben.

La Roche

Op ongeveer 100 kilometer van Maastricht ligt La Roche. Een zeer bekende en veelbezochte plaats onder toeristen. Bezoek hier onder andere de ruïne van het oude kasteel  dat sinds de middeleeuwen de omgeving domineerde. In het dorpje vind je veel gezellige cafés en restaurants.  In de omgeving van La Roche vind je ook veel mooie bossen, waar je mooie wandelingen of een lange fietstocht kunt maken.

Goboony Ardennen met Camper La Roche

 

Coo

Een mooie plaats in de Ardennen is Coo. Coo is vooral bekend van haar klassieke watervallen, die onderdeel zijn van de rivier de Ambleve. De watervallen zijn wel 15 meter hoog en er loopt een trap langs zodat je de watervallen vanaf verschillende hoogtes kan bekijken. Coo is ook leuk om te bezoeken met je kinderen. In Coo is namelijk het themapark Plopsa Coo waar je alle bekende personages uit Studio 100 tegenkomt. Maak een praatje met Kwebbel of doe een dansje met K3 en maak er onvergetelijke dag van voor jou en je kinderen. Overigens heb je vanuit het themapark ook een prachtig uitzicht op de watervallen.

Goboony Ardennen met camper Coo

 

Bierbrouwerijen

Bierliefhebbers komen 100% aan hun trekken in het Belgische land, dat natuurlijk bol staat van de heerlijke speciaalbieren. Bezoek een van de vele brouwerijen voor een rondleiding en een bijpassende proeverij. De brouwerij van het bekende La Chouffe bijvoorbeeld, in het plaatsje Achouffe. Hier kan je onder begeleiding van een gids een kijkje nemen  in het brouwproces en uiteraard de nodige bieren uitproberen.

Spa en Francorchamps

Het kuuroord Spa, natuurlijk bekend door haar mineraalwater, is misschien wel de grootste trekpleister van de Ardennen. Het oude kuurhuis midden in het centrum, in combinatie met het casino, geeft goed weer wat voor een chique oord het vroeger was en eigenlijk nog steeds is. Laat je verwennen in het kuuroord en ga helemaal ontspannen de winter in. In Spa zijn uiteraard ook verschillende bronnen te bezoeken, allemaal verspreid over de stad. waar je  het water rechtstreeks uit de bron kunt proeven.  Voor liefhebbers van formule 1 is Spa ook zeker het bezoeken waard! Dichtbij Spa ligt Francorchamps dat natuurlijk bekend is door haar Formule 1 circuit, waar tegenwoordig jaarlijks vele Nederlanders naar afreizen. Op het circuit worden tussen maart en november ook rondleidingen gegeven.

Goboony Ardennen met camper Spa Francorchamps

 

Grotten

In de Ardennen vind je ook verschillende grotten. In Han-sur-Lesse, nabij Rochefort, zijn de de grotten van Han. Dit zijn de bekendste grotten in België. Het is al meer dan 250 jaar een toeristische attractie en zijn in totaal al door meer dan 20 miljoen mensen bezocht. In de grot wordt ook gebruik gemaakt van licht en donker om de bezoekerservaring een extra dimensie te geven. Buiten de grotten is een natuurpark waar je ook mooi kan wandelen. Wil je na het wandelen even ontspannen, strijk dan neer op 1 van de vele terrasjes. In Han-sur-Lesse vind je diverse terrasjes. Andere grotten zijn bijvoorbeeld: Grotten van Hotton, Grotten van Remouchamps en de Grotten van Goyet.

Goboony Ardennen met camper grotten

 

Sportief

Houdt je niet van stilzitten? In de Ardennen zijn vele buitensportactiviteiten te doen. Ga kayakken over de riviertjes in Alle-sur-Semois, doe een klim - en tokkelparcours in het bos van Jalhay of maak een verschillende mooie fietstochten door de omgeving. Hierdoor krijg je gegarandeerd een adrenalinekick!

Kortom, op relatief korte afstand vind je in de Ardennen prachtige plekken om te bezoeken, trek er dus lekker nog een weekje op uit met een van de campers van Goboony en ontdek wat voor moois de Ardennen allemaal te bieden heeft! #LETSGOSOUTH