De vijf leukste activiteiten in de herfst

4 september 2018 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

De zomervakantie is weer voorbij en over een paar weken is het alweer herfst. Maar wat is er te doen in de herfst? Soms is het in de herfst lastiger te bedenken wat je gaat doen, want er is meer kans op regen en kou en dan ga je niet zo snel naar buiten. Maar in het najaar is het in Nederland ook vaak heel mooi en is het landschap vaak prachtig met de goudbruine bedekte bossen. Als je er met een camper op uit trekt, ben je er ook nog verzekerd van dat je 's avonds weer warm en droog binnen zit. Wat je dan allemaal kunt doen? Wij zetten het in deze blog voor je op een rijtje. 

Goboony-activiteiten-herfsvakantie-in-Nederland.

1. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer

Wanneer de bladeren van de boom vallen gaan de edelherten op zoek naar liefde. Het is tijd om te paren, dit wordt ook wel de bronst genoemd. De mannetjes laten hun lokroep horen, het zogenaamde burlen. Zij gaan de strijd aan met de andere edelherten om de vrouwtjes voor zich te winnen. Staatsbosbeheer geeft zijn bezoekers de kans om dit unieke en bijzondere tafereel van dichtbij te beleven. Dit kan te voet over de bosrijke Veluwe, of vanuit een bolderkar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen. De bronstexcursies zijn te boeken op de site van Staatsbosbeheer, ook een ideale activiteit voor de herfstvakantie. Wil je blijven overnachten met je camper? Dan kun je logeren bij de boswachter. Op de veluwe of bij de Oostvaardersplassen heb je hele mooie plekjes.

2. Ontdek de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug in Overijssel is een van de pareltjes van Nederland. Het natuurgebied bestaat uit stille heidevelden, prachtige bossen en flinke heuvels. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. In het park ligt de Sprengenberg, dit is een uitgestrekt natuurgebied met akkers, heide en naaldbos. Schotse Hooglanders zorgen ervoor dat de Sprengenberg zijn schoonheid blijft behouden. In het gebied is er van alles te doen en te zien. Zo worden er diverse fiets en wandel excursies georganiseerd waar de boswachter je de mooiste plekjes van het park laat zien. Daarnaast vind je hier ook het monument voor Rijkswerkkamp Twilhaar uit de Tweede Wereldoorlog. In het park is er ook veel flora en fauna te vinden. Wellicht spot je een ree, vos of een das. Reptielen en amfibieën zoals kikkers, hagedissen en zelf slangen leven ook in het gebied. Er zijn maar liefst 75 soorten vogels in het nationaal park te vinden. Er valt dus veel te beleven en te zien. Maar in de herfst zijn er ook genoeg activiteiten. In de omgeving van het park liggen verschillende campings waar jij met je camper heerlijk kan overnachten, zoals natuurkampeerterrein twilhaar, waar je midden in het bos van de Sallandse heuvelrug tot rust kan komen of camperplaats Lookerland in Holten, waar je ook nog eens een overdekt zwembad in de buurt hebt.

Goboony-activiteiten-herfsvakantie-in-Nederland.

3. Miracle of Light in attractiepark Slagharen

Opzoek naar een leuke activiteit voor de herfsvakantie met je kinderen of kleinkinderen? Boek dan een camperplaats op de camping van Slagharen, of in de buurt kan natuurlijk ook. Van 3 oktober 2018 tot 6 januari 2019 vind het betoverende spektakel ‘Miracle of Light’ plaats. Zodra de avond is gevallen verandert het park in een zee van duizenden lichtjes. Alles en iedereen is versierd met lichtjes. Geniet van de betoverende lichtjesparade waarbij de mooiste voertuigen aan je voorbij komen, begeleid onder prachtige muziek. De parade wordt afgesloten met een prachtige show met artiesten, laser en vuurwerkshow, muziek, fonteinen en projecties. Overdag kan het hele gezin zich vermaken op het attractiepark met gave achtbanen, waterattracties en nog vele andere attracties. Ook op het vakantiepark en de camping valt er genoeg te beleven. Dus voor de gaafste activiteiten in de herfst moet je naar Slagharen.

4. Laat je verwonderen door Arcen

In Noord-Limburg ligt het prachtige Arcen, het pareltje van de Maasduinen. Dit stadje is gelegen tussen de Maas en de Duitse grens. Arcen biedt ook veel leuke activiteiten in de herfst.  Een echte aanrader zijn de kasteeltuinen van Arcen. Hier kun je urenlang wandelen door de talrijke tuinen. Loop door het Rosarium waar meer dan 300 soorten rozen te zien zijn in tien verschillende tuinen of beleef het Lommerrijk met talloze beekjes, watervallen en vijvers. Zin om iets actiefs te gaan doen, in de Golftuin kun je prachtig midgetgolfen met een bijzonder decor van watervallen en rotsformaties. Wanneer je toch in de buurt bent vergeet dan ook niet De Hertog Jan brouwerij te bezoeken. Volg hier het complete brouwproces van het bekende Limburgse biertje welke je na afloop in het café ook even mag proeven. Overnacht op camping Klein Vink met je camper, waar je overigens heerlijk kan ontspannen in het Thermaalbad Arcen welke zich ook op de camping bevindt.

Goboony-activiteiten-herfsvakantie-in-Nederland

5. Klimmen in de Veluwse bossen.

Voor actieve activiteiten in de herfst moet je in Apeldoorn zijn. Vlak naast de Apenheul, op het park Berg & Bos, vind je Klimbos Veluwe. Zin om te klauteren en te klimmen met je gezin, dan is dit klimparadijs zeker een leuke activiteit voor de herfstvakantie. Het klimbos is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het junior bos waar de routes helemaal zijn afgestemd op de jonge avonturiers. Volwassenen kunnen lekker mee klimmen met de kinderen, tevens is er ook een volwassene bos waar er routes met verschillende niveaus beklommen kunnen worden. Of je nu kind of volwassenen bent in het klimbos wordt iedereen uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen. Na een spannend klimavontuur kun je een prachtige wandeling maken door het park of ga met de allerkleinste naar de speelweide naast het klimbos. In de omgeving van Apeldoorn zijn verschillende camperplaatsen en campings te vinden om te overnachten na een actief dagje klimmen.

Heb jij na het lezen van deze gave tips ook zin om in de herfst er op uit te gaan? Boek dan nu een camper bij Goboony #LETSGOBOONY