Corona hygiëneprotocol: zo kun je schoon en veilig reizen

19 mei 2020 in Alles voor je eerste camperreis, Tips voor reizigers & Alles over Corona

Op pad gaan met een camper is misschien wel de beste manier om vakantie te vieren in de 1,5 meter maatschappij. Het is thuisblijven, maar toch onderweg zijn. Compleet met je eigen bed, keuken en badkamer. Hier lees je hoe je op dit moment nog heerlijk op vakantie kan in eigen land. Om veilig op reis te gaan hebben we een aantal speciale coronamaatregelen getroffen.

Goboony veilig op reis corona

Corona hygiëneprotocol

Het Corona virus wordt verspreid door contact met anderen en overleeft niet lang op oppervlakken. Om besmetting tot een minimum te beperken hebben we onderstaand hygiëneprotocol opgesteld. Deze is ook beschikbaar in pdf variant: download hier ons hygiëneprotocol.

Ophalen van de camper

 1. Verhuurders maken hun camper extra schoon voor de overdracht. Hiervoor hebben zij de beschikking over een specifieke hygiëne instructie.
 2. Verhuurders kunnen je vooraf hun gebruiksaanwijzing of video instructie van de camper toesturen. Lees of bekijk deze informatie zorgvuldig.
 3. Stel je eventuele vragen bij voorkeur al telefonisch voordat de overdracht plaatsvindt. Het telefoonnummer van de verhuurder staat op het GoForm en de berichtenpagina van je boeking.
 4. Laat de camper door iemand anders in ontvangst nemen als je verkoudheidsklachten hebt of andere verschijnselen die coronagerelateerd kunnen zijn.
 5. Houdt de overdracht kort en op 1,5 meter afstand, schud geen handen en ga niet tegelijkertijd met de verhuurder de camper in.
 6. Als je kastjes of deurtjes moet openen, doe dat dan zelf.
 7. Gebruik voor de ondertekening van het GoForm je eigen pen.

Inleveren van de camper

 1. Maak de camper goed schoon.
 2. Gebruik bij voorkeur meerdere microvezeldoekjes. Deze gebruik je altijd zonder reinigingsmiddelen, alleen met een klein beetje water (klamvochtig).
 3. Ruim voor het inleveren van de camper moet je de de toiletcassette zeer goed leegmaken zodat deze zo droog mogelijk is.
 4. Vlak voor het inleveren neem je de contactvlakken nogmaals af (deurgrepen, instapbeugels, handgreepjes, het stuur, de versnellingspook en de sleutel).
 5. Laat de verhuurder de camper inspecteren en raak zelf niets meer aan.
 6. Was voor en na de overdracht goed je handen.

Onbezorgd op reis

Wanneer we op deze manier extra aandacht besteden aan hygiëne ben je verzekerd van een heerlijke en onbezorgde reis. Mocht je hier nog verdere vragen over hebben, kun je altijd even bellen met onze collega’s van support. Of lees meer over ons Corona beleid en de meest gestelde vragen daarover. Zoek je nog inspiratie voor je volgende camper trip? Bekijk dan zeker even deze mooie camper routes door Nederland of download gratis ons camper inspiratie magazine.