Eropuit met Pasen? Pak de camper!

9 februari 2017 in Bestemmingen en Nederland

Wanneer je geen paasvakantie hebt maar toch zin hebt om eropuit te trekken tijdens 1e en 2e paasdag dan biedt eigen land de oplossing voor een zalig Pasen. Goboony heeft door heel Nederland vier unieke bestemmingen gevonden voor een leuk weekendje weg met de camper!

Weekendje Friesland met de camper

In het noorden des lands ligt de provincie Friesland, of zoals de Friezen zelf zeggen ‘Fryslân’. De op een na grootste provincie van het land is de ideale bestemming voor een (paas)weekendje weg met de camper. Als je Friesland zegt, zeg je elfstedentocht. Deze karakteristieke elf steden zijn dan ook zeer de moeite waard om te bezoeken. De provincie bestaat voor een groot deel uit water en er is een ruime keuze aan watersportactiviteiten te vinden aan het IJsselmeer en op de vele meertjes en waterwegen die de dorpen en steden met elkaar verbinden. Voor het echte vakantiegevoel is een bezoekje aan de Nederlandse Waddeneilanden een aanrader. Texel, Terschelling, Ameland zijn gemakkelijk te bezoeken met de camper, maar ook de overtocht naar de autoluwe eilanden Vlieland en Schiermonnikoog is zeer de moeite waard wanneer je even helemaal tot rust wil komen.

Goboony blog camper pasen water windmolens weekendje

Natuur en traditioneel paasvuur

De eeuwenoude traditie van het paasvuur vindt al eeuwenlang plaats op verschillende plaatsen in Europa. In Nederland worden voornamelijk in het oosten van het land traditiegetrouw enorme vuren ontstoken op eerste en tweede paasdag. Jaarlijks vindt er een vurige strijd plaats om de grootste brandstapel tussen de dorpen Espelo, Dijkerhoek, Beuseberg, Holterbroek en Lichtenberg en je kunt hier terecht om de gigantische vuren zelf eens te gaan bekijken. Deze dorpen liggen dicht bij het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het gebied leent zich uitstekend voor het combineren van deze oeroude traditie met outdoor activiteiten. Er zijn genoeg campings en verschillende wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes te vinden waardoor je optimaal kunt genieten van dit prachtige stukje Nederland.

Goboony blog camper paasvuur pasen vuur kampvuur

Feest op de Paaspop camping

Heb je zin om tijdens de paasdagen juist op zoek te gaan naar feest en gezelligheid dan is Paaspop in Schijndel de weekendbesteding voor jou! Het festival dat plaatsvindt van 14 tot en met 16 april bestaat al sinds 1974 en is uitgegroeid tot de jaarlijkse opener van het festivalseizoen en biedt toegang aan 15.000 bezoekers. Je vindt er lekkere variëteit aan grote en kleine namen uit zowel binnen- en buitenland en er is voor ieder wat wils. Lachen om Javier Guzman, chillen op UB40, rocken met Anouk, samen dansen bij Joris Voorn? Het kan allemaal op Paaspop. Een weekend Paaspop is natuurlijk nog leuker als je met je camper plaats neemt op de festivalcamping waar de gezelligheid de hele dag (en nacht) doorgaat!

Goboony camping paaspop concert festival muziek optreden

De Keukenhof met de camper

Van heinde en verre komen toeristen van over de hele hele wereld naar Nederland voor de jaarlijkse bloemententoonstelling bij kasteel Keukenhof. Sinds 1949 biedt de kasteeltuin acht weken lang het toneel aan circa 7 miljoen bloeiende bloemen. Het is de etalage van bloemenkwekers die in meer dan 20 bloemenshows willen laten zien wat voor schitterends ze te bieden hebben. Een kampeerplaats in de buurt biedt ook de gelegenheid tot een heerlijk voorjaarsweekend aan het strand. Plaatsen als Katwijk aan Zee, Noordwijk en Zandvoort liggen namelijk op steenworp afstand.

Goboony camper pasen weekendje keukenhof bloemen tulpen

We hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om met Pasen een leuke activiteit te gaan doen. Wil je een camper huren om mee op pad te gaan? Check dan ons aanbod! #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod