De mooiste camperreizen in Europa

7 februari 2021 in Bestemmingen, Camperroutes, Tips voor reizigers & Europa

Het mooiste aan een reizen met de camper? Dat is natuurlijk de vrijheid om je vakantie niet op een locatie vast te pinnen, maar heerlijk rond te kunnen reizen en je ‘huisje’ overal mee naartoe te nemen. Reis met de camper door Europa en je komt langs talloze wonderen der natuur, de prachtigste en gezelligste steden en de meest indrukwekkende historische bouwwerken. Tenzij je minimaal een jaar de tijd hebt, zul je wel eerst moeten kiezen welke route je neemt. Gelukkig hebben we bij Goboony een mooie selectie van camperreizen in Europa voor je gemaakt.

Goboony Mooiste Camperreizen Europa

De mooiste camperreizen in Europa

In de afgelopen jaren hebben we een hele hoop camperroutes in Europa verzameld, dus we vonden het hoog tijd om terug te blikken en hier een mooie selectie van te maken. Doe in deze blog inspiratie op voor je volgende camperreis door Europa. Kies simpelweg een van onderstaande routes of combineer er gewoon een paar. Staat jouw favoriete plekje er niet bij, kijk dan even rond bij onze andere bestemmingen want er is nog veel meer te vinden.

Camperreizen door Scandinavië

Scandinavië is misschien wel de meest populaire bestemming om met de camper doorheen te reizen. Zowel in Noorwegen als Zweden is het namelijk toegestaan om te wildkamperen. Je kunt zo het ultieme gevoel van vrijheid ervaren en elke dag bepalen hoe lang en hoe ver je wilt reizen zonder afhankelijk te zijn van campings en camperplaatsen. Daarnaast biedt de prachtige uitgestrekte natuur het perfecte decor voor de ideale roadtrip. Het is dan ook niet voor niets dat we al meerdere blogs aan de Scandinavische landen hebben besteed. 

1. Prachtige fjorden in Noorwegen

Noorwegen is het meest geliefde land onder camperaars en deze camperroute door Noorwegen is de meest gelezen blog op onze website. De route gaat van Kristiansand tot Kristiansund (ja dit zijn twee verschillende plaatsen) en brengt je langs de prachtigste fjorden, dorpjes en wandelgebieden. De route eindigt in de hoofdstad Oslo vanwaar je de veerboot naar Denemarken kunt pakken, maar als je echt in een reislustige bui bent rij je natuurlijk door naar Zweden. Droom je altijd nog van een camperreis met je gezin door Amerika, maar ligt dat eerst niet in het verschiet, ga dan voor deze reis door Noorwegen. 

2. Zweden, het land van Pippi Langkous

Hoewel niet zo populair als Noorwegen, is Zweden toch een van de mooiste landen van Europa. Je kunt een camperreis door Zweden goed combineren met een camperreis door Noorwegen. Göteborg en Oslo liggen namelijk maar 4 uur van elkaar verwijderd. We schreven al eerder over drie camperroutes door Zweden. Heb je zin in avontuur, neem dan de route die je tot in het noorden van Zweden brengt en ga op zoek naar het noorderlicht. Toch liever een culturele roadtrip, neem dan de routes langs de steden in het zuiden en midden van Zweden. 

3. Denemarken; Legoland en mooie natuur 

Denemarken wordt steeds populairder. Niet gek ook, het is niet zo ver, maar wel ontzettend prachtig. Tijdens deze camperreis door Denemarken kom je door uitgestrekte natuurgebieden, leuke musea en natuurlijk het prachtige Kopenhagen. De route loopt van het oude stadje Ribe, via Legoland, naar het noordelijkste puntje van Jutland. Zeker net zo mooi als de routes door de noordelijker gelegen Scandinavische landen, of juist prachtig te combineren met die routes.  

Je kunt deze drie landen ook samen bezoeken tijdens deze roadtrip door Scandinavië.

Camperreizen in West-Europa

Natuurlijk kun je het ook iets dichter bij huis zoeken en de bekende vakantielanden in West-Europa bezoeken. Zowel Duitsland en Frankrijk bieden gevarieerde camperreizen met tal van leuke steden en natuurgebieden waar je weken kan vertoeven. Ga je voor een ultieme roadtrip door Europa en vertrek je met de camper vanuit huis dan zul je waarschijnlijk een van deze twee landen doorkruisen. Pak dan op weg naar Scandinavië, Oost-Europa of de Middellandse Zee enkele mooie routes mee door deze ‘doorreislanden’. 

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->

4. Duitsland, van Hamburg in het noorden tot Beieren in het zuiden

Ben je onderweg naar Scandinavië, stop dan even bij Hamburg en ervaar de hipste stad van Duitsland. Onderweg richting Polen, dan is Berlijn natuurlijk een must-visit. Verder gaven we al tips over camperroutes naar Duitsland met drie routes die sowieso de moeite waard zijn als je in Duitsland bent. Je kunt ze zelfs combineren door in in de Eifel de beginnen en via de Duitse Wijnroute richting Beieren te rijden en van het Duitse berglandschap te genieten. Ook leuk: De Duitse Alpenroute en de Romantische Strasse met de camper

5. Heerlijk cruisen langs de Franse kust

Natuurlijk is Frankrijk een vakantiebestemming op zich, maar als je dan toch met de camper bent, probeer dan zoveel mogelijk van het land in je op te nemen door een of meerdere camperroutes door Frankrijk te rijden. In Frankrijk vind je de mooiste routes langs zowel de west- als de zuidkust. Je herbeleeft de geschiedenis in Normandië en Brittanië om vervolgens de surfkusten in het zuiden onder Bordeaux te bezoeken. Of waan je in de filmwereld langs de Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk. Je camperreis door Frankrijk wordt extra romantisch in een retro Volkswagen camperbusje

6. Nederland, zo veel moois dichtbij huis

Wist je wel dat Nederland vol met moois zit? In zo'n klein landje zou je het niet verwachten, maar het is ontzettend gevarieerd. Leuke oude steden, verschillende landschappen en overal weer andere dilacten, gebruiken en culturen. Met deze routes door Nederland kun je het zelf ontdekken! Het maakt overigens niet uit waar in Nederland je begint. Via Goboony kun je in heel het land een camper huren

7. Verschillende routes door België

Ook België is prachtig, van de Noordzeekust tot de Ardennen tot de karaktervolle steden als Lier, Bouillon, Gent en zoveel anderen tot culinaire uitschieters! België is nog kleiner dan Nederland, maar neemt een belangrijke plaats in in Europa. Ontdek het zelf door een van deze camperroutes door België te rijden. 

Goboony Camperreizen Europa

Camperreizen in Zuid-Europa

Lekker eten, een heerlijk zonnetje en prachtige kusten. In het Mediterrane zuiden van Europa is het pas echt genieten. Je kunt er lekker de toerist uithangen langs de Spaanse costa’s of cultuur snuiven in de historische steden van Italië. 

8. Italië heeft het allemaal!

Wow, waar moet ik beginnen? In Italië is zoveel te zien en te beleven dat je er wel een camperreis van meer dan een maand aan zou kunnen wijden. Rij voor de ultieme roadtrip door Italië via de westkust richting het zuiden om in de punt van de laars om te keren en langs de oostkust weer terug te rijden. Je komt zo echt alles tegen. Van de eeuwige sneeuw in de Alpen via cultuur in Toscane tot aan de historie in Rome. Natuurlijk kun je de camperreis ook focussen op een regio binnen Italië. Rij bijvoorbeeld langs de meren van Noord-Italië of de romantische camperroute door Italië langs mooie dorpjes en een scheve toren.

9. Rondje Baskisch schiereiland door Spanje en Portugal

Ga je naar Portugal met de camper, dan zul je eerst door Spanje heen moeten. Maak van de gelegeheid gebruik om het Baskische schiereiland de ontdekken, door het Baskenland in te rijden. Zuidelijker kan ook. Zo is een reis door de Algarve goed te combineren met een roadtrip door Spanje langs onder andere Barcelona, Valencia en Murcia. Maar je kunt ook een roadtrip door heel Portugal maken. Mijn persoonlijke tip, rij op de terugweg langs de noordkust van Spanje nog even langs de Picos de Europa. Liever een camper huren in Portugal? Over heel Portugal verspreid vind je campers op Goboony! 

Goboony Mooiste Camperreizen Europa

Camperroutes door de Alpen

De Alpen zijn natuurlijk vooral populair tijdens de wintersportperiode, maar in de zomer zijn de bergtoppen net zo prachtig. Begin dit jaar werkten we twee routes uit door de bekendste Alpenlanden.

10. Natuur en cultuur in Oostenrijk

Oostenrijk heeft niet alleen prachtige bergen, maar ook ontzettend veel culturele bezienswaardigheden. Vooral in Salzburg en Wenen kijk je je ogen uit. In de camperroute door Oostenrijk nemen we je mee langs alle figuurlijke en letterlijke hoogtepunten in het land. Voel je in de Sound of Music, maar dan op wielen!

11. Grand Tour door Zwitserland

Misschien wel de meest uitgebreide camperroute die we bij Goboony hebben uitgewerkt. Met als inspiratie een bekende rondreis door het land schreven we over de mooiste camperreis door Zwitserland over de ruim 1600 km lange Grand Tour. Tijdens de Tour doorkruis je het hele land en kom je langs 22 meren, 5 Alpenpassen en 12 UNESCO-werelderfgoederen!

Goboony Camperreizen Europa bergen Zwitserland

Camperroutes door Oost-Europa

Oost-Europa wordt steeds populairder en niet alleen onder camperaars. Vooral de prachtige kust van Kroatië is een veel bezochte regio. Met de mobilhome ben je natuurlijk niet gebonden aan een locatie, dus kun je in korte tijd heel veel landen bezoeken. Lees bijvoorbeeld hoe Guus en Sandra dat doen. Ook Saskia, Lex, Gijs en Teun deden enkele Oost-Europese landen aan. Onderstaande routes beschrijven enkel de twee populairste landen in de Balkan, maar er is natuurlijk nog veel meer te vinden in Oost-Europa. Denk bijvoorbeeld aan een campertrip door Polen of Hongarije

12. De prachtige kust van Kroatië

Kroatië staat vooral bekend om de kustlijn met de vele eilanden, maar ook de meren van Plitvice vallen onder de mooiste wonderen van Moeder Natuur. In deze camperreis door Kroatië rij je van Istrië in het noorden langs de kust helemaal naar Dubrovnik in het zuiden en via het binnenland weer terug. Je komt zo langs de mooiste plekjes en rijdt over de prachtige kustweg Jadranska Magistrala. 

13. Indrukwekkend Slovenië

Slovenië is niet het eerste vakantieland waar je aan denkt als je de vakantieplannen aan het smeden bent, maar het land is toeristischer dan je zou denken. Vooral het meer bij Bled is erg populair. In deze camperreis door Slovenië werkten we een route uit die je door het hele land brengt. Vooral de eerste helft is de moeite waard. Je rijdt zo langs prachtige wijnvelden en bezoekt de hoofdstad Ljubljana. Zeker de regio’s in het westen doen denken aan Italië, wat misschien niet zo gek is aangezien delen van het land iets meer dan 100 jaar geleden nog Italiaans grondgebied waren. 

14. Griekenland

Griekenland lijkt ver, maar met de boot vanuit Italië valt dat erg mee. Het land biedt zon, zee, strand maar ook ontzettend veel cultuur en historië. Daarnaast vind je er adembenemende natuur. Wist je dat de diepste kloof wereldwijd in Griekenland is? Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle informatie op een rijtje gezet. Zo kan jij zorgeloos met de camper naar Griekenland. We hebben twee verschillende routes uitgestippeld, die je ook zou kunnen combineren. 

Tip: We hebben ook een complete roadtrip door Oost-Europa uitgestippeld. Zo hoef je niks te missen! 

Goboony Camperreizen Europa  Kroatië

Camperreizen in Verenigd Koninkrijk 

In het Verenigd Koninkrijk vind je prachtige landen voor een camperreis. De meeste camperaars gaan vooral voor de mooie natuur, want nergens vind je die zo als daar. Er zijn ontzettend veel nationale parken met allemaal hun eigen unieke karakter. Ook steden in dit deel van Europa hebben hun eigen stijl. Enne, dat links rijden heb je zo onder de knie. 

15. Het zuiden van Engeland

Als je met de camper naar Engeland gaat zijn er zoveel plekken om te bezoeken. Dat gaat natuurlijk nooit in één trip passen. Gelukkig is alleen het zuiden van Engeland al belachelijk mooi. Ruige kustlijnen, lieflijke baaitjes en charmante steden zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke camperreis door Engeland

16. Camperroutes in Schotland

Ook Schotland is ongekend mooi. Meren, bergen en uitgestrekte landschappen geven het gevoel dat je in een sprookje bent. Het is een populaire camperbestemming, niet in de laatste plaats omdat je er kunt wildkamperen. Nieuwsgierig geworden? Verdiep je in het land en zoek tussen deze camperroutes in Schotland naar de route van je dromen. Je kunt trouwens ook een camper huren in Schotland

Nog enkele tips

De keuze voor de camperroutes door Europa heb je natuurlijk na het lezen van deze blog zo gemaakt, maar er komt nog veel meer bij kijken. In deze blog lees je alle tips voor je eerste camperreis. En bekijk ook onze andere roadtrips door Europa

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.